Ajuntament de L'Hospitalet

AMPAS i formació famílies

Veure imatge de  Els Espais de Debat Educatiu (nova finestra)
Aquest passat curs 2018-2019 hem tornat a realitzar nombroses activitats amb les famílies de la ciutat en col•laboració amb les ampa i afa dels centres educatius i aprofitant l’oferta que ens ha donat la segona edició del Catàleg dels Espais de Debat Educatiu (ESDE'S).

Durant el curs s'han realitzat cinquant activitats a 24 centres educatius i 3 equipaments de la ciutat, en els quals han participat més de tres-centres famílies. Per poder portar a terme aquests activitats diferents serveis i entitats de la ciutat han estat col·laborant, i que trobareu en el document resum del passat curs 2018-2019.

Durant aquest mes d'octubre s'ha fet la presentació de l'actualització del Catàleg dels espais de debat educatiu pel curs 2019-2020, que trobareu en aquest mateix espai.

Recordeu que és a través de l’AMPA o l'AFA del vostre centre educatiu que ens ha d’arribar la sol•licitud de l’activitat que us agradaria realitzar. Les ampa-afa poden demanar quelcom que surti  al catàleg o proposar algun altre tema d’interès que considereu.

L'oferta és oberta, la demanda que arribi durant el primer trimestre del curs 2019-2020 està supeditada sla recursos del Programa d'Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF), i dels objectiu d'aquest mateix programa com fomentar actuacions que ajudin a reforçar  els vincles entre AMPA-AFA i famílies, afavorir la creació de projectes lligats a temàtiques que donin continuïtat en el temps.

Podeu trobar en aquest mateix apartat, el resum de les diferents actuacions que s'han desenvolupat durant el curs 2018-2019.
 

Què són els Espais de Debat Educatiu per a Famílies (ESDE's)?  

Veure imatge de  Què són els Espais de Debat Educatiu per a Famílies (ESDE's)?   (nova finestra)
Des del Programa d’Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF) cada curs escolar dinamitzem les AMPA’s-AFA’s de la ciutat com a referents de les famílies dels centres educatius mitjançant la creació de vincles de relació  i d’acompanyament en els processos de creixement  i d’autonomia dels seus fills i filles.

Per aquest raó treballem colze a colze amb les diferents famílies que assumiu amb il•lusió el compromís de gestionar la feina que suposa tirar endavant l’AMPA-AFA del vostre centre educatiu.

Un dels nostres objectius és construir amb vosaltres – i amb la col•laboració dels altres agents de la comunitat educativa, serveis, equipaments i entitats del territori de l’àmbit educatiu i de lleure-, un programa de sessions d’Espais de Debat Educatiu (ESDE’s) entorn a temàtiques d’interès lligades a l’Educació per orientar, donar eines i ajudar als pares i mares en la seva relació amb els fills i filles, acompanyant-los cap a una parentalitat i marentalitat positiva.

Per poder millorar aquest treball en comú amb vosaltres, com a AMPA’s-AFA’s de la ciutat hem elaborat un catàleg on queden recollits els àmbits de les activitats ofertades amb la definició d’algunes de les seves característiques. Esperem que aquesta eina ens faciliti, des de principi de curs, la gestió dels propers espais de debat educatiu adreçats a les famílies de la nostra ciutat.
 

Notícies

  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400