Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

 més notícies [+]
Veure imatge de L’Hospitalet participa en el Barcelona Gallery Weekend amb exposicions, instal•lacions i accions artístiques (nova finestra)
20/09/2018

L’Hospitalet participa en el Barcelona Gallery Weekend amb exposicions, instal•lacions i accions artístiques

L’Hospitalet participa un any més al Barcelona Gallery Weekend amb una proposta addicional d’aquest esdeveniment en el qual, durant cinc dies, professionals del sector de les arts visuals, promotors, col•leccionistes i amants de l’art gaudiran d’exposicions i activitats especials a galeries i centres d’art, descobriran nous talents i visitaran espais singulars que serviran d’escenari als artistes.
Veure imatge de Un meticulós treball cal•ligràfic de l’artista ASU, el mural de setembre del projecte 12+1 de l’artista (nova finestra)
18/09/2018

Un meticulós treball cal•ligràfic de l’artista ASU, el mural de setembre del projecte 12+1 de l’artista

Un treball cal•ligràfic de l’artista ASU ocupa el mural de la paret del carrer de Rosalía de Castro, és el treball del mes de setembre del projecte 12+1, un mural que evoca la barreja de concentració i respiració. Les cal•ligrafies són complementàries, com el ying i el yang, com el ple i el buit.
Veure imatge de L’Ajuntament obre una línia d’ajuts per als locals que programin música en viu (nova finestra)
13/09/2018

L’Ajuntament obre una línia d’ajuts per als locals que programin música en viu

L’Ajuntament ha obert una línia d’ajuts per a la programació de música en viu en espais privats de L’Hospitalet. La convocatòria ja s’ha publicat i el termini de presentació finalitza l’11 d’octubre. Amb aquesta subvenció es vol reforçar l’activitat cultural dels espais dedicats a la difusió musical i, alhora, reconèixer el paper dels agents privats en aquest àmbit.
Veure imatge de El paper de la dona en la vida social, cultural i associativa de L’H i la situació de les persones represaliades pel franquisme, temes d’estudi de les beques 2018 (nova finestra)
12/09/2018

El paper de la dona en la vida social, cultural i associativa de L’H i la situació de les persones represaliades pel franquisme, temes d’estudi de les beques 2018

L'Ajuntament ha convocat una nova edició de les Beques L'Hospitalet destinades a projectes de recerca científica en el camp de les ciències socials, relacionats amb l'estudi de la història i l'evolució de la ciutat i adreçades a persones amb llicenciatura o grau universitari.
Veure imatge de Fotografia de Clara Antón (nova finestra)
07/09/2018

Les biblioteques Can Sumarro, la Bòbila i Josep Janés han millorat les instal•lacions durant l’estiu

Les Biblioteques de L’Hospitalet han aprofitat l’estiu per fer obres de millora en alguns dels equipaments. Les obres més importants afecten la Biblioteca Can Sumarro, que obrirà el pròxim 25 de setembre.
Veure imatge de Oberta la inscripció per participar en els clubs de lectura i grups de conversa de les biblioteques (nova finestra)
03/09/2018

Oberta la inscripció per participar en els clubs de lectura i grups de conversa de les biblioteques

Biblioteques de L’Hospitalet ha obert el període d’inscripció per participar en els diferents clubs de lectura i grups de conversa que hi organitza. Un cop enviada la sol•licitud, la biblioteca us confirmarà  la inscripció.
Veure imatge de Fotografia de Clara Antón (nova finestra)
20/07/2018

Unes sabatilles per recórrer la ciutat, la proposta de juliol del projecte 12+1

Unes sabatilles desgastades dins d’una caixa protagonitzen el mural de la paret del carrer de Rosalía de Castro, en el marc del projecte 12+1. Una obra signada per Vanesa Galdeano i Analí Chanquía, dues argentines que treballen sota el nom de Medianeras.
Veure imatge de Sense Títol, de Xavier Ristol Orriols (nova finestra)
11/07/2018

El Centre d’Art Tecla Sala exposa les obres del Premi de Pintura Internacional Guasch Coranty

