Consejo Niños y Niñas

El Consejo de Chicos y Chicas es un proyecto de participación ciudadana a través de la implicación de los chicos y chicas en temas de interés ciudadano que les preocupan y les interesan y en torno a las cuales hacen propuestas para mejorar la ciudad. Ponen estas propuestas a disposición del Gobierno municipal.

En el marco de la Carta de Ciudades Educadoras , la ciudad es entendida como agente y espacio educador que se transforma y mejora a través de la educación, y se beneficia de su capacidad de escuchar la opinión y el punto de vista de los chicos y las chicas.

Encàrrecs al Consell de Nois i Noies pel curs 2021-2022

Els encàrrecs que l’alcaldessa ha fet als consellers i a les conselleres de primària per a aquest curs són els següents:


1. Dinamització de la Bústia del Consell de Nois i Noies. Els consellers i conselleres traslladen les propostes i qüestions que plantegen els seus companys i companyes a les regidories de districte. Posteriorment comparteixen amb la resta d’estudiants el diàleg amb els representants municipals. Aquest projecte forma part de l’activitat ordinària del Consell.

2. Col·laboració amb l’Àrea Municipal d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat. Coneixeran i estudiaran els refugis climàtics de la ciutat per tal de col·laborar en la proposta i disseny de nous espais. També impulsaran i dissenyaran una campanya comunicativa per donar a conèixer els refugis climàtics entre la població.

Pel que fa a l’alumnat de secundària, l’encàrrec se centra en les propostes d’actuació


1. Grup d’espai públic. Col·laboraran en la mesura dels índexs de contaminació a la ciutat i establiran relació amb la Taula pel Canvi Climàtic de la ciutat.

2. Grup d’educomunicació. Coneixeran la funció i las tasques dels agents cívics en l’ordenació dels usos de l’espai públic i la promoció del civisme a la ciutat. Col·laboraran amb ells i ajudaran a la difusió i promoció d’actituds cíviques a través d’una campanya audiovisual.
 

3. Grup d’oci i temps lliure. Estudiaran i analitzaran el que fan els adolescents en el seu temps lliure, fent propostes d’oci alternatiu i espais de cogestió i autoorganització jove a la ciutat a través del programa de ràdio trimestral: Veus de L’Hospitalet.

Per aquest curs 2021-2022 continua el Gabinet de Comunicació treballant els mateixos objectius que el curs passat.

Noticias

 • 14/12/2021

  Constituït el Consell de Nois i Noies 2021-2022

  El Consell està integrat per 55 alumnes de primària i 47 de secundària

  El 26 d'octubre de 2021 es va constituir el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2021-2022, en un acte presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, el tinent d'alcaldia de l'Àrea d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, i la regidora delegada d’Educació, Iman Aisa. A l’acte hi han assistit també les direccions dels centres, el professorat i familiars dels nois i de les noies. El Consell ha recuperat aquest curs la presencialitat de les reunions després que la pandèmia obligués el curs passat a fer-les de manera telemàtica.

 • 14/12/2021

  A prop de 83 consellers i conselleres del Consell de Nois i Noies van participar durant el curs 2020-2021

  El Consell de Nois i Noies durant el curs 20-21  va continuar amb la seva activitat, malgrat la situació provocada per la Covid-19, amb una participació de 14 centres de primària amb 40 consellers i conselleres i 18 centres de secundària amb 43 consellers i conselleres.
   

 • 02/11/2017

  Es constitueix el Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2017-2018  

  L’integren 132 alumnes de primària i de secundària de centres públics i concertats de la ciutat

  Avui s’ha constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2017-2018, en un acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament.

  El CNiN és un òrgan participatiu format aquest curs per 132 alumnes de 17 centres de primària i 19 centres de secundària escollits entre l’alumnat dels centres educatius públics i concertats de la ciutat. Enguany s’incorporen al Consell 41 nous consellers i conselleres de primària i 36 de secundària. • Consell
  27/10/2015

  El nuevo Consejo de Chicos y Chicas, se ha constituido en el salón de plenos del Ayuntamiento  El nuevo Consejo de Chicos y Chicas para el curso 2015-2016 se ha constituido en el salón de plenos del Ayuntamiento. La alcaldesa les ha hecho los encargos que tendrán que desarrollar durante el curso, los 98 consejeros de primaria y secundaria.
  El Consejo de Chicos y Chicas es un proyecto participativo, que tiene como objetivo formar ciudadanos y ciudadanas críticos y comprometidos. El Consejo es constituido por chicos y chicas de 10 a 16 años elegidos, al principio de curso, entre el alumnado de los diferentes centros de primaria y secundaria de la ciudad y cuenta con la implicación de los tutores y de las familias.
  Leer más ...
 • Red de Jardines de Infancia Municipales del Hospitalet
 • Pacto local por la Educación
 • Prevenció
 • Red de Jardines de Infancia Municipales del Hospitalet
 • Consorcio para la Normalización linguística
 • D

Ayuntamiento de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400