Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Arts plàstiques i visualsRSS

 • Veure imatge de El Club de la llana (nova finestra)
  del 5 de setembre al 19 de desembre, dimarts de 17 a 19h.
  Trobada de persones amb ganes de compartir i gaudir del plaer de fer mitja, ganxet i  punt de creu a la Sala Taller de la Biblioteca, entre cabdells, fils, agulles i tisores. Porteu les labors, les farem plegats..
 • Veure imatge de Dibuix i pintura (nova finestra)
  del 12 de setembre de 2017 al 12 de juliol de 2018
  Per experimentar i aprendre tècniques pictòriques, on el color i la forma són la base.
 • Veure imatge de Exposició (nova finestra)
  del 14 de setembre al 21 d'octubre, 16:00 a 21:00 h
  ¿Queremos mejorar el Barrio ? 
 • Veure imatge de Tallers i Activitats (nova finestra)
 • Veure imatge de Exposició: Paisatges de cine (nova finestra)
  del 21 de setembre al 16 de novembre
  Dins el projecte Botigart
  L’exposició que presentem es vertebra entorn d’una sèrie d’imatges que suggereixen paisatges de cinema, de vegades reals i d’altres imaginaris, però sempre familiars. Com diu Jean Luc Godard: "Les pel·lícules són un món de fragments".
 • Veure imatge de Lluís Lleó. All Mighty Pencil (El lápiz todopoderoso) (nova finestra)
  del 28 de setembre de 2017 al 7 de gener de 2018
  All Mighty Pencil (El llapis totpoderós)
  Lluís Lleó (Barcelona, 1961) viu i treballa a Nova York des de 1989. Recentment ha tornat a Catalunya impulsat per un pressentiment, potser per una necessitat de retrobament. Els papers d’All Mighty Pencil (El llapis totpoderós) són, d’alguna manera, el testimoni d’aquest viatge mental i físic, uns treballs plens d’emoció, despullats i transparents, poderosos com els seus grans formats i sincers com la mà que els executa.
 • Veure imatge de Fotografia (nova finestra)
  del 2 d'octubre de 2017 al 20 de juny de 2018
  Per a totes a aquelles persones que volen començar el món de la fotografia creativa fent pràctiques des d’un començament.
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (nova finestra)
  del 2 d'octubre al 6 de novembre, de 18.45 a 21.15 h

  La restauració s’ocupa de recuperar l'aspecte i estat original d’un moble respectant en tot moment la seva essència i el pas del temps. La customització creativa s’ocupa d’actualitzar i transformar un moble vell per tal d’aconseguir una peça plena de personalitat que farà la nostra casa única
  Tot i que pel seu aspecte final puguin semblar opcions antagòniques, totes dues intervencions s'ocupen de garantir la conservació de la peça i allargar-ne  la  vida útil.
  Treballar en un moble no exigeix una gran habilitat manual ni cap talent ocult; només requereix de sentit comú, respectar uns criteris bàsics i seguir l'ordre del procés pas a pas.
  En aquests moments la matriculació està complerta. Si voleu podeu enviar-nos per e-mail a ccultural.santjosep@l-h.cat el vostre nom , cognoms i un telèfon de contacte i us passarem a la llista d'espera.
 • Veure imatge de Exposició: Les distàncies còsmiques (nova finestra)
  del 2 al 27 d'octubre
  Aquesta exposició mostra com, a partir de la mesura del radi de la Terra, i tot i encadenant mètodes, s'ha aconseguit determinar la distància als objectes més llunyans de l'Univers conegut.
 • Veure imatge de Taller de targetes de paper en pop-up tridimensional (nova finestra)
  del 3 d'octubre al 28 de novembre
  Vols fer les teves pròpies targetes de Nadal, de felicitació o de regal? Vols fer aquestes targetes tan xules que quan les obres tenen vida propia? Doncs apuntat al nostre taller de targetes pop-up!

 • Veure imatge de Exposició de fotografia: Pause (nova finestra)
  del 3 al 27 d'octubre
  Una exposició en la què trobaràs fotografies sense artificis ni preparacions, retrats costumistes i llistes de carrers que m'han regalat els meus viatges a Londres, Tailàndia i Viena.