El Centre d’Art Tecla Sala acull, a partir de demà, 12 de juliol, l’exposició col•lectiva de les obres seleccionades al Premi de Pintura Internacional Guasch Coranty 2018, l’acte de nomenament dels guardonats i guardonades i el lliurament dels premis de la cinquena edició. La mostra estarà oberta al públic fins al 19 d'agost.
Veure imatge de Convocada una nova edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial (nova finestra)
05/07/2018

Convocada una nova edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial

L’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial convoquen una nova edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial amb la publicació de les bases del guardó, dotat amb 12.000 euros. Els originals es poden presentar fins al 10 de gener de 2019.
Veure imatge de “Cadàvers exquisits”, una exposició amb peces poc conegudes de les col•leccions dels museus de L’Hospitalet i de Sant Boi (nova finestra)
26/06/2018

“Cadàvers exquisits”, una exposició amb peces poc conegudes de les col•leccions dels museus de L’Hospitalet i de Sant Boi

Els museus de L’Hospitalet i Sant Boi inauguren una exposició conjunta i paral•lela per mostrar les peces de les col•leccions dels dos museus menys conegudes i que s’exposen en poques ocasions. Les peces exposades a “Cadàvers exquisits” estableixen un diàleg a dues bandes per mostrar que són ben vives.

