Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

ExposicionsRSS

 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  des del 26 de gener
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
 • Veure imatge de Ciutat i lluita. Fotografies d’Esteve Lucerón (nova finestra)
  del 6 de setembre al 28 d'octubre
  Fotografies de l’Esteve Lucerón a l’Hospitalet, en especial el barri de La Florida, entre els anys 1948 i 1980. Retrat d’aquella ciutat, tot mostrant la cruesa d’uns barris infradotats, de la vida al carrer, de la força col·lectiva i veïnal en la demanda d’equipaments i solidaritat davant la crisi econòmica que feia estralls als anys 80.

  Inauguració dijous 6 de setembre a les 19:30 h.
 • Veure imatge de Exposició Jugar com una fruita no és jugar. Alejandro Palacín-Mònica Planes (nova finestra)
  del 26 de setembre al 25 de novembre
  Jugar com una fruita no és jugar, de Mònica Planes (1992) i Alejandro Palacín (1989), és la primera mostra com a tàndem creatiu dels dos artistes residents a l’Hospitalet. Planes i Palacín parteixen d’una recerca entorn dels espais d’oci i els objectes quotidians per reflexionar sobre les diferències entre utilitzar i jugar.

 • Veure imatge de Ya no hay nada sólido, todo se desvanece (nova finestra)
  del 26 de setembre al 26 d'octubre
  Ya no hay nada sólido, todo se desvanece és la proposta expositiva que presenten Benxamín Álvarez i Agustín Fructuoso en el marc del Barcelona Gallery Weekend i ubicada a l’espai Tepekale. La mostra remet a un sentiment d’experiència personal on passat i present es relacionen.
 • Veure imatge de Exposició de pintures: “Sensaciones” (nova finestra)
  del 26 de setembre al 22 d'octubre
  Carlos Clemares, veí del barri de la Torrassa i d’ofici formador ocupacional esdevé, al llarg dels anys, un entusiasta aficionat  a diverses disciplines com murals de trencadís, manualitats, maquetació i, en un lloc preferent, la pintura. Benvinguts a les Sensacions de colors!

 • Veure imatge de Invoice. Jaume Pitarch (nova finestra)
  del 27 de setembre al 4 de novembre
  Tecla Sala | Produccions
  Invoice és una instal•lació de vídeo on tres cantants interpreten una adaptació del cant gregorià O Virgo Splendens, substituint el text original per l’enumeració de les factures emeses durant el procés de realització de l’obra.
 • Veure imatge de Exposició:  “Matèria Primera” (nova finestra)
  del 27 de setembre al 31 d'octubre
  El Museu d'Art Brut presenta aquesta exposició comissariada pel crític i historiador de l'art Jordi Garrido. Matèria Primera proposa un recorregut a través de la representació facial dins la col•lecció del MAB. Des de punts de partida molt diferents, els artistes conflueixen en un llenguatge visual comú: el rostre humà.
 • Veure imatge de Exposició: Abracadabra pota de cabra!  (nova finestra)
  del 2 al 23 d'octubre
  Elaborada pel ClijCAT (Consell Català pel Llibre Infantil i Juvenil)
  Una exposició que presenta una selecció de llibres, agrupats i presentats per temàtiques i centres d’interès, que parlen de la màgia, dels mags, dels bruixots i de les coses que els envolten.
 • Veure imatge de Merletti (nova finestra)
  del 2 al 23 d'octubre
  Us presentem aquí una selecció d’imatges del fons Merletti de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC. Moltes d’aquestes fotografies van ser utilitzades en el seu dia per il·lustrar el fet esportiu en la premsa especialitzada de l’època.

  Coproduïda per IEFC i el Club Lleuresport.

