Ajuntament de L'Hospitalet

Medi ambient i sostenibilitat

Aigua

L'aigua és un bé bàsic, vital i la base de la qual es nodreix l'ecosistema del qual depenem i al qual pertanyem; un bé d'incalculable valor amb el qual hem de conviure en el territori, comprenent el seu comportament i respectant el seu espai, i que hem de cuidar i gestionar per al benestar de tothom.

A L’Hospitalet de Llobregat l’aigua que ens arriba a les cases ho fa gairebé tota del riu Llobregat: de la potabilitzadora de Sant Joan Despí, per canonades subterrànies. I les aigües residuals que aboquem pel clavegueram viatgen fins a la Depuradora del Prat de Llobregat, una infraestructura gegant ubicada al Delta del Llobregat, amb capacitat per depurar 420.000 m3 al dia.

L’Ajuntament de L’Hospitalet treballa des de fa dècades per a una gestió sostenible i racional de l’aigua incidint en l’estalvi d’aigua potable, la seva optimització i la substitució per recursos hídrics alternatius, com per exemple, l’aigüa del freàtic. El consistori vol que el 2030 tota l'aigua destinada al reg i la neteja viària provingui de fonts d'aigua alternatives a l'aigua potable. Actualment 300.000 m3 de l'aigua utilitzada en el municipi per a aquests fins ve de la seva xarxa d’aigües freàtiques.

Imatge de la infografia AIGUA

Preguntes freqüents

Qué podem fer per estalviar aigua?

  • Dutxar-nos en comptes de banyar-nos.
  • No utilitzar el vàter com a paperera.
  • Tancar l'aixeta mentre no sigui necessària quan ens rentem les dents o les mans.
  • Si podem, utilitzar el rentavaixelles en lloc de rentar a mà.
  • Per a més informació, pots consultar aquesta pàgina web.

I què fa l'Ajuntament de L'Hospitalet?

  • En aquesta notícia, tens informació del Pla d'acció en episodis de sequera de l'Ajuntament de L'Hospitalet i altra relacionada amb l'episodi de sequera.
  • Dins de les polítiques mediambientals i de sostenibilitat contra l’emergència climàtica, l’Ajuntament de L’Hospitalet fomenta l’estalvi i una gestió responsable de l’aigua als edificis i equipaments municipals, i utilitza aigües no potables per al reg de les zones verdes, la neteja de l’espai públic i les piscines de les instal·lacions esportives.

Enllaços i recursos d'interès

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400