Historia coral que pretende dar prioridad al territorio y a las personas por encima de las grandes obras. Es por eso que en esta muestra no hay grandes obras, pero si la explicación del porqué la ciudad es así.
Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
Segur que molts de vosaltres ja l'heu conegut! :)
Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet, enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
Un passeig en imatges pel Segle XX als barris de Collblanc i la Torrassa. Als passadissos de Vidrieries Llobregat.
El conjunt de la mostra compartida i en xarxa revisa el desplegament de l’ambiciós pla d’ensenyament de la República, considerat un dels més progressistes i innovadors de l’època, que tenia per objectiu la creació d’una escola pública, unificada, laica, obligatòria, mixta i fonamentada en els valors de la solidaritat.
En el marc del cicle Observatori Tecla Sala l’artista Enric Maurí indaga en problemàtiques com l’obsolescència tecnològica, els precaris campaments urbans o el control estètic dels cossos a internet. Coincidint amb la inauguració de l’exposició l’artista presentarà una nova performance, Desastre.
Qui eren aquestes persones? On vivien? A què es dedicaven? Com van arribar als camps? Van sobreviure? Què va passar amb les seves famílies? A través d'aquesta exposició us convidem a conèixer la trajectòria dels hospitalencs deportats als diferents camps de concentració nazi escampats per la geografia europea, cas per cas. Recuperarem la seva memòria i retrem reconeixement als hospitalencs que van patir la barbàrie.
Exposició del pintor de dilatada trajectòria i que es va mantenir fidel als seus plantejaments constructivistes. El període que hem volgut destacar en aquesta exposició delimita la gènesi del seu imaginari pictòric, el qual podem endreçar en quatre transformacions entre 1959 i 1966.
Aquest any la casa de l'Uruguai a Barcelona fa 45 anys de la seva fundació i els volem celebrar amb una mostra de diferents disciplines plàstiques.
Ens complau convidar-te a l’exposició Itineraris de vida; dones compromeses a Catalunya, que presenta la vida de dotze dones que han tingut un paper rellevant en la nostra història, però que, durant molts anys, han estat silenciades i, encara avui, moltes són desconegudes pel gran públic. Es podrà veure al CAID del 15 de maig al 9 de juny, en l’horari següent: dilluns , dimecres i divendres, 9-14 hores, i dimarts i dijous, 9-19 hores
"Lectures desesperades" és un espai de trobada per llegir i comentar col·lectivament textos sobre pedagogia i arts contemporànies. Es tracta d’una activitat de lectura periòdica i oberta a qualsevol persona interessada que vulgui compartir i aplicar els continguts que hi debatrem.
L’exposició La mar de plàstics descriu el problema de la contaminació marina per plàstics i les claus per a formar part de la seva solució.
A l'exposició “Sanfeliu un barri en progrés”, podrem veure una sèrie d'imatges retrospectives acompanyades d'imatges actuals mostrant d'aquesta manera el progrés del nostre barri.
En el conjunt d'imatges es pot percebre la nostàlgia i la satisfacció de veure el progrés del barri que ens ha acollit en tots aquests anys.
En aquest llibre que et presentem trobaràs la història d'Ana, una nena que representa a un petit esperit, el qual ve a saldar un compte pendent sobre l'assassinat dolorós i amarg de la seva família i d'ella mateixa. És una història còmica i molt entretinguda.
En aquesta exposició podràs veure les il·lustracions del llibre i part del procés creatiu que ha dut a Mª José Rodríguez fins a la publicació de la seva obra.
Inauguració i presentació del llibre: 9 de juny a les 19 hores
"Així som i això fem". Sentim, creem, dibuixem, inventem, pintem, composem, cantem... Ens expressem.
L'exposició "Així som i això fem" presenta les obres artístiques d'un grup d'infants i joves a qui la majoriaels mira pel que són: diferents. Els ulls posats sempre en la seva persona i mai en el que fan.
Una nova perspectiva pot canviar la mirada i ajudar a trencar un cert segregacionisme social, cultural i artístic centrat en el rebuig a la diferència.
Aquesta mostra del que ells consideren art expressa molt clarament el que fan i els defineix com son.
I per això em refugio en la música i en la pintura. Dins de cada caos trobes la teva pròpia interpretació.
Imagina’t en un vaixell en un riu amb arbres de mandarina i cels de melmelada. Si algú et crida, respons molt a poc a poc. Una noia amb ulls de calidoscopi.
Flors de cel·lofana grogues i verdes s’eleven sobre el teu cap Cerca a la noia amb el sol en els seus ulls.
El dissabte 10 de juny gaudeix de la visita comentada a l’exposició Tik Tak. L’impacte de l’economia global en els cossos, de l’artista Enric Maurí.
Exposició dels artistes i col·lectius residents als espais de creació del TPK. Art i Pensament Contemporani.
L'exposició “Fràgil” presenta una sèrie de personatges a través de dibuixos il·lustrats on la diversitat pretén reflectir les diferents realitats, pors i inseguretats a les quals cadascun d'ells s'enfronta.
Aparentment, aquestes realitats poden semblar alienes per a moltes de les persones que visitessin aquesta exposició, però per a unes altres poden representar la seva història de vida.
Aquestes històries pretenen mostrar aquestes realitats, a vegades silenciades i, unes altres, perseguides per ser diferents. Si ens parem un moment a pensar ens adonarem que sempre hi haurà més coses que ens acosten i ens uneixen de les que ens allunyen dels altres. Encara que ens trobem en un context afavoridor i estem presenciant un gran progrés quant a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, encara queda un llarg camí per recórrer. Ho fem juntes?
Inauguració: 27 de juny a les 19:30 hores
Micro obert amb actuacions de poetes, rap, música experimental... i posterior espai de diàleg i intercanvi.
La Farga de L’Hospitalet és escenari de The Developers Conference 2023 els dies 3, 4 i 5 de juliol de 2023.
Aquest esdeveniment és una conferència multidisciplinària realitzada per a desenvolupadors per aprendre i compartir les diferents tecnologies de programari modernes utilitzades a les empreses.
Abrir en el Traductor de Google
En el marc del cicle Districte Tecla Sala es presenta l’exposició Fontane de l’artista Alba Mayol (Barcelona, 1979), una mostra que aborda la idea de la fragilitat dels cossos i dels volums ancestrals com a fonts generadores de matèria i sentit.
Ajuntament de L'Hospitalet