Ajuntament de L'Hospitalet

Medi ambient i sostenibilitat

Biodiversitat

L'Hospitalet, per estar situada en la zona del delta del riu Llobregat, és l’hàbitat natural d’una gran varietat d’espècies.

Malgrat ser una ciutat molt densa, compacta i amb una extensa urbanització del seu terme municipal, L'Hospitalet compta amb una àrea agrícola fronterera amb el riu Llobregat de gran valor paisatgístic i natural.

D'aquesta proximitat ens beneficiem amb una fauna i flora més rica de la que es podria suposar. L’Atles de la fauna vertebrada terrestre reproductora de L’Hospitalet de Llobregat, de 2020, recull i actualitza el catàleg faunístic publicat el 2006.

Preguntes freqüents

Quantes espècies d'animals diferents hi ha a la ciutat?

  • Durant l’últim estudi que es va fer a la ciutat es van detectar 1 espècie d’amfibis (granota verda), 6 de rèptils (dragó comú, sargantana ibèrica, serp blanca, serp verda, tortuga de Florida i tortuga de rierol), 49 d’aus (entre les quals, diverses d’ànecs o rossinyols, ballester, camallarga, falcó pelegrí, merla...) i 21 de mamífers (eriçó fosc, esquirol, guineu, llúdriga...) sense comptar els peixos ni les espècies d'animals domèstics.

Quants arbres i palmeres hi ha a L’Hospitalet i de quines espècies hi ha més exemplars?

Què puc fer si trobo un animal que consideri perillós o hi veig una plaga d’insectes?

Quin benefici ens aporta la biodiversitat?

  • A la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, pots llegir: el patrimoni natural i la biodiversitat tenen una funció social rellevant per la seva vinculació estreta amb la salut i el benestar de les persones i per la seva aportació al desenvolupament social i econòmic.
  • Només cal consultar a internet escrivint "benefici" i "biodiversitat" i descobriràs un món de respostes.

Notícies

Veure imatge de Els falcons urbans de L'Hospitalet  (nova finestra)

Gràcies a la col.laboració de l’edifici Realia a la plaça d’Europa, tenim instal.lada una caixa niu per a la conservació del falcó pelegrí a la ciutat de L’Hospitalet, on la parella adulta nidifica de manera natural, des de l’any 2013.

25/02/2019

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400