Sabies que...?

L'Hospitalet va ser la subseu olímpica amb la major porporció de voluntaris?
El voluntariat és un dels llegats més duradors dels Jocs Olímpics de Barcelona '92. L'Hospitalet va ser la subseu amb la proporció més gran de voluntaris olímpics per habitant, un moviment entusiasta que va perdurar després dels Jocs i que està en l'origen del que persisteix avui dia amb l'Oficina Municipal de Voluntariat.
Una de les localitzacions de la sèrie Pelotas va ser el Camp Municipal de futbol de Can Buxeres?
La comèdia Pelotas, emesa a TVE1 durant la temporada 2010 i dirigida pels cineastes hospitalencs José Corbacho i Juan Cruz, va ser una sèrie de caràcter costumista que girava al voltant de les vivències de persones vinculades a un equip de futbol de segona regional d’un barri de L'Hospitalet. Va ser rodada íntegrament a la ciutat de L’Hospitalet, als barris de Pubilla Casas i La Florida i al Camp Municipal de Futbol de Can Buxeres.

La Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet va ser finalista as Premis II Global Sports Forum? 
Aquest Fòrum que se celebra a Barcelona des de fa quatre anys, és un punt de trobada que té l’objectiu principal de ser un lloc de presa de decisions sobre els grans interessos de l’esport al món. En tots els eixos de debats participen membres de diferents estaments, des de polítics fins economistes, empresaris, esportistes o ONG. La Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet va ser l'única candidatura espanyola finalista als premis de la segona edició del Global Sports Forum, en reconeixement a la iniciativa portada a terme amb aquest esdeveniment esportiu que exemplifica el paper que exerceix l’esport als diferents àmbits i sectors socials.

El ciclisme i el futbol van ser les dues primeres manifestacions esportives modernes que es van practicar a L’Hospitalet?
Alguns precedents documentats d’abans del segle XX, especifiquen que el ciclisme i el futbol van ser les dues primeres manifestacions esportives modernes que es van practicar a L’Hospitalet. L’any 1910 es va celebrar la primera cursa ciclista de la qual es té notícia a la ciutat, i que gairebé amb tota probabilitat va ser el primer esdeveniment esportiu organitzat en aquesta vila.
L’Hospitalenc Sporting Club va ser el primer club de la ciutat?
L’aparició dels primers clubs en aquest municipi és progressiva i relativament ràpida. L’Hospitalenc Sporting Club està considerat com el primer club creat a la ciutat als voltants de l’any 1917. Tot i això hi ha un dubte sobre el seu caràcter de pioner ja que al barri de la torrassa també va sorgir en aquest any el Foot-Ball Club Deportivo Torraense. El següent club que va aparèixer al panorama hospitalenc va ser la Unió Esportiva Eularienca l’any 1921 (al Barri de Santa Eulàlia). Un any més tard es completarà el primer ventall futbolístic de la ciutat amb un club a Collblanc, el Centre d’Esports de Coll-Blanch.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400