Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Big data per emprendre. No et perdis cap oportunitat de negoci amb eines gratuïtes

del 26 al 28 d'octubre
Hora: 10
Data inici inscripció: 29/09/2021
Data fi inscripció: 26/10/2021
Duració aprox.:4 hores
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Organitzadors: 
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Punts d'inscripció/venda:

Inscripcions Online

Lloc: 

Gornal Activa Online

Formació que et permetrà identificar, per mitjà del Big Data i les dades obertes, les oportunitats de negoci que es poden generar dins del gran volum de dades accessibles a través d’Internet. També et dotarà de pautes metodològiques i aprendràs l’ús d'eines i programari open source que et permetin obtenir informació de manera senzilla, automàtica i sense cost o a un cost molt baix.

Els continguts es treballaran en 2 sessions:

Sessió 1:

· Objectiu:

- Identificar què és i quines son les oportunitats del Big Data i les Dades Obertes per les persones emprenedores, identificar quines son les fonts
d’informació clau disponibles per l’entorn concret del negoci, seleccionar les més adients i a gestionar l’accés als recursos d’informació disponibles.

· Contingut:

- Big Data I Dades Obertes, què són i com se li pot treure profit.
- Recursos d’informació de l’entorn competitiu (empresarial, financer, sectorial i de mercats, científic i tecnològic, patents i marques, subvencions, concursos públics,etc.).
- Eines i estratègia per vigilar oportunitats i amenaces de l’entorn competitiu (paraules clau, cercadors temàtics, base de dades, alertes, etc.).

Sessió 2:

· Objectiu:

- Identificar, entendre i practicar les diferents eines i metodologies per monitorar i capturar de manera automàtica les informacions rellevants de l’entorn amb recursos opensource gratuïts o de baix cost, i a utilitzar-les per identificar qualsevol oportunitat o amenaça que aparegui en el seu entorn competitiu.

· Contingut:

- Captura totes les informacions que t’interessen. Eines opensource de captura de dades automàtiques (RSS, alertes, watchers, etc.).
- Processa i analitza oportunitats i amenaces. Eines opensource de processat i anàlisi de dades automàtiques (quadres de comandament, processat automàtic d’informacions, potions, etc.).
- Sintetitza, difon i extreu valor de la vigilància. Eines opensource de síntesi i distribució d’informacions (generació de butlletins, intranets, portals, triggering, etc.).

Tant en la sessió 1 com en la sessió 2 de l'activitat es combinarà el coneixement de la metodologia i les diferents eines, amb la pràctica in situ per l'aplicació als casos e interessos a vigilar de l’entorn concret de cada empresa.

Inscripció Online

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400