Et recomanem

Veure imatge de Terrats en cultura amb Delafé Nu (nova finestra)
Dijous, 20 de setembre, 20 h
Delafé Nu representa l’acostament d’Oscar D’aniello a l’essència literària del seu treball. Tots coneixem la força musical i el valor de les lletres de Delafé, algunes de les quals s’han consolidat com a autèntics himnes urbans (per només citar-ne un parell d’exemples: “Enero en la playa” o “La Juani”, banda sonora de les vides de diverses generacions). A L’Hospitalet, D’aniello recitarà algunes de les seves cançons i poemes tal i com varen arribar al món: nus.
Veure imatge de Morlan River (nova finestra)
Divendres, 21 de setembre, 21 h
Morlan River és un quintet que barreja diversos estils, com rock, folk, country i punk, per donar veu a les seves pròpies composicions. El grup va editar el primer EP la primavera del 2015, en format acústic.
Veure imatge de The Aristocrats (nova finestra)
Dissabte, 22 de setembre, 19.30 h
The Aristocrats estan immersos en un tour europeu. Guthrie Govan, Bryan Beller i Marco Minnemann s'uneixen de nou per portar el seu rock/fusió per tota Europa. Un nou i únic setlist, sempre amb algunes joies de la seva discografia, que Guthrie Govan ens defineix com "A Most Pleasing Thing".
Veure imatge de Joan Dausà - Ara som gegants (nova finestra)
Dissabte, 29 de setembre, 20 h
Joan Dausà publica el disc Ara som gegants després de tres anys de silenci discogràfic. Un treball que celebra la vida tal i com és: intensa, reflexiva i il·lusionant. No cal ser gran per ser gegant. Només cal confiar en la vida. Tots hem estat gegants alguna vegada. I ho tornarem a ser.
Veure imatge de Bona Gent - Quim Masferrer (nova finestra)
Dissabte, 6 d'octubre, 20 h
Durant anys, dècades, segles, hem aplaudit actors, actrius, dramatúrgies, escenografies, directors... però ens hem oblidat d’una peça clau del teatre: el públic. Quim Masferrer pensa que ha arribat l’hora de fer un homenatge al públic en un espectacle únic i impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista. Un protagonista, o millor dit: molts protagonistes, que escriuran l’argument d’aquesta experiència.
Veure imatge de Rhumans - Rhum & Cia (nova finestra)
Diumenge, 7 d'octubre, 19 h
El pallasso busca i gairebé sempre troba, les fissures en la raó i en els seus semblants. El savi tremola, quan riu. Perquè sovint la matèria del riure, la vida de l’home, és feta de tristesa, afirmava Baudelaire. Quan els pallassos són capaços de les lletres fer-ne números i de vestir els fets de nuesa, la llibertat n’és la seva presó.
La Chana, diosa del compásVeure imatge de La Chana, diosa del compás (nova finestra)
Dissabte, 20 d'octubre, 20 h
Antonia Santiago Amador “La Chana” neix a L’Hospitalet el 1946. És una artista creadora genial, autodidacta i irrepetible. Ha tingut dos etapes d’esplendor professional: una entre 1966 fins 1980 i una altre entre 1985 i 1991; ambdues interrompudes per un període de cinc anys de silenci artístic. Ara tenim la oportunitat de gaudir de nou del seu talent.
Veure imatge de Mala broma (nova finestra)
Diumenge, 21 d'octubre, 19 h
Dos antics amics es retroben després de vint anys. Quan eren joves, presentaven plegats un programa radiofònic d’humor. Ara un d’ells ja ha triomfat com a humorista però l’altre ha fracassat com a periodista. Els dos fan una juguesca al voltant d’un tema que els apassiona: els límits de l’humor. Serà capaç el periodista de fer la broma més forta que pugui imaginar a la seva dona?
Veure imatge de Fuenteovejuna - TNT / El Vacie (nova finestra)
Dissabte, 27 d'octubre, 20 h
Sis dones del poblat de barraques sevillà, el més gran i antic d’Europa, reinterpreten el clàssic Fuenteovejuna després de la revolució que va suposar la seva primera experiència de teatre comunitari amb La casa de Bernarda Alba. Semblava impensable escapar d’aquest parc temàtic de misèria, però ja fa quasi 10 anys que el teatre va servir de salvaconducte per a un grapat de gitanes de El Vacie per visibilitzar i amplificar el crit d’uns veïns que exigeixen dignitat.
Veure imatge de El Niño de Elche - Antología del cante flamenco heterodoxo (nova finestra)
Divendres, 9 de novembre, 20.30 h
Niño de Elche és l'enfant terrible del nou flamenc. Radical i avantguardista fins a límits insospitats, Francisco Contreras ha extasiat públics com els del Sónar mesclant poesia, música i performance i coquetejant amb el rock o l´electrònica. Amb Voces del extremo (2015), el cantaor va aconseguir allò tan difícil de posar d´acord públic i crítica i des d´aleshores no ha parat d´experimentar. Ara, el d´Elx presenta Antología del cante flamenco heterodoxo, sota la direcció de Pedro G. Romero i la producció de Raül Fernández Refree, on conviuen influències musicals aparentment tan allunyades les unes de les altres com Xostakóvitx, Tim Buckley i Mikel Laboa, amb textos d´Antonio Machado, Lafargue i San Juan de la Cruz. Esteu preparats?

Agenda del dia

 més activitats [+]
 • imatge fotogràfica paisatge: un camí rural al mig de conreus de vinyesVeure imatge de Exposició fotogràfica Caminito, de Sandra García Piñero. (nova finestra)

  Exposició fotogràfica Caminito, de Sandra García Piñero.

  del 18 de juliol al 20 de setembre
  Centre Cultural Collblanc-La Torrassa
 • Veure imatge de Curs: Manga, introducció a la literatura japonesa, a càrrec d'Oriol Estrada (nova finestra)

  Curs: Manga, introducció a la literatura japonesa, a càrrec d'Oriol Estrada

  del 6 al 20 de setembre
  Biblioteca Central Tecla Sala
 • Veure imatge de CL (nova finestra)

  English Reading Club: Presentation session

  Dijous, 20 de setembre, 19:30h
  Biblioteca Central Tecla Sala
 • Veure imatge de Terrats en cultura amb Delafé Nu (nova finestra)

  Terrats en cultura amb Delafé Nu

  Dijous, 20 de setembre, 20 h
  Biblioteca de Bellvitge
 • Veure imatge de Escultura Moderna Abandonada (2018) Oli sobre lli (nova finestra)

