Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Ceci n'est pas un bicorni

Mirades contemporànies envers la col·lecció del Museu de L'Hospitalet
Veure imatge de Ceci n'est pas un bicorni (nova finestra)
del 4 de novembre de 2022 al 5 de febrer de 2023
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya

Col·lectiu TPK

“Ceci n’est pas” és un projecte que neix l’any 2014 a partir d’un ús irònic del ja en si mateix irònic títol de la coneguda obra de René Magritte. És una proposta artística on es convida diferents artistes a participar en una espècie de joc semàntic on relacionar els seus treballs personals amb alguna de les peces que obren en poder del Museu de L’Hospitalet.

L’objecte triat aquest any ha estat un bicorni usat per l’alcalde de la ciutat Tomás Giménez a la dècada dels anys 20. Al principi, l’ús del bicorni va ser militar però a finals del segle XIX i principis del XX va ser assumit per diferents càrrecs civils provinents de la política i de la diplomàcia.

“Ceci n’est pas” és també un projecte amb una clara vocació europeista on el nucli important en nombre d’artistes prové de KanibalHòpox Xarxa Europea d’Espais de Creació xarxa integrada per col·lectius de França, Alemanya, Lituània i Catalunya i de la qual el TPK Art i Pensament Contemporani és membre fundador.

A l’exposició presenten treballs artistes dels col·lectius 4 Barbier de Nîmes: Elisabeth Krotoff, Bernard Fabvre i Gregoire Fabvre. Transfo de Lió :Marie-Françoise Prost-Manillier. Meno Parkas de Kaunas: Arvydas Martinaitis. Jonas Gasiunas i Arvydas Žalpys. ApTE de Bretanya: Martine Saurel i Loran Jacob i Miguel G. Carmona i Carmen Marcos Guardiola, aquests dos últims a títol individual. En el cas de Carmen Marcos Guardiola cal ressenyar que aquest ha estat el segon any que ha organitzat i comissariat el projecte “Ceci nèst pas” al Museo Etnográfico y de Ciéncias Naturales de Jumilla, amb la qual cosa el projecte “Ceci n’est pas” es reafirma en la seva aposta de creure en la cultura com una via de comunicació i coneixement mutu.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400