Fòrum

Què és?

L’Ajuntament ha iniciat el Pla de regeneració urbana integral les Planes – Blocs de la Florida, però l’objectiu és que ràpidament hi hagi un lideratge compartit amb la comunitat, amb tots els actors que intervenen al barri: veïns i veïnes, entitats i tècnics que hi treballen, comunitat educativa, serveis municipals i altres administracions com el CAP..

L’organisme que materialitza aquest lideratge amb la comunitat, amb tots els actors que intervenen al barri, és un fòrum on ens barregem veïnat, entitats i tècnics. No és un espai institucional, no és un consell de districte on pot pesar més la representativitat. És un espai de participació que volem que sigui al màxim d’horitzontal, on el que comptarà és la nostra opinió i implicació personal, al mateix nivell. Un espai dinàmic, flexible i obert a la participació d’altres veïns i veïnes.

Reptes

  • Crear un espai de trobada veïnal i de confluència de diverses mirades, especialment les més tradicionalment invisibilitzades: dones, joves, migrants, gent gran...
  • Elaborar una diagnosi compartida sobre el barri (sis mesos de feina).  La prediagnosi municipal ha de ser un nou element de referència.
  • Elaborar un pla d’acció 2018-30 en tots els camps: social, educatiu, cultural, esportiu, de seguretat, convivència, espai públic, habitatge, etc.  En aquest sentit s’està fent un document compilador de totes les primeres propostes que han arribat al llarg de les entrevistes o els documents que han arribat. 
  • Dinamitzar els projectes i les activitats ja existents i les que es proposin en el futur en clau de treball comunitari i cercant la transversalitat.
  • I arran  dels objectius anteriors, l’objectiu més important: l’autoconstrucció de nou teixit associatiu al barri com a element d’apoderament i de sostenibilitat del procés comunitari.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400