Ajuntament de L'Hospitalet

Verd Urbà

Imatge de plantes i flors de L'HospitaletVeure imatge de Pla Director del Verd Urbà de L'Hospitalet (nova finestra)

L’Hospitalet de Llobregat és una ciutat que aposta per la millora contínua del benestar dels ciutadans i la seva prosperitat i desenvolupament. Es conforma com una ciutat verda, implicada i preocupada pel medi ambient, la qualitat de l’aire, la naturalització de l’espai i amb ganes d’aportar solucions efectives, des del verd urbà, per a l’adaptació i reducció del canvi climàtic.

Amb el Pla Director del Verd Urbà de L'Hospitalet, la ciutat compta amb una eina de planificació de la infraestructura que formen els espais verds i l'arbrat de la ciutat, un full de ruta per a la seva gestió i un suport a la presa de decisions municipals.

Zones verdes

Veure imatge de Zones verdes de la ciutat (nova finestra)
Són els llocs de la ciutat, de dimensions relativament petits o mitjans, on hi ha elements relacionats amb la vegetació, però que eventualment inclouen també zones dedicades a l'esbarjo de la ciutadania.

Des d'aquí es pot  consultar l'àmbit de lès principals zones d'aquest tipus sobre el plànol de la ciutat.

Arbrat

Veure imatge de Arbrat de la ciutat (nova finestra)

L'arbrat és un dels principals elements del verd urbà de la ciutat.

L’arbrat de les ciutats contribueix de manera decisiva sobre la QUALITAT AMBIENTAL, i per tant, sobre la QUALITAT DE VIDA de les persones, pels seus BENEFICIS AMBIENTALS, SOCIALS i per a la SALUT de la població.

Dins del Pla Director del Verd Urbà de L'Hospitalet trobareu informació de l'arbrat a la ciutat (Pla DIrector de l'Arbrat, espècies arbòries...)

Parcs i jardins

Veure imatge de Jardin de la ciutat (nova finestra)
Són els llocs de la ciutat, de dimensions relativament grans, on hi ha elements relacionats amb la vegetació, i amb zones dedicades a l'esbarjo de la ciutadania.

Des d'aquí es pot consultar l'àmbit de les principals zones d'aquest tipus sobre el plànol de la ciutat.

Serveis als parcs i jardins

Veure imatge de Parc de la ciutat (nova finestra)
L'Ajuntament de L'Hospitalet ofereix a la ciutadania per al seu gaudi, serveis a les zones verdes de la ciutat, incloent-hi els parcs, jardins i places.

Entre d'altres, la ciutat compta amb zones amb jocs infantils, elements de salut per a tothom, elements esportius a l'espai públic (com cistelles de bàsquet, taules de ping-pong o pistes de petanques, per exemple). També compta amb zones dedicades als gossos (correcans i àrees de gossos).

Des d'aquí es pot consultar la informació i localització d'alguns d'aquests elements sobre el plànol de la ciutat.

Control i Inspeccions del manteniment

Imatge de la pàgina webVeure imatge de Control i Inspeccions del manteniment (nova finestra)

L'Ajuntament de L'Hospitalet realitza directament el control i les inspeccions del manteniment del verd urbà i els elements relacionats que té contractat a diverses empreses externes.

El cos d'Inspecció municipal s'encarrega de verificar directament l'estat de conservació dels elements del verd urbà (zones de gespa, parterres, jardineres, paviments durs i tous de les zones verdes...), incloent-hi la revisió de les fonts d'aigua potable, les zones de jocs infantils i d'esbarjo, i les zones per a gossos. L'àmbit afecta a tots els districtes i, cada vegada, es van ampliant els tipus d'inspeccions diferents.

Gràcies als mitjans tecnològics, que faciliten la recollida d'informació in situ, aquesta es transmet immediatament al sistema d'informació municipal, on s'avalua automàticament el manteniment del verd urbà a partir del resultat de les inspeccions.

Des d'aquesta pàgina web, es pot consultar els resultats de l'avaluació associada a les inspeccions realitzades des de 2022.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400