Historia coral que pretende dar prioridad al territorio y a las personas por encima de las grandes obras. Es por eso que en esta muestra no hay grandes obras, pero si la explicación del porqué la ciudad es así.
Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
Segur que molts de vosaltres ja l'heu conegut! :)
Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet, enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
Exposició de la memòria de les dones del rural de Lugo, memòria lligada estretament als moviments migratoris entre Lugo i Barcelona. Un homenatge a les dones invisibilitzades durant anys amb la participació d'elles i les seves famílies, per visibilitzar les que van emigrar des de la província de Lugo a Barcelona durant el segle XX.
Crearem un sabó sòlid de 50 grams amb diversos ingredients. Materials: glicerina, recipients de vidre, espàtules, microones, ganivets, taula de tall, olis vegetals, oli essencial i motlles.
Atenció! Places exhaurides.
Exposició dedicada a les quatre dones que van ser les primeres electes femenines a les institucions locals, com a resultat de les municipals del 14 de gener de 1934, que també van ser les primeres que les dones van poder votar.
Quatre dones tenen el privilegi de ser les pioneres del municipalisme feminista a casa nostra, formant part de quatre llistes electorals que guanyen per majoria absoluta als seus respectius municipis: Fidela Renom (1891-1987) regidora de Sabadell, Nativitat Yarza (1872-1960) alcaldessa de Bellprat, Justa Goicoechea (1896-1973) regidora de l'Hospitalet i Consol Nogueras (1882-1952) regidora de Mataró.
Inauguració dijous 9 de febrer a les 19 h.
Es tracta d'un itinerari a peu pels barris del Centre i Sant Josep on es recorreran els principals escenaris de la vida i les accions del cèlebre guerriller antifranquista, l'anarquista hospitalenc Quico Sabaté. La ruta proposa un recorregut a peu de dues hores.
Places limitades, cal inscripció prèvia aquí.
Com enfrontar-se a les complexitats d'un món cada cop més ràpid i dinàmic des de la tranquil·litat i la pau mental. Obtenir eines internes per enfrontar-se als problemes del món actual des de la comprensió i el sentit humanitari. Millorar la concentració.
Farem servir diverses pràctiques amb les quals treballar la capacitat mental. Prendre consciència de com ens sentim. Quines coses podem fer per a millorar la nostra relació amb nosaltres mateixos i amb els que ens envolten.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Deixarem que balli la pintura sobre l'aigua i que actuï tota la nostra creativitat i art que portem a dins.
Materials: tela de cotó, paper, pintura acrílica de diversos colors, pinzells, safates per a líquids, recipients grans per a aigua o aixeta a prop del lloc de treball, palets de fusta, estenedor, paper de diari, aigua preparada amb espessidor.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Taller adreçat a persones joves de 12 a 17 anys, realitzat amb la col·laboració del CAID.
Beneficis: Aprenem a respirar correctament, millora la concentració, tot el tronc s'estira, ali via l'estrès i calma mental, millora en global les condicions de salut físiques, fisiològiques i mentals.
Places limitades. Inscripció aquí.
Taller adreçat a persones adultes, a partir de 18 anys, realitzat amb la col·laboració del CAID.
Beneficis: Aprenem a respirar correctament, millora la concentració, tot el tronc s'estira, ali via l'estrès i calma mental, millora en global les condicions de salut físiques, fisiològiques i mentals.
Places limitades. Inscripció aquí.
El conjunt de la mostra compartida i en xarxa revisa el desplegament de l’ambiciós pla d’ensenyament de la República, considerat un dels més progressistes i innovadors de l’època, que tenia per objectiu la creació d’una escola pública, unificada, laica, obligatòria, mixta i fonamentada en els valors de la solidaritat.
Com una aportació més a la recuperació de la memòria històrica, l’exposició «L'escola, llum de llibertat!», de la Diputació de Barcelona, vol destacar la importància dels museus com a dipositaris d’un llegat històric que ens és comú.
Ajuntament de L'Hospitalet