Ayuntamiento de L'Hospitalet

Proyecto Educativo de Ciudad L'Hospitalet

DECLARACIÓ INTERNACIONAL DE CIUTAT EDUCADORA 2021

"La Ciutat Educadora no deixa a ningú enrere"

L'Hospitalet de Llobregat se suma un any més a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, i ens comprometem decididament a "No deixar ningú enrere".

Us animem a llegir la Declaració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

#EducatingCityDay

 

El Dia Internacional de la Ciutat Educadora es celebra cada any el dia 30 de novembre, juntament amb la resta de ciutats adherides a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) Aquesta data, commemora que l’any 1990, es va proclamar la Carta de Ciutats Educadores a Barcelona, amb els principis bàsics per a l’impuls educatiu de la ciutat.

L’Hospitalet es va adherir al 1996, assumint el compromís dels governs locals amb els Principis de la Ciutat Educadora, desenvolupant totes les potencialitats educadores que acull la ciutat.

La Carta de Ciutats Educadores és el document fundacional d’aquest moviment internacional que promou una visió de ciutat que situa l’educació com a vector de transformació social i de millora de la vida comunitària.

La Carta es va revisar al II Congrés Internacional (Bolonya, 1994), al VIII Congrés (Gènova, 2004), i l'any 2020 per a adaptar els seus plantejaments als nous reptes i necessitats socials.

Una ciutat educadora implica promoure una educació de qualitat amb una mirada àmplia i de caràcter transversal i innovador que integri a tota la comunitat educativa i el seu barri. Tothom educa, i tots els espais de la ciutat eduquen.

Escoles, instituts, centres d'educació en el lleure, entitats socioeducatives, esportives, culturals i veïnals implicades en convertir qualsevol acció en un procés educatiu que transforma i millora la nostra societat.

Cliqueu en aquest enllaç per consultar: CARTA DE CIUTATS EDUCADORES

 

El Proyecto Educativo de Ciudad de L'Hospitalet es una hoja de ruta, un espacio de reflexión con la voluntad de animar a la ciudadanía, las entiats, a los profesionales y las administraciones a buscar alianzas con el fin de tener una ciudad todavía más educadora.

El PEC es un documento abierto, que tiene que evolucionar siguiendo tots el cambios que se producen a nuestra sociedad y recoger más aportaciones.

El Proyecto Educativo de Ciudad es el resultado del proceso participativo que se llevó a cabo durante los cursos 2008-2009, y 2009-2010, donde la ciudadanía y la comunidad educativa participó en su elaboración.

  • Red de Jardines de Infancia Municipales del Hospitalet
  • Pacto local por la Educación
  • Red de Jardines de Infancia Municipales del Hospitalet
  • Prevenció
  • Consorcio para la Normalización linguística
  • D

Ayuntamiento de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400