Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Una veterinaria en la Borgoña (Les Vétos)

del 14 al 15 de setembre
Hora: 17 i 19.30h
Duració aprox.:1 hora 32 minuts
Preu: 5,1 €
Lloc: Cinema Filmax Gran Via(Cinema Filmax Gran Via)
AV Granvia de l'Hospitalet 75  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Una proposta amable d’estètica naturalista sobre la recerca d’identitat que troba la comèdia en el xoc entre els seus dos personatges protagonistes. Ell pretén ser solidari amb tothom, oblidant-se d’ell mateix, mentre que ella intenta reconciliar-se amb el seu passat. Evidentment, la idealització de la vida rural es veu desmantellada a través de l’humor.

Ambientada a Morvan, regió de la Borgonya, el projecte va sorgir quan la realitzadora es va fixar en l’entrega dels veterinaris rurals, les condicions de treball dels quals han empitjorat amb el pas del temps. «Sabia que tenien problemes, però desconeixia coses com que, per exemple, un vedell té menys valor que l’examen veterinari per a curar-lo», comenta Manoukian sobre aquesta professió tan sacrificada. «Abans els veterinaris eren persones reconegudes dins del món rural i tenien autoritat, però ara no n’hi ha prou amb el diagnòstic, han de convèncer els seus clients. Han hagut de canviar la seva forma de comunicar-se i adaptar-se a la nova situació.»

Bo i que la pel·lícula tracta sobre la tasca indispensable dels veterinaris en el món rural, va dirigida a tothom. «Només sabia que volia fer una comèdia que fos alhora amable, sòlida i realista», afirma la realitzadora.

(El Correo)

Dirigida per Julie Manoukian. França, 2019
Interpretada per Noémie Schmidt, Clovis Cornillac i Carole Frank
VO en francès amb subtítols en castellà

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400