Ajuntament de L'Hospitalet

Educació

NotíciesHistòric de notícies [+]

Veure imatge de Trobada de cooperatives de 5 Instituts de l'Hospitalet que participen en el projecte EJE (Empresa Jove Europea) (nova finestra)
07/03/2019

Trobada de cooperatives de 5 Instituts de l'Hospitalet que participen en el projecte EJE (Empresa Jove Europea)

Els Instituts de Bellvitge, Europa, Llobregat, Bisbe Berenguer i Santa Eulàlia

Aquest matí ha tingut lloc al Centre Cultural Tecla Sala la presentació de les cooperatives de secundària dels centres educatius de l'Hospitalet que estan participant en el projecte EJE (Empresa Jove Europea) que impulsa la cultura emprenedora a l'ESO.
Veure imatge de L’Ajuntament participa en el YoMo amb un estand on els centres de la ciutat mostren projectes innovadors  (nova finestra)
28/02/2019
Per primera vegada, cinc escoles i cinc instituts de la ciutat mostraran les accions que desenvolupen relacionades amb la robòtica i l’ús de la tecnologia A l’estand municipal es presentarà demà dimecres el programa Inspira STEAM, una iniciativa pionera que vol fomentar entre l’alumnat de primària les vocacions cientificotècniques, principalment entre les noies Dissabte, 2 de març, se celebra el YoMo Family Day, un matí obert a famílies de L’H amb menors 
Veure imatge de "El pas a P3" – L’any que ve anem al cole- (nova finestra)
25/02/2019

"El pas a P3" – L’any que ve anem al cole-

Èxit d’assistència de famílies a les sessions informatives organitzades per les escoles bressol i llars d’infants de la ciutat

Bona rebuda per part de les famílies de les escoles bressol i llars d’infants, a les xerrades organitzades per les escoles, amb la col•laboració de l’Ajuntament, per informar i acompanyar a les famílies que acaben l’escola bressol i comencen una nova etapa: “el pas dels seus fills al parvulari”. Aquestes xerrades s’han realitzat des de l’1 de febrer fins al dia 14, abans de les dates previstes per les escoles de primària de fer les Jornades de Portes Obertes.
Veure imatge de L’Ajuntament ret homenatge a la vintena de centres educatius que commemoren els 50 anys o més   (nova finestra)
20/02/2019
L’Ajuntament ha ret un homenatge a un total de vint-i-dos centres educatius de L’Hospitalet que enguany celebren els 50 anys o més treballant a L’Hospitalet. L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, ha presidit l’acte de celebració que es va fer ahir vespre al palauet de Can Buxeres i on han assistit unes 140 persones representants de la comunicat educativa de la ciutat.
 
Veure imatge de Ajuntament i Departament d’Educació acorden un nou institut escola a L’Hospitalet  (nova finestra)
11/02/2019

Ajuntament i Departament d’Educació acorden un nou institut escola a L’Hospitalet 

El centre educatiu Pere Lliscart serà el segon institut escola de la ciutat i acollirà la gran demanda de secundària de la zona nord  

El centre educatiu Pere Lliscart serà el segon institut escola de la ciutat i acollirà la gran demanda de secundària de la zona nord.

L’Ajuntament ja ha cedit a la Generalitat un espai a la plaça del Cadí per instal•lar els mòduls escolars mentre es faci l’edifici definitiu.

L’Ajuntament també ha cedit a Educació uns terrenys a l’avinguda de Pau Casals per a la construcció d’un altre institut al barri del Centre.

Veure imatge de Núria Marín mostra la seva satisfacció per la confirmació del Suprem de la sentència del TSJC que obliga la Generalitat a assumir el finançament de les escoles bressol (nova finestra)
08/02/2019
El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs de la Generalitat contra una sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga el Govern a assumir el finançament de les escoles bressol d’una trentena de municipis. Amb aquesta decisió, el tribunal reconeix als consistoris el dret a rebre 1.300 euros per alumne per als cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015.
Veure imatge de De l'Escola Bressol a l'Escola de Primària: acompanyem a les famílies en "El pas a P3" – L’any que ve anem al cole- (nova finestra)
01/02/2019
A partir de divendres dia 1 de febrer i fins el dia 14 de febrer,  l'Ajuntament informa les famílies de les Escoles Bressol i Llars d’Infants com fer el pas al parvulari. Ofereix xerrades que es realitzaran abans de les dates previstes per les escoles de primària de fer les Jornades de Portes Obertes.
Veure imatge de L’Ajuntament participa en el projecte “Educació360. Educació a temps complet”    (nova finestra)
31/01/2019
L’Ajuntament de L’Hospitalet participa avui en la trobada organitzada per la Diputació de Barcelona per tractar la proposta d’“Educació360. Educació a temps complet”. La Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona han decidit sumar esforços per assolir aquest gran repte i han convocat ajuntaments, centres educatius, entitats, equipaments, recursos i iniciatives de tota mena que vulguin contribuir a fer que “Educació360. Educació a temps complet” sigui una realitat generalitzada al nostre país. 
Veure imatge de El Consell de Nois i Noies de primària de l'Hospitalet es reuneix amb la Síndica de Greuges (nova finestra)
24/01/2019
El Consell de Nois i Noies de primària de l'Hospitalet  i el regidori d'educació, Jaume Graells s'han reunit amb la Síndica de Greuges de l'Hospitalet, Mercedes Garcia Villatoro aquest dimecres, 23 de gener, a l'Espai Jove Ca n'Arus. 
Veure imatge de Grup Promotor/Santillana i Ajuntament de L’H atorguen els Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet    (nova finestra)
23/01/2019

Grup Promotor/Santillana i Ajuntament de L’H atorguen els Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet  

Escola Sant Jaume de la FEP, Institut Bisbe Berenguer i Associació Educativa Itaca guanyadors del premi, cadascun en la seva categoria Els centres Canigó, Esclat i Dolmen  han quedat finalistes

L’editorial Grup Promotor/Santillana, amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha lliurat avui al Saló de Plens de l’Ajuntament els Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet 2018, en la seva primera convocatòria. L’objectiu d’aquests nous premis és reconèixer la tasca dels centres educatius i de les entitats socials de la ciutat que fan accions solidàries destinades al barri per millorar la qualitat de vida de la comunitat.

Agenda

 • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
 • Pacte educació
 • Consorci per a la Normalització lingüistica
 • Prevenció
 • D
 • Institut Obert de Catalunya
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400