Educació

NotíciesHistòric de notícies [+]

Veure imatge de Lliçó inaugural del curs 2020-2021: “Reimaginant l’escola, transformant l’educació. Agenda 2030” (nova finestra)
06/10/2020 10:00:00

Lliçó inaugural del curs 2020-2021: “Reimaginant l’escola, transformant l’educació. Agenda 2030”

L’acte ha comptat amb l’alcaldessa, Núria Marín, i amb el tinent d'alcaldia d'educació, innovació i cultura, David Quirós.

El Teatre Joventut va acollir ahir la lliçó inaugural del curs 2020-2021, “Reimaginant l’escola, transformant l’educació. Agenda 2030”, a càrrec de Lucía González, cofundadora i directora general d’Edenway, i coordinadora del programa INSPIRA STEAM a Catalunya.

Veure imatge de Un jurat professional escollirà el projecte de la nova Escola Paco Candel (nova finestra)
06/10/2020

Un jurat professional escollirà el projecte de la nova Escola Paco Candel

El nou edifici s’aixecarà als mateixos terrenys que ocupen ara els mòduls provisionals on s’imparteixen les classes, al carrer de l’Aprestadora, a Santa Eulàlia.

Un jurat format per arquitectes designats per l’Associació de Famílies d’Alumnes del centre, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de L’Hospitalet serà l’encarregat d’elegir el projecte de construcció de la nova Escola Paco Candel.
 

Veure imatge de Dues noves publicacions digitals de les xarxes de criança i educació 0-6 (nova finestra)
02/10/2020

Dues noves publicacions digitals de les xarxes de criança i educació 0-6

La importància de les vacunes com a prevenció de contagis i dubtes sobre el COVID-19

En les Xarxes de criança i educació participen professionals que vetllen per donar suport i acompanyar a les famílies en els temes que més els puguin interessar. Per aquestes dues publicacions han comptat amb l'estreta col·laboració dels equips de pediatria dels CAP de L'Hospitalet. 

Veure imatge de El nou curs d’FP arrenca amb més demanda en l’àmbit de la salut i nous cicles lligats al medi natural (nova finestra)
30/09/2020

El nou curs d’FP arrenca amb més demanda en l’àmbit de la salut i nous cicles lligats al medi natural

EL CURS OFEREIX A LA CIUTAT TRES NOUS CICLES: CONDUCCIÓ D’ACTIVITATS FISICOESPORTIVES EN EL MEDI NATURAL, QUÍMICA I SALUT AMBIENTAL I EDUCACIÓ I CONTROL AMBIENTAL

El nou curs ha començat a L’Hospitalet amb 3.272 alumnes de formació professional:  1.562 de cicles de grau mitjà i 1.710 de grau superior. Amb motiu de l’inici de curs, l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, David Quirós, han visitat l’Institut Pedraforca, a la Florida.

Veure imatge de L'Oficina Municipal d'Escolarització atendrà presencialment amb CITA PRÈVIA (nova finestra)
18/09/2020

L'Oficina Municipal d'Escolarització atendrà presencialment amb CITA PRÈVIA

A partir d'aquest proper 21 de setembre

Per facilitar l’atenció al ciutadà i ordenar les consultes i demandes d’escolarització a l’Hospitalet, l’Oficina Municipal d’Escolarització atendrà, amb cita prèvia, les famílies amb infants nouvinguts a la ciutat que hagin d’escolaritzar en les etapes obligatòries i, també, qualsevol altra consulta relacionada amb l’escolarització al municipi.

Veure imatge de Arrenca el nou curs amb 30.033 alumnes de 3 a 16 anys (nova finestra)
14/09/2020

Arrenca el nou curs amb 30.033 alumnes de 3 a 16 anys

L’Ajuntament ha posat avui en marxa un canal de comunicació amb les famílies a través de la xarxa Telegram 

El curs 2020-2021 s’inicia marcat per les mesures de contenció i prevenció de la Covid-19. Com a principal novetat, aquest curs es posa en marxa l’Institut-Escola Puig i Gairalt, el tercer d’aquestes característiques a la ciutat.L ’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, David Quirós,  han visitat l’Escola Pep Ventura

Veure imatge de L’Ajuntament posa a disposició del Departament d’Educació un centenar d’espais pel desenvolupament del curs escolar (nova finestra)
14/09/2020

L’Ajuntament posa a disposició del Departament d’Educació un centenar d’espais pel desenvolupament del curs escolar

Entre d’altres, hi ha els parcs de Can Buxeres, Can Creixells, l’Alhambra, les Planes i la Torrassa i les places de la Cultura, de la Carpa i del carrer de Rius i Carrió

Aquesta iniciativa s’afegeix al pla de mobilitat que es posa en marxa avui per garantir entorns escolars saludables i segurs. Un total de 28 parcs, places i altres espais a l’aire lliure de la ciutat seran utilitzats per al temps d’esbarjo i l’assignatura d’educació física. L’alcaldessa, Núria Marín, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, han visitat aquest matí l’escola Joaquim Ruyra

Veure imatge de L'Hospitalet crea illes escolars saludables i segures (nova finestra)
10/09/2020

L'Hospitalet crea illes escolars saludables i segures

Entre altres, s’han fet espais de vianants als accessos als centres (amb el pas de vehicles limitat a guals i serveis); s’han habilitat nous accessos a les escoles; s’han senyalitzat tots els accessos, i s’han instal·lat tanques.

