Ajuntament de L'Hospitalet

Medi ambient i sostenibilitat

Adaptació al canvi climàtic

L’Hospitalet de Llobregat compta amb el Pla local d’adaptació al canvi climàtic que, des de la seva aprovació el 2020, s'està desenvolupant per analitzar la vulnerabilitat al canvi climàtic, per detectar els riscos actuals i futurs relacionats, i per definir les actuacions per adaptar-s’hi i fer front als riscos identificats.

El Conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, del 9 de maig de 1992, defineix el canvi climàtic com un canvi de clima atribuït directament o indirectament a l’activitat humana, que altera la composició de l’atmosfera mundial i que se suma a la variabilitat natural del clima observada durant períodes de temps comparables. I afirma allò que és evident: que els seus efectes adversos resulten nocius per al medi ambient, incloent-hi la salut i el benestar de les persones.

El canvi climàtic està augmentant la probabilitat de fenòmens meteorològics extrems com ara sequeres, inundacions i onades de calor, així com canvis més graduals en la temperatura i les precipitacions mitjanes.

Catalunya i tota la regió mediterrània, en general, estan patint efectes adversos produïts per l’escalfament, als quals ens haurem d’adaptar, que fan que sigui més urgent adaptar l’acció municipal a la nova situació en aspectes tan diversos com la gestió de recursos, la planificació d’infraestructures o l’urbanisme.

L’Ajuntament de L’Hospitalet està adherit al Nou Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses. Amb aquesta iniciativa voluntària, les institucions europees han volgut involucrar les entitats locals en el compliment d'objectius per mitigar i adaptar-se al canvi climàtic.

Preguntes freqüents

Ens hem d'adaptar, únicament, al canvi climàtic?

  • No únicament. No només hem de realitzar accions per evitar o reduir els efectes adversos que resulten del canvi climàtic, sinó que, també, hem de treballar per mitigar-lo, com a mínim, mitjançant la reducció de les emissions dels gasos d’efecte hivernacle.
  • Per saber-ne més, pots accedir a aquesta pàgina web.

Enllaços i recursos d'interès

Sobre el canvi climàtic:

Altres relacionats:

Notícies

La Junta de Govern Local, en sessió del 30 de novembre de 2023, ha acordat aprovar inicialment el Pla de Transició Energètica de l’Hospitalet.

29/12/2023

El 8 de març es va aprovar definitivament el Pla d’emergència en situacions de sequera de L’Hospitalet. L’Ajuntament de L’Hospitalet també està incrementant i adaptant les mesures d’estalvi i bon ús de l’aigua arran de l’entrada en vigor de la fase d’excepcionalitat del pla de sequera decretada per l’Agència Catalana de l’Aigua. S’ha elaborat un ban municipal per comunicar a la població les mesures establertes per reduir el consum d’aigua.

17/03/2023

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400