Ajuntament de L'Hospitalet

Medi ambient i sostenibilitat

Educació ambiental

L’educació ambiental és una eina clau per afavorir un millor coneixement i comprensió de l’entorn i, per tant, per a una presa d’actitud responsable vers el medi ambient i la dimensió humana tendents a fomentar la sostenibilitat i pal·liar els efectes de l’emergència climàtica.

L'Ajuntament de L’Hospitalet s’ha dotat del Pla Director d’Educació Ambiental (PDEA) per marcar les línies a seguir i les accions a desenvolupar a la ciutat per fer front a l’emergència climàtica, en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

La finalitat del Pla és consolidar el concepte de sostenibilitat entre els agents econòmics i socials i el conjunt de la ciutadania de L’Hospitalet —amb especial atenció a la comunitat educativa, el personal municipal i el món associatiu—, per tal d’aconseguir una transformació col·lectiva que permeti assolir els objectius de l’Agenda 2030.

En aquesta pàgina us oferim informació del PDEA i una varietat de recursos i documents amb materials, programes i serveis centrats en l'educació i la formació ambiental, de l’Ajuntament i d’altres administracions, especialment el blog L’H Escoles Sostenibles.

Preguntes freqüents

Què és la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC)?

  • Són centres educatius compromesos amb la sostenibilitat i que treballen en xarxa amb altres entitats del territori.
  • Pots trobar més informació al següent enllaç.

Com puc aprendre més sobre educació ambiental?

Notícies

El 14 de gener de 2022 s'ha aprovat definitivament el Pla director d’educació ambiental de L’Hospitalet Horitzó 2030. El Pla va ser aprovat inicialment per l'Ajuntament el passat 7 de juliol de 2021 després d’un ampli procés participatiu i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

14/01/2022

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400