Història coral que pretén donar prioritat al territori ia les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l'explicació de perquè la ciutat és així.
Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet, enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
El conjunt de la mostra compartida i en xarxa revisa el desplegament de l’ambiciós pla d’ensenyament de la República, considerat un dels més progressistes i innovadors de l’època, que tenia per objectiu la creació d’una escola pública, unificada, laica, obligatòria, mixta i fonamentada en els valors de la solidaritat.
Emmarcada en un rigorós tractament històric, l'exposició mostra amb les impactants fotografies d'Ester Pérez Berenguer el dia a dia de diferents famílies palestines immerses en la seva lluita per la supervivència com a poble.
Xerrades de diferents temàtiques organitzades per Terrarios Albos.
A la biblioteca Josep Janés.
L'exposició "Esquitxos d'una vida", de Ferran Soriano, és un petit conjunt d'escultures, pintures i dibuixos de més de cinc dècades de treball. Encara que la mostra s'hagi hagut d'adequar a les condicions i dimensions del Museu de l'Hospitalet-L'Harmonia, les peces que s'hi exhibeixen reflecteixen perfectament el camí recorregut per l'artista, ja que l'escultura més antiga correspon al Discòbol, 1971 i la més propera Ara què fem? Rodin, 2022.
Inauguració dijous 21 a les 19 h.
Mostra els records de les persones que han viscut i viuen al barri. Exposició realitzada sota el treball de la comissió de Savis i Sàvies del Procés Comunitari.
A la biblioteca Josep Janés.
A la xerrada explicarem tots els processos que es realitzen al patrimoni històric quan es vol recuperar, així com les característiques especials del Castell de Bellvís que el fa únic. La seva tècnica constructiva molt acurada, la reutilització de l'estructura per construccions posteriors i la seva darrera funció merament estructural per un conjunt de cases, i com es pot conservar i transmetre totes aquestes fases al llarg del temps.
Xerrada a càrrec d'Agustin Gamarra Campuzano, llicenciat en Belles Arts (especialitat de restauració) i María José García Mulero, llicenciada en Història Antiga i Arqueologia.
Inscripció prèvia aquí
Ruta guiada per la rambla de Just Oliveras per descobrir el patrimoni viu, elements que han perdurat mantenint o no el seu ús original, però que perviuen en el temps i ens expliquen una part de la història de l'Hospitalet: la urbanització dels terrenys de Cal Tres a partir de 1907, l'empedrat dels vials de fa 100 anys, l'obertura de la rambla de la Marina lligada a la creació del barri de Bellvitge, la unió de les rambles ara fa gairebé 20 anys i un patrimoni ric per descobrir.
Data i hora: dissabte 14 d'octubre a les 11 h.
Punt de trobada: Rambla de Just Oliveras cantonada Avinguda de Josep Tarradellas
Inscripcions aquí.
Crearem un divertit prototip de gimnasta amb la plataforma d'enginyera Lego® BricQ per veure la seva força i dinamisme en una cursa divertida i amb molta emoció per arribar a la meta.
STEAM (sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques), vol ajudar a desenvolupar les habilitats dels i les estudiants, potenciant la seva creativitat, el pensament crític i la capacitat de resoldre problemes a través de la innovació i la multidisciplinarietat.
Diumenge 15 d'octubre a les 11 a Can Riera.
Alerta! Places exhaurides.
Visita guiada a l'exposició Ferran Soriano "Esquitxos d'una vida" a càrrec de Ramón Casalé, comissari de l'exposició, acompanyat de l'artista.
Dijous 19 d'octubre a les 20 h. Museu de l'Hospitalet - L'Harmonia.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí
Una experiència escènica que et farà reviure un episodi colpidor de la nostra memòria històrica. L'enterrador és una obra teatral de ficció que es basa lliurement en les vivències de diverses persones, entre elles les de Leoncio Badía Navarro, conegut també com “l'enterrador de Paterna”, de les quals ha quedat constància en nombrosos reportatges de premsa escrita i ràdio, a partir d'una investigació realitzada per la periodista Conchi Cejudo.
Aforament limitat. Inscripció prèvia aquí.
Amb la celebració del Dia de la Memòria Democràtica a l’Hospitalet la ciutat vol renovar els missatges d’homenatge i reconeixement als homes i dones que, durant el període comprés entre la 2a República a la fi del règim franquista, es van significar amb els valors de la democràcia, la llibertat, la pau i la justícia social; als veïns i veïnes de l’Hospitalet que amb la seva aportació van aconseguir espais de llibertat i construir una nova ciutadania.
Desena jornada de recreació històrica sobre els fets de la Guerra de Successió i la signatura del Conveni de L’Hospitalet de 1713. Amb aquesta iniciativa volem obrir les portes del Museu per apropar el coneixement de tot un seguit d’aspectes militars i de vida quotidiana a l’Hospitalet de l’època: indumentària, armament, costums, documents, relats, vídeo, exposició, etc.
Un joc pedagògic que gaudeix d'un ampli reconeixement a tots els centres educatius a França des de fa vint anys. Un joc tradicional de construcció diferent i innovador que té com a base pel joc peces rectangulars de fusta de pi, a través de la combinació sense encaixos els nens/es poden arribar a construir figures. És un joc que crea curiositat, desenvolupa la imaginació, l'esperit d'equilibri i la concentració.
Taller familiar adreçat nens i nenes entre 5 i 12 anys. #STEAM #CiènciaLH
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Itinerari a peu pels barris del Centre i Sant Josep en què es visiten els espais d'especial rellevància del període comprès entre la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura franquista i la transició democràtica. Coneixerem el passat recent de la ciutat tot recordant episodis de lluita per les llibertats i contra el règim franquista a través dels edificis, carrers i places que, com a testimonis muts, tenen molt per explicar.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Amb el suport del Programa de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona.
Després de ser anomenat cap de secció d’intel·ligència de l’exèrcit francès el 1895, Georges Picquart descobreix que es utilitzar proves falses per a condemnar al capità Alfred Dreyfus, d’origen jueu, per passar secrets militars a l’imperi alemany. Picquart arrisca la seva carrera i la seva vida, lluitant al llarg d’una dècada per a exposar la veritat alliberar al condemnat erròniament.
Posteriorment es realitzarà la conferència ““El cas Dreyfuss. J’accusse!” a càrrec de la de Raúl Muñoz. Tot seguit Luís Fernández Zaurín parlarà del llibre Jo acuso! La veritat en marxa, d’Émile Zola.
Aquesta serà la tercera activitat del cicle dedicat a “Els judicis a la història” que ha estat preparat juntament amb l’associació cultural Rubicón durant l’any 2023.
Dissabte 25 de novembre, a les 17h, a la segona planta de l’Equipament Municipal de la Plaça d’Europa
Ajuntament de L'Hospitalet