Ajuntament de L'Hospitalet

Educació

NotíciesHistòric de notícies [+]

Veure imatge de L'Ajuntament informa les famílies de les Escoles Bressol com fer el pas al parvulari (nova finestra)
19/02/2018

L'Ajuntament informa les famílies de les Escoles Bressol com fer el pas al parvulari

De l'Escola Bressol a l'Escola de Primària: acompanyem a les famílies en "El pas a P3"

Com cada any, des de les escoles bressol s’organitzen xerrades informatives per a famílies que acaben l’escola i comencen una nova etapa a “l’escola dels grans”. 

En aquestes xerrades s'informa també del calendari de jornades de portes obertes que ofereixen les escoles de primària, així com de la documentació que han de portar quan vulguin formalitzar la preinscripció a P3.
Veure imatge de L’Ajuntament i Ensenyament acorden la construcció de l’Escola Paco Candel per al curs vinent  (nova finestra)
09/02/2018

L’Ajuntament i Ensenyament acorden la construcció de l’Escola Paco Candel per al curs vinent 

També la posada en funcionament d’un nou institut fruit de la segregació de l’Institut Llobregat i la conversió de l’Escola el Gornal en institut escola

També la posada en funcionament d’un nou institut fruit de la segregació de l’Institut Llobregat i la conversió de l’Escola el Gornal en institut escola

Per a obres de millora en centres, es preveu una inversió global d’1,45 milions d’euros

Aquestes actuacions s’emmarquen en el desplegament de l’acord marc de col•laboració establert entre ambdues administracions el 2016
Veure imatge de El Consell de Nois i Noies referma el seu compromís amb la Campanya "Ser cívic és guay" (nova finestra)
02/02/2018
El Consell de Nois i Noies de primària del curs 2017-2018, es van reunir el passat dimecres per donar continuïtat als projectes endegats el curs passat i que són: fer seguiment de les obres de la nova zona de jocs al carrer de la Primavera, al barri de la Florida i dinamitzar la Bústia del Consell, que ja es troba instal•lada a diferents escoles de la ciutat. I d’altra banda, i com a nou encàrrec:  col•laborar en l’impuls de la campanya “Ser Cívic és guai” que impulsa la unitat de seguretat, civisme i convivència de l’Ajuntament.
Veure imatge de L’Hospitalet participa a la XIII Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores    (nova finestra)
01/02/2018
L’Hospitalet participa avui i demà a la Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, que se celebra a Lleida, escollida ciutat coordinadora de la Xarxa a l’Assemblea General del gener de 2016. El tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, assisteix en representació de l’Ajuntament de L’Hospitalet, com a membre de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores.
Veure imatge de Activitats familiars a les escoles bressol municipals  (nova finestra)
23/01/2018

Activitats familiars a les escoles bressol municipals 

L’Hospitalet compta amb sis escoles bressol municipals que ofereixen 616 places per alumnes de 0 a 3 anys.

Avui, 23 de gener, La Casa dels Arbres organitzarà diversos tallers (de contes, d’arts plàstiques, de moviment i experimentació...), en els quals els infants participaran amb les seves famílies, i divendres, 26 de gener, hi haurà un dinar familiar a La Casa de la Muntanya. Per a la setmana vinent, hi ha previstes activitats per celebrar el Dia de la Pau, a La Casa de la Muntanya, i la xerrada “Les noves tecnologies a la petita infància”, a La Casa dels Arbres.
Veure imatge de Publicada la Memòria del Procés de la Consulta Pública Prèvia per la modificació del Reglament del Consell Educatiu de l'Hospitalet (nova finestra)
11/01/2018
Publicada la Memòria de la Consulta Pública prèvia del Reglament del Consell Educatiu de L'Hospitalet després de la fase de recollida d'aportacions i propostes per part dels grups interessats i de la ciutadania interessada en la temàtica.
Veure imatge de Núria Marín mostra la seva satisfacció per la  sentència del TSJC que obliga la Generalitat a abonar a l’Ajuntament la subvenció per alumne i any de les escoles bressol municipals (nova finestra)
18/12/2017
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès sentència favorable a l’Ajuntament de L’Hospitalet en el recurs contenciós administratiu que l’ens local havia presentat per reclamar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat el pagament del deute contret i compromès amb les escoles bressol municipals durant els cursos escolars de 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015, amb el sobrecost dels interessos acumulats fins a la quantitat de 1.300 euros per plaça.
Veure imatge de Les Escoles Bressol Municipals romandran obertes dijous, 21 de desembre (nova finestra)
11/12/2017
Amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya convodades per al proper dijous, 21 de desembre d'enguany, es comunica que les Escoles Bressol Municipals, romandran obertes i amb tots els serveis en funcionament.

Les Escoles Bressol Municipals es regeixen pel seu propi calendari escolar, aprovat per l'Ajuntament, en el qual, el dijous, 21 de desembre d'enguany és un dia de classe, a més, les escoles bressol municipals no són seu electoral. 
 
Veure imatge de L’Hospitalet acull el lliurament dels Premis Aprenentatge Servei 2017 i la X Trobada d’Aprenentatge Servei  (nova finestra)
04/12/2017

L’Hospitalet acull el lliurament dels Premis Aprenentatge Servei 2017 i la X Trobada d’Aprenentatge Servei 

La jornada es va desenvolupar al llarg del divendres al Centre d’Activitats La Farga

Premiats 11 projectes d’Aprenentatge Servei i 8 finalistes amb el Premi Princesa de Girona.

El Projecte Ciceron que impulsen els Instituts de L'Hospitalet, Eduard Fontseré, Torras i Bages, i el Rubió i Ors va ser el guanyador del Premi Ciutat de L'Hospitalet.

Aquest curs es desenvolupen a L’Hospitalet 126 iniciatives ApS, en les quals participen més de 1.600 alumnes de 34 centres educatius, en col•laboració amb unes 39 entitats socials i educatives.
Veure imatge de S’obre a la ciutat una aula multisensorial per facilitar la integració d’alumnes amb necessitats educatives especials (nova finestra)
22/11/2017

S’obre a la ciutat una aula multisensorial per facilitar la integració d’alumnes amb necessitats educatives especials

Aquestes aules utilitzen recursos innovadors d’imatge, so i mobiliari per fomentar l’educació mitjançant l’estimulació sensorial.
 

L’aula s’instal•la a l’escola bressol municipal La Casa del Molí del barri de Pubilla Cases i és la primera dirigida a alumnes d’aquesta franja d’edat

Et recomanem

Veure imatge de Jornades de portes obertes als centres educatius de l'Hospitalet (nova finestra)
del 19 de febrer al 15 de març
Abans de l’inici del període de preinscripció pel proper curs 2018-2019, els centres educatius d’infantil, primària i secundària de la ciutat han organitzat diferents activitats i actes en les jornades de portes obertes que ofereixen a les famílies interessades, i que podeu trobar en els documents adjunts.

Agenda

 • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
 • Guia formació professional a L’Hospitalet
 • Pacte educació
 • Consorci per a la Normalització lingüistica
 • Prevenció
 • D
 • Institut Obert de Catalunya
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400