  Inauguració: 6 d'octubre a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Exposició: 13 tablas 1 Macba (nova finestra)
  del 3 al 27 d'octubre
  L'artista xilè Martín Pascal presenta 13 taules amb 13 retrats que són una crònica pictòrica contemporània de l'escena skate del Macba de Barcelona. Tretze retrats de tretze raiders que representen l'escena local i internacional de la nova meca mundial del skate i la seva filosofia.
 • Veure imatge de Exposició: 80 aniversari de Remedios Duarte (nova finestra)
  del 3 al 26 d'octubre
  L’any 1995 la Remedios Duarte, després de molts anys de vocació no acomplida, emprèn un període de creació artística que ha continuat fins a l’actualitat. Enguany celebra el seu 80è aniversari i ho celebrem amb una exposició retrospectiva on es mostraran les seves principals obres.
 • Veure imatge de Exposició conjunta: Barroco en femení (nova finestra)
  del 4 al 23 d'octubre
  de Selam Larví, Desmoral, Silvia Alcalá, Marta Aoiz i Susa Torres
  Amb el barroc com a referent,  la mirada de cinc artistes contemporànies ens apropa a les llums del passat, de vegades en les ombres, sempre amb mà de dona.
 • Veure imatge de Taller de joieria creativa (nova finestra)
  del 5 d'octubre al 14 de desembre
  El taller vol donar a  conèixer diferents tècniques de la joieria contemporània i , gràcies a elles, el desenvolupar la creativitat individual amb el metall com a mitja d’expressió. Va adreçat a persones d’entre 16 i 70 anys amb ganes de crear objectes contemporanis i de passar-s’ho bé; amb ganes d’experimentar amb nous materials i de fer-se un complement del tot personalitzat.

  En aquests moments la matriculació està complerta. Si voleu podeu enviar-nos per e-mail a ccultural.santjosep@l-h.cat el vostre nom , cognoms i un telèfon de contacte i us passarem a la llista d'espera
 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom (nova finestra)
  del 5 d'octubre al 30 de novembre, de 19 a 21 h
  Curs teòric/pràctic adreçat a qui vulgui adquirir coneixements  bàsics de fotografia. Gràcies al control dels conceptes fonamentals aprendrem a treure el màxim profit de la nostra càmera mitjançant l'estudi de tots els seus paràmetres: diafragma, obturació, sensibilitat, profunditat de camp, flaix, ...

  En aquests moments la matriculació està complerta. Si voleu podeu enviar-nos per e-mail a ccultural.santjosep@l-h.cat el vostre nom , cognoms i un telèfon de contacte i us passarem a la llista d'espera.
 • Veure imatge de Jaume Pitarch. La pràctica impossibilitat del dejuni (nova finestra)
  del 10 d'octubre al 14 de desembre
  Jaume Pitarch acostuma a fer ús d’elements i objectes senzills i quotidians, tant per raons econòmiques com ecològiques. Li interessen els objectes trobats, aquells que, fora del seu context real, contenen més capacitat de ressonància.
 • Veure imatge de L'acompanyament (nova finestra)
  del 10 d'octubre al 3 de novembre
  Exposició commemorativa dels 30 anys de l'Associació Amics de la Gent Gran. La mostra, a càrrec de Ferran Taberner, és un projecte de fotografia documental que fa un seguiment a la tasca dels diferents voluntaris de l'entitat, que acompanyen persones grans que pateixen soledat no desitjada a diverses ciutats catalanes com és el cas de l'Hospitalet.
 • Veure imatge de Introducció a la serigrafia (nova finestra)
  del 17 d'octubre al 19 de desembre, de 19 a 21 h
  Taller d'introducció a la serigrafia amb explicació teòrica i pràctica de tot el procés: emulsioment, insolatge, revelatge, registres, estampació i recuperació de les pantalles. Hi aprendràs tot el necessari per poder muntar un petit taller de serigrafia a casa, sense necessitat de fer una gran inversió!


 • Veure imatge de Tallers oberts (nova finestra)
  del 20 al 22 d'octubre
  Artistes de L’Hospitalet participen del 20 al 22 d’octubre als Tallers Oberts BCN organitzats per l’A-FAD (Associació d’Artistes i Artesans del FAD), amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Són unes jornades de portes obertes on artistes plàstics i artesans professionals mostren la seva obra i el seu espai de treball a la ciutadania.
 • Veure imatge de Taller: Cor en un llibre (nova finestra)
  Dissabte, 21 d'octubre, 11:30 h
  Taller de book folding en el que aprendrem a plegar les fulles d'un llibre per formar un cor.
 • Veure imatge de Cicle de Concerts Outside (nova finestra)
  Diumenge, 22 d'octubre
  Noves músiques en espais nous
  La realització d’activitats musicals als centres d’art planteja reptes i diferències a les habituals sales de música: ni l’acústica, l’entorn visual, la relació entre públic i els músics i ni tan sols la manera d’escoltar són les mateixes, elements que fan que els concerts d'aquest cicle siguin experiències sonores úniques.
 • Veure imatge de Exposició col·lectiva Pintores Latinoamericanos + Colegas (nova finestra)
 • Veure imatge de Wonders, Carles Congost (2016) (nova finestra)
  del 26 d'octubre de 2017 al 7 de gener de 2018
  2a. edició del Premi de Videocreació - Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i Arts Santa Mònica
  Wonders va ser la proposta guanyadora de la 2a edició del Premi de Videocreació impulsat  per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i Arts Santa Mònica, un vídeo que qüestiona el model cultural, social i econòmic del món de la cultura de masses.
 • Veure imatge de Art en família | la pràctica impossibilitat del dejuni (nova finestra)
 • Veure imatge de Exposició : " Es solo el principio " de Raul Paez (nova finestra)
  del 2 al 23 de novembre
   CERCANT ELS LÍMITS.11è Cicle d'Art Contemporani.

  sin un alma en la periferia,
  su imagen humeante, se mueve entre el abandono  y el olvido.

  armado y débil espera alguna sorpresa.

  en sus bolsillos unos cuantos cristales rotos,
  le revelan su verdadera eséncia.

  otra vez el mismo gato y a su lado esa planta escúalida,
  que nace de entre los escombros.

  entre la lucha y la rendición olvida lo que un día amó
  no es capaz, las venas arden en su interior, no sabe donde va.

