Ajuntament de L'Hospitalet

Medi ambient i sostenibilitat

Sorolls

El soroll és considerat contaminació acústica. Els sons molestos que percep l’oïda deterioren la qualitat ambiental del territori i afecten la salut de les persones.

Les fonts de soroll són diverses. Poden ser el transport en general (cotxes, camions, autobusos, trens...), les obres, les indústries, les activitats econòmiques i les de lleure, etc.

Estudis epidemiològics demostren la relació entre l'exposició al soroll ambiental i els efectes adversos sobre la salut. Per això, s’hi han de posar solucions per assegurar una ciutat menys sorollosa. Per ajudar-hi, les administracions compten amb dues eines per a la gestió ambiental del soroll, amb la finalitat d’evitar, prevenir i reduir la contaminació acústica a la que s’exposi la població, i de millorar la qualitat acústica del territori:

 • Els mapes estratègics de soroll, que representen la realitat en un moment determinat de la qualitat acústica del municipi.
 • Els mapes de capacitat acústica, que estableixen els objectius de qualitat acústica que s’han d’assolir, així com els criteris per definir zones amb valors límits d’immissió de sorollque els hi són aplicables, en tres períodes: dia, vespre i nit.

Gràcies als mapes estratègics, que es van s'actualitzant, L’Hospitalet compta amb un nou mapa de capacitat acústica aprovat el 2022.

Dibuix

Preguntes freqüents

Quins són els límits de sorolls permesos al meu carrer?

 • Pots consultar-ho al mapa municipal (Ajuntament L'H - GeoPortal urbanístic).
 • Per arribar-hi, cal fer:
  • Anar al GeoPortal urbanístic.
  • Activar la capa "Mapa de Capacitat Acústica" dins del grup "Urbanisme".
  • Moure's pel mapa fins al carrer seleccionat (pots utilitzar l'eina lupa per buscar un carrer).
  • Aleshores, veuràs representada la capacitat acústica permesa com una línia, que cal clicar per veure els valors permesos.

L'ordenança vigent sobre sorolls i vibracions és la de 1998?

 • Sí. Pots trobar-la a la Seu Electrònica, a la pàgina web de Normatives municipals, als grups de normatives relacionades amb "ACTIVITATS" o "MEDI AMBIENT". O bé, pots descarregar-te-la des d'aquesta mateixa pàgina web, més avall, a l'apartat "Documents".
 • Però, actualment, hi ha un procediment en marxa, que pots llegir en aquesta notícia, per actualitzar-la. 

Com puc saber si el soroll ambiental que sento a casa meva sobrepassa els límits establerts?

Enllaços i recursos d'interès


Notícies

Imatge amb 2 mapes amb informació del sorollVeure imatge de Aprovat inicialment el Mapa estratègic del soroll de L’Hospitalet  de Llobregat, 2018- 2023 (Fase 3) (nova finestra)

La Junta de Govern Local, en sessió del 19 d’abril de 2023, ha acordat aprovar inicialment el Mapa estratègic del soroll per a l’aglomeració de L’Hospitalet, 2018-2023 (Fase 3).

19/04/2023

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400