Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

ExposicionsRSS

 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  des del 26 de gener
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
 • Veure imatge de Marcel Juliana. Surfeit, a la Fundació Arranz-Bravo (nova finestra)
  del 26 d'abril al 24 de setembre
  Els dibuixos d’un jove artista de l’anomenada generació dels garrofistes
  La Fundació Arranz-Bravo presenta l’exposició de l’artista Marcel Juliana, una de les figures de la generació dels garrofistes, nascuda els anys noranta i formada durant els anys de la crisi. A través del dibuix, l’artista plasma el seu imaginari exultant i la seva sensibilitat incisiva, onírica i nostàlgica.
 • Veure imatge de Un diumenge al matí, Nova York 1977 (nova finestra)
  del 24 de maig al 13 de juliol
  La galeria Ana Mas Projects presenta els treballs fotogràfics que Manel Armengol va fer durant a Nova York el 1978. Quatre dècades després, les fotografies en blanc i negre i a color adquireixen un valor especial per la seva aportació a la memòria col•lectiva dels anys setanta sobre la “Gran Ciutat”. Manel Armengol va arribar a Nova York enviat com a corresponsal gràfic poc després de la mort del dictador Franco. L’exposició no mostra els reportatges d’encàrrec sinó les imatges que Armengol registrà tot passejant per Nova York.
 • Veure imatge de Exposició d'escultures (nova finestra)
  del 7 de juny al 20 de juliol
  Aquesta exposició ens apropa a l’escultor Alfredo Sánchez, amb una mostra de les seves creacions. Autor compromès, amb el seu llenguatge, proper i directe, d’una gran expressivitat, converteix les seves propostes en un important vehicle de comunicació i de poesia que ens convida a reflexionar sobre els nostres comportaments individuals i col•lectius actuals.
 • Veure imatge de Exposició: Purament - Impurs (nova finestra)
  del 14 de juny al 26 d'agost
  Alumnat de la UB
  Comissariada per Carme Porta
  “Purament – Impurs” parla d’un art contaminat, impur, i que aposta per la imperfecció. Imperfecció perquè l’error és l’única cosa que ens fa humans i propers. Contaminat i impur perquè entenem que així és la nostra vida: sinònim d’aquella amalgama de vivències i materials que fa difícil la seva identificació. Tal és el sentiment que arrossega a l’ànima de l’artista a actuar.
 • Veure imatge de Sota la pell (nova finestra)
  del 21 de juny al 15 de juliol
  Solstici 2018 | TPK Art i pensament Contemporani
  Exposició col•lectiva dels alumnes i dels artistes residents als espais de creació del TPK durant el curs 2017-18. Les obres seleccionades formen un conjunt de suggestives propostes amb llenguatges que transiten per la pintura, l’escultura, la instal•lació, la fotografia i els mitjans audiovisuals.
 • Veure imatge de Exposició de Fotografia: Dual, de Xavier Vázquez Solano (nova finestra)
  del 25 de juny al 20 de juliol
  Dual: Que té o reuneix en sí dos caràcters o fenòmens diferents. Com els meus models i la seva capacitat de transformar-se, enfront de la meva càmera, en aquell que ni ells mateixos van arribar a imaginar que podien ser. El que jo sigui empàtic crec que ha estat l'eina perfecta per aconseguir-ho, sempre que ells confiïn i es deixin guiar cap a aquest futur que mereixen gaudir. Xavier Vazquez Solano (XVS)
 • Veure imatge de Artista (nova finestra)
  del 25 de juny al 20 de juliol
  Aquesta exposició de quadres a l’oli és el resum del meu camí com a artista autodidacta. M’agradaria que la gent gaudeixi mirant la meva obra i de pas donar-me a conèixer en el món de l’art.
 • Veure imatge de Cadàvers exquisits. Col·leccions en diàleg (nova finestra)
  del 28 de juny al 2 de setembre
  Els museus de Sant Boi i de l'Hospitalet han creat un pont de comunicació, creació i diàleg artístic per aquest estiu. Han tret la pols de les obres de les seves reserves, les han acarat i les han dotat d'un diàleg propi i comú. Com en el joc dels surrealistes, el resultat és tan inèdit com experimental.

  Inauguració dijous 28 a les 19.30 h.
 • Veure imatge de L'Estaca (nova finestra)
  del 3 al 31 de juliol
  El 13 d’abril de 1978, ara fa justament 40 anys, va aparèixer el primer número de L’Estaca, Setmanari de l’Hospitalet, amb un preu de 30 ptes i 20 pàgines. Aquesta exposició fa un recorregut sobre la trajectòria, curta però intensa, d’aquesta capçalera referent de la informació local.
 • Veure imatge de Premi de pintura internacional Guash Coranty (nova finestra)
  del 12 de juliol al 19 d'agost
  El Centre d’Art Tecla Sala acull per cinquena vegada l’exposició del Premi de Pintura
  Internacional Guasch Coranty, que aplega 46 obres de 10 països, seleccionades entre
  148 participants d’arreu del món.

 • Veure imatge de Cadàvers exquisits. Visita guiada nocturna a les exposicions. (nova finestra)
  Dijous, 12 de juliol, 20:30 h
  Visita guiada nocturna a les dues seus de l’exposició a càrrec de Vanessa Martín, comissària de l’exposició. Punt de trobada l’Harmonia i, després de visitar la part de l’exposició del Museu de l’Hospitalet, ens desplaçarem en autobús al Museu de Sant Boi.

  Dijous 12 de juliol a les 20:30 h
  Places limitades. Cal inscripció prèvia a cultura.museu@l-h.cat  o al telèfon 93 403 61 10
 • Veure imatge de Jaume Pitarch. (nova finestra)
  del 26 de setembre al 4 de novembre
  Tecla Sala | Produccions
  Invoice és una instal•lació de vídeo on tres cantants interpreten una adaptació del cant gregorià O Virgo Splendens, substituint el text original per l’enumeració de les factures emeses durant el procés de realització de l’obra.
 • Veure imatge de En Juego | Eugenio Ampudia (nova finestra)
  del 8 de novembre de 2018 al 2 de juny de 2019
  I tu què has fet per l’art?
  L’exposició «Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?» aplega un conjunt de vint-i-una obres multidisciplinàries realitzades entre el 1991 i el 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició, les quals, a partir de la utilització dels llenguatges habituals de la publicitat i dels mitjans de comunicació, ens traslladen a una ironia subtil i a associacions inesperades que sovint arriben a l’absurd.
 • Mundo obrero - Teatro del BarrioVeure imatge de Mundo obrero - Teatro del Barrio (nova finestra)
  Divendres, 16 de novembre, 20.30 h
  Café La Tranquilitat, avinguda del paral·lel, Barcelona anys 20 del segle passat. Un indigent s’apropa a una taula i demana una moneda a un home. Aquest treu una pistola de la jaqueta, la posa a la ma de l’indigent i li diu: “Ves al banc i agafa tot allò que necessitis. Es teu”
  Així arranca aquest relat, que ens porta al darrer terç del segle XIX, a la creació del món obrer i que anirà avançant, a través de les lluites al camp i a la ciutat, fins els anys 30 del segle XX.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400