Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

ExposicionsRSS

 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  des del 26 de gener
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
 • Veure imatge de L'H Interactiva (nova finestra)
  des del 19 de juliol
  Una ciutat a les teves mans.
  Una ciutat smart a l’alçada de la seva ciutadania.
  Segur que molts de vosaltres ja l'heu conegut! :) 
 • Veure imatge de I tu què has fet per l’art? | Eugenio Ampudia (nova finestra)
  del divendres 9 de novembre de 2018 al diumenge 2 de juny de 2019
  L’exposició «Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?» aplega un conjunt de vint-i-tres obres multidisciplinàries realitzades entre el 1991 i el 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició, les quals, a partir de la utilització dels llenguatges habituals de la publicitat i dels mitjans de comunicació, ens traslladen a una ironia subtil i a associacions inesperades que sovint arriben a l’absurd.
 • Veure imatge de Exposició Arranz-Bravo a Cadaqués (nova finestra)
  del dijous 14 de febrer al diumenge 5 de maig
  Exposició dedicada a la producció artística que va dur a terme Eduard Arranz-Bravo durant els seus anys d’estada a Cadaqués (1973-1992). És una de les seves èpoques més prolífiques, i amb més vincles internacionals.
 • Veure imatge de Propers esdeveniments a Collblanc - la Torrassa (nova finestra)
  del divendres 1 de març al dimarts 30 d'abril
  En aquest primer trimestre concerts, exposicions i altres actes que no et pots perdre... i tot sense sortir del barri:
 • Veure imatge de Exposició : Enigmes dels Orígens. (nova finestra)
  del dimecres 6 de març al dijous 25 d'abril
  Al llarg de quatre blocs temàtics, ens presenta els orígens de l'Univers, la Vida, la Humanitat i el Llenguatge. Tot articulat mitjançant un amè –però curós– discurs on importa molt més el «com sabem el que sabem?» que el «què sabem?». No ho oblidem... en ciència és tan o més important el camí que el resultat.

  Cadascun dels blocs compta amb una original introducció: un relat, en format de còmic, sobre un fet puntual de la història de la ciència. Això no només revaloritza el paper del còmic com a eina divulgadora, sinó que reivindica la vessant més humana i social de la ciència: paleontòlogues, astrònoms, biòlogues, etc. I no marxarem sense trobar, dins de cada bloc, una suggerent pregunta: «què ens queda per saber?». Les científiques i científics de casa nostra segueixen treballant per cercar la resposta a nous interrogants sobre els orígens; uns enigmes que han volgut compartir amb nosaltres.

  (extret d’un text de Jordi Serrallonga)