 • Veure imatge de Exposició del col•lectiu Hate Lovers (nova finestra)
  del 3 d'octubre al 16 de novembre
  Hate Lovers és un col•lectiu d'artistes de diferents disciplines: grafit, il•lustració, street art, tatuatge i fotografia, entre d’altres. Format a Barcelona i integrat només per dones artistes amb l'objectiu d’aconseguir l’empoderament de la dona als camps creatius a través de diferents projectes.
 • Veure imatge de Exposició " L'Estaca".  (nova finestra)
  del 5 al 19 d'octubre, 19 h
  40 anys d'aquest setmanari de L'Hospitalet.
  Del 4 al 19 de octubre.
  Presentació dimecres 10 d'octubre a les 19h
 • Veure imatge de Exposició de pintura:La mirada indiscreta (nova finestra)
  del 8 al 28 d'octubre
  Pintar és el meu recurs per expressar el que veig.
  El sentiment de la realitat, la dona que viu i somia.
  Els materials que faig servir són d'ús quotidià, papers, bolígrafs, fulles, trenquedisses d'ou i un llarg etc.

  La meva lluita és simple: crear en l'observador sentiments.

  Per que no hi ha un sol color que escapi de la llum.
 • Veure imatge de Mujeres Libres (1936-1939). Precursoras de un mundo nuevo (nova finestra)
  del 9 al 28 d'octubre
  Exposició que tracta de recuperar la història oblidada de l'organització Mujeres Libres, una agrupació femenina sorgida en el si del moviment llibertari durant l'any 1936, el propòsit de la qual era unir a les dones de classe obrera per a lluitar per llur emancipació.

  Inauguració dimarts 9 d'octubre a les 19 h.

 • Veure imatge de Exposició: Homenatge a Jordi Canal (nova finestra)
  del 9 al 27 d'octubre
  I ara va i diu que es jubila! Bah!
  Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila, es jubila, i el Centre Cultural i la mateixa biblioteca li rendeixen un merescut homenatge (tot i que a ell no li agrada gens aquesta paraula) repassant la seva trajectòria i tot el que ha significat la seva feina tant per a la Bòbila com per al gènere negre. Jordi va crear el primer club de novel·la negra del país, el fanzine L’H Confidencial, el blog de la Bòbila (i uns quants més), el Premi Internacional L’H Confidencial, ha fet cicles de cinema negre, presentacions de llibres, concursos de microrelats…
 • Veure imatge de Exposició: "Miguel siempre a la contra", de Miguel Segovia (nova finestra)
  del 16 d'octubre al 16 de novembre
  La creació artística com a fruit de la inquietud
  Miguel entén la creació artística com a fruit de la inquietud, la curiositat i, alhora, producte del joc i de l'atzar. Accepta les seves limitacions i el desconeixement de molts dels instruments i tècniques pròpies de la creació artística convencional. Utilitza la tecnologia com a factor que determina la seva proposta i en el resultat res és premeditat, tot flueix per si mateix de forma sempre aleatòria.
 • Veure imatge de Exposició de pintures: "Nuevos proyectos", d'Anna Sànchez i Rosario Agudo (nova finestra)
  del 16 al 30 d'octubre
  A partir del 16 d'octubre de 2018, s'inaugura a la sala d'exposicions del Centre Cultural Sanfeliu una nova exposició de pintures titulada: Nuevos proyectos. Les autores d'aquestes magnífiques pintures són l'Anna Sànchez i la Rosario Agudo, integrants del taller de dibuix i pintura que s'imparteix al Centre Cultural de Sanfeliu, a càrrec de l'Associació Sanfeliu Multicultural.
 • Veure imatge de Cicle L’H Blues & Boogie 2018 (nova finestra)
  del 18 d'octubre a l'1 de desembre
  De nou encetem el 18 d'octubre de 2018 una nova edició del Cicle L'H Blues & Boogie, que enguany finalitzarà el dissabte 1 de desembre.

