AMPAS i formació famílies

Ja podeu consultar el catàleg dels Espais de Debat Educatiu (ESDE) amb les propostes de sessions i tallers amb famílies per aquest curs 2020-2021.

L’actualització del catàleg va per la seva quarta edició, i pretén ser una eina que ens ajuda a reforçar a les juntes de les AMPA-AFA com a promotores d’espais de trobada socioeducatius, fomentant la vinculació de totes les famílies als seus propis centres educatius, apropant-les a la realitat de la seva comunitat educativa i de l’entorn.

El catàleg ESDE del curs 2020-2021 incorpora novetats, algunes d’elles vinculades a temàtiques que s’han considerat adients tractar arran de la situació viscuda per la COVID-19.

Recordeu que és a través de l’AMPA o l'AFA del vostre centre educatiu que ens ha d’arribar la sol·licitud de l’activitat que us agradaria realitzar. Les AMPA-AFA poden demanar les diferents propostes que trobareu al catàleg, o bé proposar altres temàtiques d’interès.

Què són els Espais de Debat Educatiu per a Famílies (ESDE's)?  

Des del Programa d’Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF) cada curs escolar dinamitzem les AMPA’s-AFA’s de la ciutat com a referents de les famílies dels centres educatius mitjançant la creació de vincles de relació  i d’acompanyament en els processos de creixement  i d’autonomia dels seus fills i filles.

Per aquest raó treballem colze a colze amb les diferents famílies que assumiu amb il·lusió el compromís de gestionar la feina que suposa tirar endavant l’AMPA-AFA del vostre centre educatiu.

Un dels nostres objectius és construir amb vosaltres – i amb la col·laboració dels altres agents de la comunitat educativa, serveis, equipaments i entitats del territori de l’àmbit educatiu i de lleure-, un programa de sessions d’Espais de Debat Educatiu (ESDE’s) entorn a temàtiques d’interès lligades a l’Educació per orientar, donar eines i ajudar als pares i mares en la seva relació amb els fills i filles, acompanyant-los cap a una parentalitat i marentalitat positiva.

Per poder millorar aquest treball en comú amb vosaltres, com a AMPA’s-AFA’s de la ciutat hem elaborat un catàleg, que anem actualitzant cada curs escolar, on queden recollits els àmbits de les activitats ofertades amb la definició d’algunes de les seves característiques. Esperem que aquesta eina ens faciliti, des de principi de curs, la gestió dels propers espais de debat educatiu adreçats a les famílies de la nostra ciutat.

Notícies

  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400