Festivals

Django L'Hospitalet

El Festival Django L’H se celebra el mes de novembre a la ciutat de L’Hospitalet. És l’únic festival de l’estat espanyol dedicat al jazz manouche i en especial a la figura de Django Reinhardt. Neix el 2010 amb l’objectiu de difondre i estendre el jazz manouche al nostre país. És un punt de trobada entre músics i afeccionats a l’estil.

Django L’H aposta per una programació de qualitat convidant a músics nacionals i internacionals. La ciutat de L’hospitalet s’omple de swing europeu amb tot tipus d’activitats: concerts, classes magistrals, tallers exclusius, conferències..

Django L’H amb només cinc anys de trajectòria s’ha situat com un dels festivals més importants d’aquest estil arreu del món.

Més informació: https://www.festivaldjangolh.com/

Festival Barnasants

El Festival BarnaSants és el festival internacional de cantautors de Barcelona, un festival de música d'autor que se celebra a diferents escenaris de Barcelona, si bé deu el seu nom a la seva primera seu al barri de Sants. Dirigit per l'activista cultural Pere Camps, Premi Nacional de Música de Catalunya el 2012.

Edició rere edició, des de 1996, ha anat creixent fins arribar a ser el festival més important en el seu gènere, presentant a les grans figures consagrades de la cançó d'autor i difonent els nous valors.

Més info: www.barnasants.com

Festival Acròbates


Acròbates és un festival en forma de cicle de concerts i recitals, de música i poesia, que es celebra anualment a la ciutat de L’Hospitalet. El festival abasta concerts de música, recitals de poesia i presentacions de llibres; tot això, en un espai de temps delimitat, donant-li sentit.

La programació incorpora actuacions i recitals en diferents recintes de la ciutat, sempre en un ambient càlid i proper. Cada dia participen en el Festival diferents artistes (poetes, escriptors i músics), en cadascun dels seus vessants artístics.

Al seu torn, intentem donar sortida a tota una nova generació de músics, escriptors, poetes i autors, compartint cartell i programació amb artistes consagrats perquè puguin presentar els seus treballs en condicions de qualitat.

Més informació: http://festivalacrobates.com/

VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA

Entre els mesos d'octubre i novembre, Voll-Damm patrocina amb The Project un festival amb una extensa programació de concerts de jazz de la més alta qualitat.

Més informació: http://barcelonajazzfestival.blogspot.com.es/

Festival de Boleros Ron Varadero

Durant el mes de juny, vàries sales acullen el Festival Ron Varadero del Bolero, organitzat per la Sala Jamboree de Barcelona i Ron Varadero

Una oportunitat per gaudir en directe de la millor música cubana, amb nits irrepetibles d'homenatge a la cultura popular cubana, i on s'ofereixen inoblidables vetllades amb aire caribeny. Una autèntica festa sonora.

Més informació: http://festivaldebolerosronvaradero.com/

els grans del gospel

Els Grans del Gospel omple el seu programa famb excel·lents propostes internacionals i una nodrida i àmplia representació de corals i associacions de veus catalanes.

Aposten per les corals locals i sovint més de 250 veus de casa nostra participen en el festival. Fins ara s'hi han unit 12 teatres i auditoris de Catalunya i Andorra per programar un festival únic en el seu gènere, que aposta per la qualitat, que aposta per les associacions locals i que veu augmentar el nombre d'espectadors any rere any.

Més informació: http://www.theproject.es/es/f-17/ELS-GRANS-DEL-GOSPEL

setmana de cant coral de l'hospitalet

Durant una setmana del mes de maig de 1984 es van programar alguns concerts arreu de la ciutat, i diverses corals de LH i de fora van actuar a llocs emblemàtics de la ciutat. Donat l’èxit dels concerts, l’any següent es va repetir la iniciativa i es va crear l’entitat anomenada “Setmana de Cant Coral a L’Hospitalet (SCCLH)”, que s’encarregaria de mantenir-ne la continuïtat. Des de llavors, l’entitat assumeix la responsabilitat de la seva programació, seleccionant les propostes i garantint nivells de qualitat artística, treballant sense ànim de lucre.

A partir de l’any 1995, es comencen a realitzar tots els concerts a l’Auditori Barradas en qualitat de programació estable del centre.

Al 1998 s’incorpora a la organització (junt amb les corals Xalesta i Heura) la Coral Elisard Sala. L’any 2007, l’entitat SCCLH va ser guardonada amb el premi Ciutat de L’Hospitalet de les Arts i la Cultura, en reconeixement al seu recorregut.

Durant aquests 30 anys hi ha participat prop de 300 formacions corals d’arreu de Catalunya, convertint en aquesta activitat en un referent cultural arreu del territori. Es tracta de l’únic cicle de música coral que es realitza de forma continuada a L’Hospitalet i de característiques úniques a tot Catalunya.

Més informació: www.auditoribarradas.cat

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400