Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Exposició "Transitant soledats"

La mostra es podrà visitar del 14 de març fins al 26 d'abril al Centre Cultural La Bòbila.
Transitant soledatsVeure imatge de Exposició "Transitant soledats" (nova finestra)
Data: del 14 de març al 26 d'abril
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

El dijous 14 de març a les 19 h s'inaugura al Centre Cultural La Bòbila (3a planta) l'exposició "Transitant soledats", que és el resultat d'un procés creatiu que han realitzat 6 joves del barri durant tres mesos. La mostra es podrà visitar fins al 26 d'abril.

El desembre de 2023 es va iniciar aquest procés artístic a l'Espai Kukut, en el marc del programa Ocell de Foc, utilitzant i barrejant la fotografia i l'art tèxtil com a mitjà d'intervenció comunitària. En el projecte, ideat i facilitat per Joana Calsamiglia, artista tèxtil i facilitadora de grups i processos comunitaris, i Verónica Ramilo Graña, fotògrafa i treballadora social, el grup ha estat explorant la problemàtica de la soledat no desitjada des de les seves pròpies vivències; una problemàtica que avui dia afecta a molts joves en aquesta franja d'edat. Hi han participat 6 noies d'entre 17 i 30 anys: Banessa, Chaimae, Elisabet, Katherin, Keyra i Maria Paula, i la iniciativa ha tingut el suport del Pla integral de regeneració urbana les Planes-Blocs Florida, l'Àrea de Drets Socials i la Diputació de Barcelona en el marc del projecte Barris i comunitats: motors de transformació social.

Les joves, amb el suport de les artistes i l'educadora referent de Kukut, han organitzat una exposició per mostrar aquesta experiència pilot i les obres artístiques que han creat, així com les reflexions i aprenentatges que hi ha al darrere del treball fet.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400