Historia coral que pretende dar prioridad al territorio y a las personas por encima de las grandes obras. Es por eso que en esta muestra no hay grandes obras, pero si la explicación del porqué la ciudad es así.
Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
Segur que molts de vosaltres ja l'heu conegut! :)
Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet, enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
El conjunt de la mostra compartida i en xarxa revisa el desplegament de l’ambiciós pla d’ensenyament de la República, considerat un dels més progressistes i innovadors de l’època, que tenia per objectiu la creació d’una escola pública, unificada, laica, obligatòria, mixta i fonamentada en els valors de la solidaritat.
Qui eren aquestes persones? On vivien? A què es dedicaven? Com van arribar als camps? Van sobreviure? Què va passar amb les seves famílies? A través d'aquesta exposició us convidem a conèixer la trajectòria dels hospitalencs deportats als diferents camps de concentració nazi escampats per la geografia europea, cas per cas. Recuperarem la seva memòria i retrem reconeixement als hospitalencs que van patir la barbàrie.
Acte d'inauguració: 30 de març a les 18.30 h.
La conferència, a càrrec d'Àlex Rigol, tractarà de les responsabilitats polítiques i militars que van marcar la vida –i la mort– de milers de republicans exiliats amb motiu de la Guerra Civil Espanyola i que van patir la deportació als camps de concentració i d'extermini nazis en el context de la Segona Guerra Mundial, amb la connivència del règim feixista franquista i la col·laboració, també, del règim de Vichy.
El taller ens proporcionarà eines i tècniques per enfrontar-se a les complexitats d'un món cada cop més ràpid i dinàmic des de la tranquil·litat i la pau mental. Millorar la concentració i fer servir diverses pràctiques amb les quals treballar la capacitat mental. Prendre consciència de com ens sentim i quines coses podem fer per a millorar la relació amb nosaltres mateixos i amb qui ens envolta.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Aprofundirem en el context històric local dels deportats hospitalencs als camps de concentració nazis, en les seves biografies, així com en el procés de recerca i les seves dificultats.
Taula rodona a càrrec de Dolors Marin (doctora en Història Contemporània), Enric Gil (periodista i historiador) i Tania González (historiadora i cursa doctorat en Ciències humanes, del patrimoni i de la cultura).
La pel·lícula narra la vida de Galileu, des del començament dels seus conflictes amb l’Església Catòlica, la seva relació amb Giordano Bruno i la seva abjuració final.
Posteriorment es realitzarà la conferència ““El judici a Galileu. I no obstant això, es mou!” a càrrec de la d’Eusebio Martínez. Tot seguit Luís Fernández Zaurín parlarà del llibre Copérnico, de John Banville.
Aquesta serà la segona activitat del cicle dedicat a “Els judicis a la història” que ha estat preparat juntament amb l’associació cultural Rubicón durant l’any 2023.
Dissabte 10 de juny, a les 17h, a la segona planta de l’Equipament Municipal de la Plaça d’Europa
Visita guiada on es donaran les claus per interpretar el procés i període històric que van viure els veïns hospitalencs que van ser deportats als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Experiència pràctica en la qual utilitzarem el potencial de la robòtica per a crear mandales de forma automàtica. Us convidarem a decorar la vostra obra d'art i endur-vos-la a casa.
Des de l’any 2019 el Museu de L’Hospitalet ha creat aliances amb diferents socis europeus per crear el projecte Era’s Muse, amb l’objectiu d’integrar les STEAM (sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) dins el procés educatiu i aplicar-les a entorns museístics, continuem també amb experiències en família úniques i divertides per treballar l'art a través de la robòtica i la programació.
Atenció! Places exhaurides.
Adreçat a infants de 3 a 10 anys, crearem amb elements naturals imatges i quadres que podrem exposar per a decorar casa nostra o regalar. Utilitzarem fulles, flors, elements naturals recollits dels parcs i jardins, cartolines, retalls de paper... Podeu portar flors i elements naturals pel vostre quadre o imatge.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Visita guiada on es donaran les claus per interpretar el procés i període històric que van viure els veïns hospitalencs que van ser deportats als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Activitat adreçada a infants de 5-12 anys en la que crearem els nostres prototips de vehicles amb la plataforma de robòtica Lego ® WeDo 2.0. i també construirem murs utilitzant els blocs de cartó Gigibloks. El repte final més apassionant... programar els nostres robots per enderrocar els murs. Ens espera una aventura tecnològica i creativa!
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Ajuntament de L'Hospitalet