Ajuntament de L'Hospitalet

Aprenentatge Servei (ApS)

Veure imatge de  Aprenentatge Servei a L'Hospitalet (nova finestra)
L'Aprenentatge Servei és una metodologia educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en què els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

Tots tenen en comú que els nois i noies fan un servei a la ciutat, als veïns o a altres persones al temps que aprenen moltes coses. Ambdós objectius, aprendre i fer un servei, són presents en els projectes, planificats i avaluats pels centres educatius i entitats socials que els impulsen.

L'Hospitalet va rebre l'any 2016 el Premi Ciutats Educadores a les Bones Pràctiques de Convivència, que atorga l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Aquest Premi reconeix la implantació de la metodologia ApS que des de fa vuit anys s'implementa als centres educatius de la ciutat.

Aquest proper 1 de desembre de 2017, l'Hospitalet serà seu del X Encuentro Estatal d'ApS.

Guies metodològiques Aprenentatge Servei

Les guies ApS recullen les experiències i les reflexions compartides en la Xarxa Aprenentatge-Servei com a instrument de cohesió social, una iniciativa coordinada per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat en el marc de la RECE (Xarxa Estatal de Ciutats Educadores) i que ha comptat amb la participació i les aportacions dels següents municipis:


Alcalá de Henares Majadahonda Sant Boi de Llobregat
Badalona Marchena Sant Cugat del Vallès
Barcelona Mataró Sant Feliu de Llobregat
Castellar del Vallès Palamós Tarragona
Coslada Palma Terrassa
El Prat de Llobregat Pamplona Vall d'Uxó
Gijón Portugalete Viladecans
L'Hospitalet de Llobregat Quart de Poblet  
Lleida Salt  

Les guies s'emmarquen en un conjunt de 18 estratègies per fomentar l'aprenentatge-servei que els municipis participants han sistematitzat en forma de guia, prenent com a referència l'experiència dels ajuntaments que les estan desenvolupant amb èxit.

Notícies

  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400