Ajuntament de L'Hospitalet

Hemeroteca

La Ressenya de L’Hospitalet (1907). HemerotecaVeure imatge de La Ressenya de L’Hospitalet (1907). Hemeroteca (nova finestra)
Es constitueix a partir de les donacions de persones, d'entitats i institucions locals, a partir de les publicacions generades pel propi Ajuntament i a partir de l'ingrés, gratuït o per adquisició, de publiacions de difusió local, editades per empreses de comunicació (catalogades prop de 450 publicacions).

Estructurada a tres grans blocs

Publicacions d'abast nacional i estatal, de difusió general (representen el 25% del total de les revistes i diaris). Es poden destacar, bé perquè es conserven un gran nombre d'exemplars o bé la col·lecció completa (revistes com a Destino, Triunfo, Treball, Mundo Obrero o La Calle). 

Publicacions de difusió local i comarcal. Aquest àmbit de difusió justifica l'existència de l'hemeroteca, tant pel nombre, com per la diversitat de temàtiques. Hi ha més de 300 capçaleres, la més antiga La Ressenya, amb data 1907 i que és la primera pròpiament hospitalenca.  Les publicacions anteriors a 1939, encara que no arriben a la trentena, són de gran importància en si mateixes. Títols com La Voz de Hospitalet, Llibertat o Espill; en el seu conjunt, es tractava de revistes editades majoritàriament per partits polítics o entitats. També es conserva un nombre important de revistes editades durant el període franquista, algunes des de la clandestinitat, fet que els atorga un valor suplementari.

Accés a l'Inventari: Col·lecció 907 - Hemeroteca local

Retalls de premsa de totes les notícies relacionades amb L'Hospitalet, sense interrupcions des de 1955 fins a l'actualitat. El període anterior a aquesta data està incomplet. Els retalls de premsa són una selecció de notícies sobre L'Hospitalet aparegudes en la premsa editada a Barcelona des de l'any 1919.

Accés a l'Iinventari: Col·lecció 903 - Retalls de premsa

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400