 • Veure imatge de Exposició Fotogràfica (nova finestra)
  del dimecres 20 de març al dimarts 30 d'abril
  Inauguració: Dimecres, 20 març, a les 17 hores.
  Horari: dilluns a divendres, de 17 a 21 hores.
 • Veure imatge de Exposició: Senyores, les de sempre de Sandra Olivé (nova finestra)
  del dimarts 2 al dimarts 30 d'abril
  A la sala d'exposicions del Centre Cultural Sanfeliu
  Sandra Olivé va nèixer a Barcelona tot i que de petita tenia un gran talent per dibuixar, es va dedicar gran part de la seva vida al teatre i a la dansa. No va ser fins que s'en va anar a viure a Sevilla que va tornar a agafar els pinzells amb la necessitat de transmetre i expressar aquesta nova experiència. Aquesta exposició es compon aproximadament de 15 obres i mostra la figura de la dona en tota la seva plenitut. En paraules de la propia autora: " Senyores que són autentiques, reals, que totes elles comparteixen no sols el fet de ser mares, àvies, tietes o veïnes, també el fet de ser dona."
 • Veure imatge de 1a Edició Festival del Llibre d’Artista de L’H (nova finestra)
  del dimarts 2 al dimarts 30 d'abril
  El Districte Cultural de L'Hospitalet, en col·laboració amb el Centre Cultural la Bòbila, organitza, amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2019, la primera edició del “Festival del Libro de artista de L’Hospitalet”. L’Objectiu d’aquesta mostra es promocionar el llibre d’artista elaborat de manera artesanal.
 • Veure imatge de Exposició d'il·lustració: Blackout (nova finestra)
  del dimarts 2 al dimarts 30 d'abril
  Blackout dóna nom a aquesta exposició en la qual veiem plasmats dos estils: realisme i còmic, estils als quals l'artista Manoluts dóna vida amb els seus retrats. L'estil realista és un joc de llums i ombres amb un fos a negre que insinua imatges de rostres cèlebres i fantàstics. El món del còmic, en canvi, adopta un estil clàssic i bidimensional en el qual  Manoluts combina el blau, el blanc i el vermell sobre fons negre, transportant-nos al còmic dels anys 50. Les il•lustracions s'han plasmat en diferents suports: quadres, vinils musicals i taules de skateboard.
 • Veure imatge de Melting Landscapes (nova finestra)
  del dijous 4 d'abril al dissabte 11 de maig
  Fotografies de Fernando Moleres
  El fotògraf Fernando Moleres ens presenta una mostra amb 36 fotografies que ha recopilat després de diverses expedicions a l’Àrtic. La mirada de Moleres ofereix una perspectiva personal de la fragilitat d’aquests paisatges que estan desapareixent a causa de l'escalfament global.
 • Veure imatge de Exposició: No estem sols, vivim amb la memòria (nova finestra)
  del dimecres 10 d'abril al diumenge 12 de maig, 19:00 h
  "Aquesta col·lecció de pintures s’inspira en fotografies fetes durant la guerra civil espanyola, escenes que desprenen una gran emotivitat i duresa. Han estat dos anys de treball pictòric, de reflexió personal, per arribar a transmetre amb la meva pintura una visió lliure i abstracta dels moments d’aquell conflicte. Proposo observar les pintures en silenci per sentir l’experiència viscuda i el que ens explicaven els nostres avis sobre la guerra, l’exili i la privació de llibertat".  
 • Veure imatge de Obra de Milena Rossignoli (nova finestra)
  del dijous 11 d'abril al divendres 7 de juny
  La galeria Ana Mas Projects presenta l'exposició individual de Milena Rossignoli, formada per obres elaborades in-situ que continuen el fil de pensament dels últims projectes de l'artista. Tendø es podria entendre com tenir o estendre, el seu origen en llatí seria intentar, acompanyada del símbol ø que en matemàtiques fa referència al buit.
 • Veure imatge de XXXII MOSTRA FLORAL DE SANT JORDI 2019 (nova finestra)
  del dilluns 22 al dimecres 24 d'abril, 10 a 14h i de 17 a 20 h
  Tradicional mostra floral que organitza Gent de Pau
  Gent de Pau realitza una mostra floral per Sant Jordi on s'exposen creacions florals d'establiments de la ciutat. Inauguració 22 d'abril a les 18h
 • Veure imatge de Ceci n’est pas una cariàtide (nova finestra)
  del dijous 25 d'abril al diumenge 30 de juny
  Una cariàtide del segle XVI, del fons del Museu de l'Hospitalet, és el motiu triat aquest any pel col·lectiu TPK amb el qual convidar a diversos artistes europeus contemporanis a presentar un treball al cicle Ceci n'est pas de l’edició 2019. 
 • Veure imatge de Llenguatge propi (nova finestra)
  del dijous 25 d'abril al dilluns 6 de maig
  El llenguatge és part de la nostre identitat. Ens defineix, ens marca, ens forma, ens representa. Allà on anem portem amb nosaltres el nostre llenguatge, la nostra manera de pensar a partir d’ell. Construïm el nostre món, la nostra manera de veure i relacionar-nos.
 • Veure imatge de Autopista 2019. Béatrice B. Bonhomme - Victorien Ézard - Kang Byung Ki - William Van Straten  (nova finestra)
  del divendres 26 d'abril al dijous 6 de juny
  Inauguració i performance a càrrec dels artistes de l'exposició Autopista 2019
  És una proposta col·lectiva del grup 4, Barbier de Nîmes, dins del cicle Autopista d'aquest any, del que formen part els quatre artistes:  Béatrice B. Bonhomme  (França),  Victorien Ézard (França),  Kang Byung Ki (Corea) i  William Van Straten (Bèlgica).
 • Veure imatge de Drawing blues (nova finestra)
  del divendres 26 d'abril al divendres 31 de maig
 • Veure imatge de Montserrat Abelló. "Visc i torno a reviure" (nova finestra)
  del dijous 2 al divendres 31 de maig
  Aquesta exposició de petit format pretén fer un recorregut significatiu per la trajectòria vital i literària d’aquesta poeta i traductora.
 • Veure imatge de Pablo del Pozo. Nadie sabe lo que pñuede un cuerpo (nova finestra)
  del dijous 9 de maig al diumenge 14 de juliol
  Inauguració de l'exposició de l'artista Pablo del Pozo
  Primera exposició individual de Pablo del Pozo. Instal·lat al Districte Cultural de L'Hospitalet (Col·lectiu Fase), la mostra vol fer present el lligam de la fundació amb els artistes nouvinguts a la ciutat, alhora que donar suport a un artista emergent com ell, un dels escultors més interessants de la jove escena artística contemporània.
 • Veure imatge de Guillotina. Lluís Hortalà (nova finestra)
  del divendres 10 de maig al diumenge 21 de juliol
  Lluís Hortalà transforma el trompe-l’oeil en una màquina de pensar. Una formació estricta en les antigues tècniques de la pintura decorativa a l’escola Van der Kelen Logelain (Brussel·les), així com quatre anys de treball de taller, constant i minuciós, han estat necessaris per enllestir una trilogia que qüestiona l’art com a tecnologia de poder des de les seves mateixes qualitats formals i materials.
 • Veure imatge de Visita a l'exposició: "Quàntica" (nova finestra)
  Dimecres, 15 de maig, a les 12 h
  L’exposició «Quàntica» aporta les claus per entendre els principis de la física quàntica i ho fa a través del treball creatiu conjunt de científics i artistes. El projecte convida el públic a explorar els nous paradigmes de la ciència moderna, encuriosir-s’hi i valorar-los críticament.
 • Veure imatge de La Nit dels Museus a l'Hospitalet (nova finestra)
  del dissabte 18 al diumenge 19 de maig, 18 h.
  Quatre anys gaudint d'aquesta festa del patrimoni cultural a la ciutat.
  Visites guiades a les fosques, decoració lumínica de façanes, espectacles de llum, circ contemporani, dansa, màgia, concerts i molt més!

  Vine amb tota la família a celebrar-la al Museu de L’Hospitalet i al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

  #NitMuseusLH #pedraxpedra #bcnesmuseu
 • Veure imatge de Visita a l'exposició: "Quàntica" (nova finestra)
  Dimecres, 5 de juny, a les 18 h
  L’exposició «Quàntica» aporta les claus per entendre els principis de la física quàntica i ho fa a través del treball creatiu conjunt de científics i artistes. El projecte convida el públic a explorar els nous paradigmes de la ciència moderna, encuriosir-s’hi i valorar-los críticament.
 • Veure imatge de Exposició (nova finestra)
  del dijous 20 de juny al diumenge 21 de juliol
  Exposició del treball dels artistes i col•lectius residents als espais de creació del TPK, a partir dels criteris experimentals propis d’aquest centre de creació.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400