  Les exposicions fotogràfiques, pel•lícules, conferències, tallers i concerts que conformen aquest cicle tindran diferents escenaris en la ciutat de L'Hospitalet. La presència de la música serà molt important, però també altres activitats culturals relacionades amb el blues i el seu entorn, com exposicions, xerrades, cinema...
 • Veure imatge de Out.Side 2018 (nova finestra)
  del 20 d'octubre al 24 de novembre
  3a edició del cicle de noves músiques als centres d'art
  Sota la coordinació de Luis Codero Pouzo, el cicle ofereix un programa de concerts experimentals en diversos centres d'art, entre ells: Arts Santa Mònica, Centre d'Art la Panera, Fàbrica de Creació Fabra i Coats (Barcelona), Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre i el Centre d'Art Tecla Sala. Aquesta tardor, a la Tecla Sala tindrem la col·laboració dels ZA! i els alumnes de l'EMMCA, el duo Erica Wise i Lluïsa Espigolé, entre altres.

 • Veure imatge de Exposició de dibuixos i pintures: "Viatge als sentits", de Blue3 (nova finestra)
  del 25 d'octubre al 15 de novembre
  Exposició del col·lectiu Blue3 format per tres artistes plàstiques especialitzades en diferents disciplines. El punt d'unió d'Alicia Ripoll, Cuca Celdrán i Ivana Sasot és la passió i els sentiments que les produeix crear. La mostra recull el treball conjunt i un tast d'obres individuals.
 • Veure imatge de Exposició de pintures: “Fibromiàlgia. Conviure amb ella”de Manoli Tapias (nova finestra)
 • Veure imatge de Exposició de dibuixos:Poemes i dibuixos de tardor (nova finestra)
  del 6 al 23 de novembre
  A la tardor és molta, moltíssima, la varietat de fulles caigudes a terra, i la varietat
    de temes als dibuixos i poemes que us presento també ho és.

  Inauguració: 7 de novembre de 19:30 hores
 • Veure imatge de Eugenio Ampudia (nova finestra)
  del 9 de novembre de 2018 al 2 de juny de 2019
  I tu què has fet per l’art?
  L’exposició «Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?» aplega un conjunt de vint-i-una obres multidisciplinàries realitzades entre el 1991 i el 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició, les quals, a partir de la utilització dels llenguatges habituals de la publicitat i dels mitjans de comunicació, ens traslladen a una ironia subtil i a associacions inesperades que sovint arriben a l’absurd.
 • Veure imatge de Exposició: Recordant Richard Feynman (1918-1988) (nova finestra)
  del 9 al 16 de novembre
  Pessics de Ciència, Setmana de la Ciència 2018.
  Amb motiu de la celebració del centenari del naixement de Richard Feynman, -premi Nobel de Física el 1965 pel seu treball en electrodinàmica quàntica-  el CRAI Biblioteca de Física i Química ens ha cedit aquesta exposició que va elaborar l'any 2013 amb motiu del 25è. aniversari de la seva mort. 
 • Croquis del taller.Veure imatge de Alfabet inacabat per a L'Hospitalet (nova finestra)
  del 11 al 25 de novembre
  Aquest projecte conduït pels artistes visuals Matteo Guidi i Mireia Sallarès és el resultat del taller Alfabet inacabat per a L'Hospitalet, impulsat per LOOP Barcelona i Districte Cultural de L'Hospitalet.
 • Veure imatge de Mundo obrero - Teatro del Barrio (nova finestra)
  Divendres, 16 de novembre, 20.30 h
  Café La Tranquilitat, avinguda del paral·lel, Barcelona anys 20 del segle passat. Un indigent s’apropa a una taula i demana una moneda a un home. Aquest treu una pistola de la jaqueta, la posa a la ma de l’indigent i li diu: “Ves al banc i agafa tot allò que necessitis. Es teu”.
 • Veure imatge de © Joan Morey . Cos Social, 2017 (nova finestra)
  del 23 de novembre de 2018 al 13 de gener de 2019
  3a. edició del Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona.
  Joan Morey  ha estat el guanyador de la 3a edició del Premi de Videocreació (2018). Aquest premi, promogut per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, l’Arts Santa MònicaLOOP Barcelona, impulsa la coproducció d’un projecte que incorpora el vídeo en l’àmbit de les pràctiques contemporànies, amb l’objectiu de crear accions estratègiques que puguin desenvolupar-se en xarxa, per incrementar la visibilitat en el territori i la presència internacional.

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400