Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
 • Facebook
 • Twiter

Els deportats hospitalencs als camps nazis

Veure imatge de Els deportats hospitalencs als camps nazis (nova finestra)
del 30 de març al 9 de juliol
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya

Qui eren aquestes persones? On vivien? A què es dedicaven? Com van arribar als camps? Van sobreviure? Què va passar amb les seves famílies? A través d'aquesta exposició us convidem a conèixer la trajectòria dels hospitalencs deportats als diferents camps de concentració nazi escampats per la geografia europea, cas per cas. Recuperarem la seva memòria i retrem reconeixement als hospitalencs que van patir la barbàrie.

L'exposició comença en un entorn conegut per tots, l'Hospitalet, per a després endinsar-nos en la violència de la guerra i el desolador drama de l'exili amb els camps de refugiats francesos. Després d'aquest preàmbul, descobrirem els diferents camins cap a la deportació, així com l'autèntic infern dels camps nazis i les seves conseqüències en els presoners hospitalencs. La lluita de les víctimes i dels seus familiars per denunciar i donar a conèixer aquests fets tanca l'exposició amb una reflexió final.

L'exposició es complementa amb visites guiades i tallers, proposta didàctica adreçada als centres d'ensenyament a través de la Guia Intro i un cicle de conferències.

Cicle de conferències:

Lloc: Can Riera, c. Riera de l'Escorxador, 17

Dijous 27 d’abril, 18:30 h

 • "Españoles deportados a los campos nazis (1940-1945): investigaciones y zonas de sombra" a càrrec de Benito Bermejo Dr. d’història contemporània per la Universidad Nacional de Educación a Distancia – UNED.

Dimecres 3 de maig, 19 h.

 • El comboi dels 927. El documental com a eina de reparació” a càrrec de Montse Armengou Martín, periodista, directora a la Televisió de Catalunya -TV3 del programa Sense ficció.

Dijous 1 de juny, 19 h.

 • Republicans als camps nazis: història i memòria” a càrrec d'Àlex Rigol, investigador sobre l'exili i formador sobre la deportació republicana i l'Holocaust.

Dijous 8 de juny, 19 h.

 • Els hospitalencs als camps nazis” taula rodona amb Dolors Marín (Dra. d’història contemporània per la Universitat de Barcelona), Enric Gil (periodista i historiador), Tania González (investigadora predoctoral en Ciències Humanes, del Patrimoni i la Cultura de la Universitat de Girona).

Calendari de visites guiades amb inscripció prèvia:

 • Dissabte 22 d'abril a les 11 h.  - FESTES DE PRIMAVERA -
 • Dissabte 13 de maig a les 18:30 h.  - NIT DELS MUSEUS -
 • Dijous 18 de maig a les 18:30 h.
 • Dijous 15 de juny a les 20 h. Visita nocturna.
 • Dissabte  8 de juliol a les 11 h.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400