L’Ajuntament posa en marxa un projecte de mobilitat per oferir més espai al voltant dels centres per garantir un accés segur i allunyar els vehicles dels entorns escolars a través d'actuacions que contribuiràn a avançar cap a un model de ciutat més sostenible i saludable. La primera fase d’aquestes millores estarà enllestida dilluns vinent, data d’inici del nou curs escolar.

Veure imatge de Les sis escoles bressol municipals inicien un curs marcat per la prevenció (nova finestra)
01/09/2020

Les sis escoles bressol municipals inicien un curs marcat per la prevenció

En total són 16 les escoles bressol sostingudes amb fons públics, que ofereixen unes 1.336 places per a infants de 0 a 3 anys, de les quals, 616 són dels sis centres municipals.

El curs 2020-2021 a les escoles bressol municipals comença aquesta setmana amb totes les mesures de prevenció per garantir la seguretat sanitària d’infants i treballadors i treballadores. Com a tot arreu, el curs s’inicia marcat per la nova situació creada arran de la Covid-19

Veure imatge de Com serà l'inici del curs escolar 2020-2021 per les Escoles Bressol Municipals? (nova finestra)
31/08/2020

Com serà l'inici del curs escolar 2020-2021 per les Escoles Bressol Municipals?

El nou curs escolar 2020-2021 que inicien les escoles bressol municipals aquest proper dimarts, 1 de setembre, començarà amb unes condicions extraordinàries degut a la COVID-19, que requirarà mantenir les mesures d'higiene i segurat que recomanen les autoritats sanitàries, i seguint els criteris del Departament d'Educació.

l'Ajuntament ha elaborat un document amb informació concreta i detallada de com es farà la reobertura de les escoles bressol municipals.

Agenda

 • Veure imatge de Taller amb famílies: "Entre famílias nos ayudamos" (nova finestra)
  del dilluns 5 d'octubre al dilluns 30 de novembre, dilluns, de 18h a 19'30h
  Taller amb famílies: "Entre famílias nos ayudamos"

  Amb el nou curs escolar 2020-2021 tornen els tallers amb famílies que promou l'Ajuntament de l'Hospitalet a travès del Programa d'Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF), i l'Escola de Vida de La Florida.

 • Veure imatge de Trobades amb les AMPA's-AFA's de la ciutat per presentar el catàleg dels Espais de Debat Educatiu (nova finestra)
  del dimarts 20 al divendres 30 d'octubre, a les 18h
  Trobades amb les AMPA's-AFA's de la ciutat per presentar el catàleg dels Espais de Debat Educatiu

  El tinent d'alcaldia d'educació, innovació i cultura continua amb les trobades amb les AMPA-AFA's de la ciutat, aquest proper dijous, 22 d'octubre, es reunirà amb els representants de les AMPA-AFA's del Districte VI (El Gornal-Bellvitge).

 • Veure imatge de Xerrada-Taller: "Com preparem per a les professions de futur? (nova finestra)
  Dimarts, 27 d'octubre, dimarts, 17'30h a 19h
  Xerrada-Taller: "Com preparem per a les professions de futur?
  Adreçat al professorat de 3r, i 4t de l'ESO dels centres educatius de L'Hospitalet

  Donat el  moment  especialment complex que estem vivint, que afectarà  significativament el futur professional  dels  joves, i a la vista de l'èxit assolit en l'edició anterior, ens complau oferir-vos de nou aquest recurs,  amb la voluntat de donar suport a la vostra tasca docent.

  La sessió anirà a càrrec de Román Castro, sociòleg, politòleg, doctor en ciències polítiques, i professor acredita amb una extensa experiència docent en diferents universitats

 • Veure imatge de Sessió amb famílies "Creences que emmalalteixen i creences que sanen" (nova finestra)
  Dimarts, 27 d'octubre, dimarts, 27 a les 18h
  Sessió amb famílies "Creences que emmalalteixen i creences que sanen"
  Adreçat a les famílies de l'Institut Santa Eulàlia i de l'Institut Jaume Boteuy

  Espai de reflexió amb les famílies sobre diferents temes relacionats amb la convivència i la gestió emocional dins la família i en el seu entorn proper

 • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
 • Pacte educació
 • Prevenció
 • Consorci per a la Normalització lingüistica
 • D
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400