Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Sebas Martín, cronista  "queer"  de l'area metropolitana en vinyetes

Exposició de còmic
Veure imatge de Sebas Martín, cronista  "queer"  de l'area metropolitana en vinyetes (nova finestra)
Data: del 25 de juny al 19 de juliol
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Em dic Sebas Martin (Poblenou 1961) i porto fent una crònica de la vida de l'àrea metropolitana de Barcelona i en concret, la de la comunitat "queer" des de mitjans dels anys 90 del passat segle.

He obtingut els Premis Casal Lambda de còmic 1999 i Serra i Moret 2000 i col·laborat a L'Observador, Nois, Zero, Shangai, GB magazine, Eros còmics, Sextories, Gaylespoint. Em vaig atrevir a trencar una llança en el panorama del còmic de l'estat com a redactor en cap de la revista “Claro que Sí” dedicada al còmic gai i mogut pel meu esperit combatiu pels drets de la comunitat LGBYIQ+; la meva, he fet il·lustracions i còmics per la Coordinadora LGTBI, Gaylespol, Panteres grogues i Microcursos sobre diversitat LGBTI+ per a la Generalitat de Catalunya.

Com em considero una persona a la qual li agrada compartir els seus coneixements, que tampoc són tants, he estat Professor a l'Escola de Còmic Joso, l'Escola d'Humanitats de l'Ateneu Barcelonès o l'Escola Elisava . I no és que sigui el millor autor de còmics, historietes i tebeos del món, però no ho he de fer malament quan he publicat ja un munt de cosetes, a saber: “Todos los hombres del dibujante” de Cal.ligraf edicions. He estat coautor de “Sobrevivir al ambiente” i “El Kamasutra gay del siglo XXI”, amb Gabriel J. Martín, Roca Editorial i “Histories de Barons” i “Histories de Sitges”, libres del Index. I he guionitzat i dibuixat les novel·les gràfiques amb el segell de La Cúpula: “Ideas de Bombero”, “Kedada”, “No debí enrrollarme con una moderna”, “El corazón entre las piernas”, “Estoy en ello”, “Aún estoy en ello”, “Los chulos pasan però las Hermanas quedan”, “Yo lo ví primero”, “Demasiado guapo”, “Mi novio, un virus y la madre que me parió” i “Que el fin del mundo nos encuentre bailando”.

I és per tot això, que aquí ofereixo una petita mostra del meu treball, proper a la sitcom televisiva on les relacions humanes, l'amor i el desamor, els treballs escombraries o la lluita pels drets civils són una constant però sempre amb un fresc sentit de l'humor. Perquè no hi ha manera millor d'explicar les coses serioses que des de la comèdia.

Inauguració: 25 juny a les 19:30 hores

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400