Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Dating Amber

del 21 al 22 de setembre
Hora: 17 i 19.30h
Duració aprox.:1 hora 32 minuts
Preu: 5,1 €
Lloc: Cinema Filmax Gran Via(Cinema Filmax Gran Via)
AV Granvia de l'Hospitalet 75  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

La segona pel·lícula de l’irlandès David Freyne segurament no tindrà l’ascendent de l’autor de Call me by your name (L. Guadagnino, 2017) ni tampoc la furiosa intimitat de Xavier Dolan o d’altres representants del “queer cinema”, per exemple. Però sí que compta amb una virtut que l’eleva com a eina de normalització i integració: la seva desacomplexada visió social i personal de la pròpia identitat —sexual, sí, però també individual. Quelcom que pren més força si cal pel marc en què es desenvolupa l’acció, la Irlanda de 1995, en què l’homosexualitat era legal des de feia dos anys i el divorci encara estava penalitzat.

Però si una cosa té clara Freyne és que l’interessa més el retrat íntim que la pinzellada dramàtica. Transportada per la química entre Fionn O’Shea i Lola Petticrew, una parella que fingeix ser-ho de debò perquè els seus companys de l’escola deixin de ficar-se amb ells, Dating Amber és un viatge de descoberta pròpia i de l’altre, de l’amistat i del llast i del dolor que va lligat amb la maduresa.

«Volia reflectir el canvi a Irlanda —assegura Freyne—, així com la seva increïble progressió en un període tan curt de temps. Per això necessitava comptar amb una parella de joves que tot i que no van viure aquell procés, poguessin sentir-lo.»

Fotogramas

Dirigida per David Freyne (Irlanda, 2020)
Interpretada per Fionn O’Shea, Lola Petticrew, Sharon Horgan i Ewan O’Connor
VO en anglès amb subtítols en castellà.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400