Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Monos

del 13 al 14 d'octubre
Hora: 17 i 19.30h
Duració aprox.:1 hora 42 minuts
Preu: 5,1 €
Lloc: Cinema Filmax Gran Via(Cinema Filmax Gran Via)
AV Granvia de l'Hospitalet 75  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

En el cim d’una imponent muntanya, on el que a primera vista sembla un campament d’estiu, vuit nois i noies guerrillers motejats “Los monos” conviuen sota l’atenta mirada d’un sergent paramilitar. La seva única missió és clara: vigilar la doctora Sara Watson, una dona nordamericana a qui han pres com a ostatge. Quan aquesta missió comença a perillar, la confiança entre ells comença a posar-se en dubte.

A Monos hi ha una història, hi ha uns personatges i hi ha un paisatge muntanyós imponent. En ella una colla de nois i noies d’una guerrilla indeterminada, se sotmeten a un entrenament dur a la intempèrie. No sabem ni qui són, ni on estan, ni per què fan el que fan. Tot es distorsiona sobre la marxa: el relat, la missió que se’ls encomana, el poc que sabem d’ells i aquell indret bonic i hostil alhora.

És una pel·lícula intensa tant en els aspectes visuals com en els sonors. Alejandro Landes confronta els cossos entre si i amb el paisatge (a estones despietat, a estones irreal i al·lucinant) amb un impuls i una visceralitat inaudits. La seva proposta és tan intensa que en ocasions frega l’efectisme, però llevat d’aquells desequilibris mínims, Monos converteix aquell conflicte en un assaig aclaparador sobre la violència i el desarrelament.

Fotogramas

Dirigida per Alejandro Landes (Colòmbia, 2019)
Interpretada per Sofía Buenaventura, Julián Giraldo, Karen Quintero, Delby Rueda i Julianne Nicholson.
 

VO en castellà

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400