  A la corda fluixa, una exposició de Francesc Ruiz Abad

  del 4 al 21 de setembre
  Galeria Ana Mas Projects (c. Isaac Peral, 7)
 • Veure imatge de Exposició d’Alberto Gil Cásedas a la galeria Nogueras Blanchard (nova finestra)

  Exposició d’Alberto Gil Cásedas a la galeria Nogueras Blanchard

  del 4 al 21 de setembre
  Galeria Nogueras Blanchard (c. d'Isaac Peral, 7)
 • Veure imatge de Any de Manuel de Pedrolo (nova finestra)

  Any de Manuel de Pedrolo

  del 20 al 23 de setembre
  Diverses biblioteques
 • Veure imatge de Marcel Juliana. Surfeit, a la Fundació Arranz-Bravo (nova finestra)

  Marcel Juliana. Surfeit, a la Fundació Arranz-Bravo

  del 26 d'abril al 24 de setembre
  Fundació Arranz-Bravo
 • Veure imatge de Exposició de dibuixos i pintures: "Moments d'aigua", grup Moments d'Art. (nova finestra)

  Exposició de dibuixos i pintures: "Moments d'aigua", grup Moments d'Art.

  del 13 al 27 de setembre
  Centre Cultural Sant Josep
 • Veure imatge de Exposició:Art&Decó (nova finestra)

  Exposició:
  Art&Decó

  del 4 al 28 de setembre
  Centre Cultural la Bòbila
 • Veure imatge de Cartell: Una literatura pròpia, dones escriptores (nova finestra)

  Exposició: Una literatura pròpia, dones escriptores

  del 5 al 28 de setembre
  Biblioteca Central Tecla Sala
 • Veure imatge de Exposició de fotografia:Festes Populars al Centre-oest de Brasil (nova finestra)

  Exposició de fotografia:
  Festes Populars al Centre-oest de Brasil

  del 7 al 28 de setembre
  Centre Cultural la Bòbila
 • Veure imatge de L'Hospitalet Fotogènic (nova finestra)

  L'Hospitalet Fotogènic

  del 14 de setembre al 3 d'octubre
  Auditori Barradas
 • Veure imatge de  IRIS (nova finestra)

   IRIS

  del 13 de setembre al 5 d'octubre
  Auditori Barradas
 • Veure imatge de Ciutat i lluita. Fotografies d’Esteve Lucerón (nova finestra)

  Ciutat i lluita. Fotografies d’Esteve Lucerón

  del 6 de setembre al 28 d'octubre
  Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia
 • Veure imatge de Club de Lectura Fàcil en Català (nova finestra)

  Club de Lectura Fàcil en Català

  del 12 de setembre al 13 de desembre, 18h
  Biblioteca la Bòbila
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta (nova finestra)

  Club de lectura en veu alta

  del 18 de setembre al 18 de desembre, 12 h
  Biblioteca Central Tecla Sala
 • Veure imatge de Grup de Conversa en Anglès Hello Bòbila! (nova finestra)

  Grup de Conversa en Anglès Hello Bòbila!

  del 6 de setembre al 20 de desembre, 19h
  Biblioteca la Bòbila
 • Veure imatge de Cant amb la Coral Heura. Cor femení. (nova finestra)

  Cant amb la Coral Heura. Cor femení.

  del 7 de setembre al 21 de desembre, de 20 a 22 h
  Centre Cultural Sant Josep
 • Veure imatge de SOS informàtica (nova finestra)

  SOS informàtica

  del 15 de setembre al 22 de desembre, de 10 a 13 h.
  Biblioteca la Florida
 • Veure imatge de Curs de música tradicional (nova finestra)

  Curs de música tradicional

  del 11 de setembre de 2017 al 24 de juny de 2019
  Escola de Música - Centre de les Arts
 • Veure imatge de Guitarra (nova finestra)

  Guitarra

  del 3 de setembre de 2018 al 30 de juliol de 2019
  Centre Cultural Sanfeliu
 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)

  Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet

  des del 29 de setembre
  Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)

  L'Hospitalet: un indret, una història

  des del 26 de març
  Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)

  L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX

  des del 26 de gener
  Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400