L'exposició permanent del Museu destaca la història compartida del territori i la seva població, posant-los per damunt de les grans obres. En aquest sentit, la mostra no està centrada en els projectes monumentals, sinó en explicar els motius i circumstàncies que han donat forma a la ciutat.
Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet, enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
Exposició de caràcter permanent que descriu a grans trets el període històric viscut a la ciutat durant la Guerra Civil Espanyola i la tasca que es porta a terme en la recuperació de la memòria democràtica.
L’exposició compta amb reproduccions a gran escala dels documents i també amb la presència física de dotze pergamins, entre els quals dos convidats molt especials. Per una banda, el document més antic que fa referència a la nostra ciutat: un pergamí de l’any 908 cedit per l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic. I per l’altra, un llibre de 1408, també en pergamí, que és el document més antic de l’Arxiu Parroquial de Santa Eulàlia de Mèrida.
L'Arxiu Municipal de l'Hospitalet anuncia i convida a la inauguració de l'exposició Pergamins de l'Hospitalet. La Nissaga Llunell-España i els documents més antics de la ciutat.
L'acte inagural es celebrarà el dijous 26 de setembre a les 19h a Casa Espanya (carrer de Joan Pallarès, 38).
Us hi esperem, no us ho perdeu!
Pilar Aymerich (Barcelona, 1943) inicia la seva trajectòria professional en la fotografia a finals dels anys seixanta, en el marc del tardofranquisme i la Transició espanyola. La seva càmera serà testimoni de manifestacions, vagues, celebracions i moviments socials, sempre des d’una consciència social, humanista i feminista.
Javier Ponce exposa 32 obres que mostren els seus trets més personals. Colors i traços impredictibles que giren i es creuen en un moviment que supera un espai de dues dimensions.
Iniciem un nou camí cap als sentiments i l’expressió. Deixarem volar la nostra imaginació amb el coneixement de noves tècniques, textures i colors.
Nosaltres ens atrevim. I vosaltres?
Dimarts, dimecres i dijous de gener, de 13 a 14 h i de 17 a 19 h
Reserva amb inscripció a: publicseducacioteclasala@l-h.cat o trucant al 934 029 410
Al gener, en aquesta galeria vermella, presentem a la seva atenció una exposició d'obres de joves artistes talentosos, estudiants de la mestra d'art i artista Galia Caren, i també celebrem l'inici de l'any nou. Deixin que cadascun de vostès gaudeixi de les increïbles obres d'art creades pels estudiants amb amor i inspiració creativa. A través d'aquestes obres volem desitjar-los inspiració infinita i assoliments, pau en l'ànima i prosperitat en la vida. Que 2025 sigui un any d'harmonia, alegria i benestar per a tots.
Inauguració: Dimecres, 8 de gener a les 19 h
Exposició feta per l'alumnat de 2on d'ESO de l'Institut Eduard Fontserè
Activitat familiar al voltant de l'exposició "Memòria viscuda" de Pilar Aymerich.
En el marc del cicle "Entre Tecles".
Visita comentada a càrrec de la fotògrafa Pilar Aymerich.
L'Arxiu Municipal de L'Hospitalet organitza la visita guiada a l'exposició "Pergamins de L'Hospitalet. La nissaga Llunell-España i els documents més antics de la ciutat". Cal inscripció prèvia trucant al 934032910 o enviant un correu a: arxiu@l-h.cat
Les obres del projecte anomenat “CON CAL Y AZULETE”, es basen en la recuperació i reciclatge de diversos materials, com a finestres, taules i taulons, amb la peculiaritat que introdueix el color de manera molt sòbria, perquè només usa dos pigments: la calç i el azulete. El blanc i el blau són colors netament mediterranis i que estan molt arrelats a la cultura dels pobles, especialment en els del Sud.
Inauguració Dimarts 4 de febrer a les 19:30 hores
“Indiana Jones i les seves aventures. Realitat i ficció” és una exposició de caràcter divulgatiu que ret homenatge a l’arqueòleg més popular del cinema. L’any 2024 se celebren dues efemèrides per partida doble. D’una banda, el quarantè aniversari d’Indiana Jones i el temple maleït (1984), i de l’altra, el trenta-cinquè aniversari d’ Indiana Jones i l’última croada (1989).
S’exhibeix material gràfic inèdit, de gran valor històric i cinèfil, per a que el públic jove i adult pugui reconèixer on es van filmar les pel·lícules d’una de les nissagues més reconegudes de la història del setè art creada pel cineasta George Lucas.
L’urbex, de l’anglès “urban exploration” (exploració urbana) es l’afició per visitar llocs abandonats. Per mi, és molt més que això. Es tracta de trobar bellesa en l’abandonament, admiració en com la natura i el pas del temps poden transformar aquests indrets, emoció per plasmar-ho tot en fotografies i desprès mostrar-les, esperant que tots aquells que les vegin sentin una petita part de l’entusiasme que jo sento al realitzar-les.
Et convido a submergir-te en un món en el qual amb filferro i amb paper, dono vida a uns personatges el moviment dels quals expressa l'anar i venir de l'ésser humà.
La mostra presenta nou moments que revelen diversos sentiments, situacions, esforços i voluntats de les nostres vides: una figura bressolant-se suaument en un gronxador, una parella en un banc compartint un silenciós diàleg, un audaç equilibrista desafiant la gravetat, un personatge en posició invertida o una família que avança cap a l'horitzó.
Entre Filferros i Paper cada figura conta una història, la història que tu vulguis imaginar, en la qual el filferro és el símbol de la nostra fortalesa i el paper el de la nostra fragilitat.
Ajuntament de L'Hospitalet