 • Veure imatge de Para dibujar a Gloria (nova finestra)
  Dissabte, 4 de novembre, 11h
 • Veure imatge de Para dibujar a Glòria (nova finestra)
  Dissabte, 4 de novembre, 11h
 • Veure imatge de Exposició de fotografiaHARMONIA ESTRUCTURAL (nova finestra)
  del 6 al 24 de novembre
  En aquesta exposició presento un seguit de fotografies en gran format en les quals plasmo l'interès que em desperten els petits detalls i punts de llum de les estructures arquitectòniques així com els reflexos i els variats objectes que en un moment determinat criden la meva atenció i que plasmo amb la càmera de manera minimalista.

  Inauguració: 7 de Novembre a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Càpsula: Ordena i classifica les teves fotografies amb adobe lightroom (nova finestra)
  Dimecres, 15 de novembre, de 16 a 20 h
  Tens molt desordre en les teves fotografies? No saps ni què tens? En aquesta càpsula veurem programes que facilitaran mètodes de treball en fotografia digital per tal de tenir el nostre arxiu fotogràfic personal ben classificat

  Inscripció online
 • Veure imatge de Tastet Creatiu: Pintura decorativa, Decapé. (nova finestra)
  Dimecres, 15 de novembre, de 17 a 21 h

  Només fas que sentir a parlar de decapés i shabby chic... però no saps per on
  començar? Pots recuperar aquell moble vell i convertir-lo en una peça lleugera i elegant o en una peça moderna i plena de vida que reflecteixi la teva personalitat, amb aquesta mateixa tècnica. En aquest taller aprendràs com jugar amb les pintures i colors per a aconseguir qualsevol resultat que desitgis.

  Inscripcions a la llista d'espera
 • Veure imatge de Presentació del catàleg | La pràctica impossibilitat del dejuni (nova finestra)
  Dimecres, 15 de novembre, 19:30 h
 • Veure imatge de Andy Warhol. L'artista (nova finestra)
  Diumenge, 19 de novembre, 11 h
  Tallers familiars
  Us proposem un taller en què explicarem la vida de l’artista nord-americà a partir d’un conte i aprofundirem en la seva obra a partir d’un memory i per acabar fent-vos una obra d’art amb la tècnica de la serigrafia.
 • Veure imatge de Laboratori de creativitat fotogràfica (nova finestra)
  del 21 al 23 de novembre, de 18 a 21 h
  Inscripcions obertes a partir del 31 d’octubre
  Els participants seran convidats a crear un projecte col·laboratiu que tingui una sola regla: que sigui alguna nosa nova, diferent!
 • Veure imatge de Càpsula: Treu profit a la càmera fotogràfica del teu mòbil (nova finestra)
  Dimecres, 20 de desembre, de 16 a 20 h

  Aprendrem a utilitzar les possibilitats fotogràfiques que ens donen els nostres telèfons mòbils, els programes més coneguts i les apps més interessants de fotografia.

  Inscripció online
 • Veure imatge de Escultures d'un instant (nova finestra)
  del 9 al 25 de gener
 • Veure imatge de Toca Tecla (nova finestra)
  del 30 de gener al 15 de febrer
  Activitat independent a les exposicions en la que els participants s’adrecen directament a l’espai taller, sense visita prèvia comentada. L’activitat consisteix a fer un exercici pràctic, amb l’objectiu d’oferir una via d’expressió i aprenentatge i apropar el públic als processos de creació.
 • Veure imatge de Colección OlorVISUAL © Magdalena Correa (nova finestra)
  del 20 de febrer al 25 de maig
  Activitat educativa al voltant de l'exposició
  Visites i tallers sinestèsics en relació als temes que tracta l'exposició: essències i fotografia contemporània.
 • Veure imatge de Exposició Jaume Pitarch (nova finestra)
  del 30 de març al 31 de desembre
  La pràctica impossibilitat del dejuni
  Jaume Pitarch (Barcelona, 1963) és un artista català que treballa sobre la qüestió de l'extraviament com a aspecte consubstancial a l'ésser humà. Inicialment interessat en la pintura, ha anat desplaçant el seu camp de treball cap a una investigació dels usos i abusos de la imatge en el món d'avui.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400