AMPAS i formació famílies

Veure imatge de Programa d'Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF) (nova finestra)

Ja podeu consultar el catàleg dels Espais de Debat Educatiu (ESDE) amb les propostes de sessions i tallers amb famílies per aquest curs 2020-2021.

L’actualització del catàleg va per la seva quarta edició, i pretén ser una eina que ens ajuda a reforçar a les juntes de les AMPA-AFA com a promotores d’espais de trobada socioeducatius, fomentant la vinculació de totes les famílies als seus propis centres educatius, apropant-les a la realitat de la seva comunitat educativa i de l’entorn.

El catàleg ESDE del curs 2020-2021 incorpora novetats, algunes d’elles vinculades a temàtiques que s’han considerat adients tractar arran de la situació viscuda per la COVID-19.

Recordeu que és a través de l’AMPA o l'AFA del vostre centre educatiu que ens ha d’arribar la sol·licitud de l’activitat que us agradaria realitzar. Les AMPA-AFA poden demanar les diferents propostes que trobareu al catàleg, o bé proposar altres temàtiques d’interès.

 

Què són els Espais de Debat Educatiu per a Famílies (ESDE's)?  

Veure imatge de Què són els Espais de Debat Educatiu per a Famílies (ESDE's)?   (nova finestra)
Des del Programa d’Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF) cada curs escolar dinamitzem les AMPA’s-AFA’s de la ciutat com a referents de les famílies dels centres educatius mitjançant la creació de vincles de relació  i d’acompanyament en els processos de creixement  i d’autonomia dels seus fills i filles.

Per aquest raó treballem colze a colze amb les diferents famílies que assumiu amb il·lusió el compromís de gestionar la feina que suposa tirar endavant l’AMPA-AFA del vostre centre educatiu.

Un dels nostres objectius és construir amb vosaltres – i amb la col·laboració dels altres agents de la comunitat educativa, serveis, equipaments i entitats del territori de l’àmbit educatiu i de lleure-, un programa de sessions d’Espais de Debat Educatiu (ESDE’s) entorn a temàtiques d’interès lligades a l’Educació per orientar, donar eines i ajudar als pares i mares en la seva relació amb els fills i filles, acompanyant-los cap a una parentalitat i marentalitat positiva.

Per poder millorar aquest treball en comú amb vosaltres, com a AMPA’s-AFA’s de la ciutat hem elaborat un catàleg, que anem actualitzant cada curs escolar, on queden recollits els àmbits de les activitats ofertades amb la definició d’algunes de les seves característiques. Esperem que aquesta eina ens faciliti, des de principi de curs, la gestió dels propers espais de debat educatiu adreçats a les famílies de la nostra ciutat.

 

Notícies

 • Veure imatge de Taller amb famílies: Educar els fills i filles, viure en família...!! (nova finestra)
  11/05/2020

  Taller amb famílies: Educar els fills i filles, viure en família...!!

  Els tallers amb famílies que promou el Programa d’Acompanyament a les Famílies (PAEF) i l’Escola de Vida de La Florida que tenen lloc a l’Escola Joaquim Ruyra, continuen amb el programa de sessions previstes.

 • Veure imatge de L'Escola de famílies de l'Institut Bisbe Berenguer es posa en marxa (nova finestra)
  12/12/2019

  L'Escola de famílies de l'Institut Bisbe Berenguer es posa en marxa

  Com a espai obert de reflexió i per compartir experiències entre les famílies

  El passat 19 de novembre es va posar en marxa l'Escola de Famílies de l'Institut Bisbe Berenguer, després d'una primera trobada el passat mes d'octubre del Grup Impulsor.

 • Veure imatge de L'ús adequat de les eines digitals una reflexió en els Espais de Debat Educatiu (ESDE) (nova finestra)
  19/03/2018

  L'ús adequat de les eines digitals una reflexió en els Espais de Debat Educatiu (ESDE)

  El passat 14 de març va tenir lloc a l'Escola Milagros Consarnau la primera de les dues sessions programades en els Espais de Debat Educatiu (ESDE) promogut des del Programa d'Acompanyament a les Famílies (PAEF) de l'Ajuntament de l'Hospitalet, al voltant de "L'ús adequat de les eines digitals".

 • Veure imatge de Prop de 180 pares i mares participen a la tercera edició dels tallers de criança i educació positiva  (nova finestra)
  17/11/2017

  Prop de 180 pares i mares participen a la tercera edició dels tallers de criança i educació positiva 

  Els  tallers de criança i educació positiva i hàbits saludables, organitzats per la Regidoria d’Educació i que arriben a la seva tercera edició, busquen que les famílies comparteixin experiències per fomentar l’aprenentatge mutu i en positiu

   Els tallers tenen una molt bona acollida i, en aquesta ocasió, s’han augmentat fins a cinc els cursos que es realitzen de forma simultània
 • Veure imatge de Tallers per a famílies sobre Criança- Educació Positiva i Hàbits Saludables (nova finestra)
  30/08/2017

  Tallers per a famílies sobre Criança- Educació Positiva i Hàbits Saludables

  Els tallers començaran la setmana del 16 d'octubre

  El Programa d’Acompanyament i Suport Educatiu a les Famílies (PAEF) i el Negociat de Salut Comunitària, amb la col•laboració de la Xarxa de Criança i Educació de la Ciutat (XCIE L’H), hem organitzat una sèrie de 5 Tallers sobre “Criança-Educació Positiva i Hàbits Saludables” adreçat a famílies amb fills/filles d’0-6 anys, de 6 a 12 anys, i de 12 a 16 anys.

 • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
 • Pacte educació
 • Prevenció
 • Consorci per a la Normalització lingüistica
 • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400