Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Exposició "La memòria de l'aigua", Testimonis d'un paisatge absent.  Assaig-7

Del 16 al 30 de Juny. Inauguració 16 de juny 19h. Espai Subsòl "Art Contemporani"
Veure imatge de Exposició "La memòria de l'aigua", Testimonis d'un paisatge absent.  Assaig-7 (nova finestra)
del 16 al 30 de juny
Hora: 19
Duració aprox.:3 hores
Lloc: Centre Cultural Bellvitge-Gornal(Centre Cultural Bellvitge-Gornal)
PL Cultura 1, ET pis  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

La memòria de l’aigua: testimonis d’un paisatge absent.

Amb la participació d’Assaig 7 i agents culturals del districte Cultural de l’Hospitalet.


Del 16 al 30 de juny de 2022 al Centre Cultural Bellvitge- Gornal a la sala subsòl.

L’associació cultural Assaig 7 en col·laboració amb el Centre Cultural Bellvitge- Gornal i la sala Subsòl organitzen La memòria de l’aigua: testimonis d’un paisatge absent. L’exposició audiovisual i d’arxius recopilats es farà del 16 al 30 de juny. Aquesta exposició vol reflexionar sobre la memòria, la identitat i el paisatge a l’Hospitalet.

L’any 2021 juntament amb  Espai 10: Laboratori de les Arts Contemporànies, vam realitzar el programa Ciutadanies i territoris. Una performance oberta a la ciutadania que va portar a un grup de persones a caminar fins el riu Llobregat. Una ruta guiada pel col·lectiu Stalkert (IT). Una travessa col·lectiva teixint històries i memòries sobre el  territori. Una activitat que va posar de manifest la complexa relació i la història que l’Hospitalet i la seva gent tenen amb l’aigua: el port de Barcelona, va tancar l’accés al mar i la modificació en la desembocadura del Llobregat, 2,5 Qm més al sud.

Aquesta acció ens va portar a desenvolupar “La memòria de l’aigua”. Un projecte artístic i d’investigació que proposa un procés col·lectiu d’activació de la memòria, per a crear un fons documental fotogràfic i audiovisual que ens permeti l’escriptura amb veus múltiples, teixir amb les microhistòries de les comunitats de l’Hospitalet. Un compromís que implica generar una reflexió social del costat de la recuperació d’històries  esborrades que proposen altres memòries posant en valor aquells paisatges que han anat desapareixent.

La memòria de l’aigua: testimonis d’un paisatge absent, inaugura en format expositiu al Centre Cultural Bellvitge- Gornal, per obrir a la comunitat una investigació que seguirà el seu curs al llarg del 2022. Un exercici multidisciplinari, transversal i col·lectiu per a reflexionar sobre el lloc que habitem i les practiques socioculturals que coexisteixen a la ciutat.

L’exposició i el programa està coordinat per l’associació cultural Assaig 7 i Andrea Leria, artista i directora d’Assaig. Compta amb el suport de la Sala Subsòl, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet, Centre Cultural Metropolità Tecla Sala i Planta 1.

Programa

16 de juny: Inauguració de l’exposició de les 18.30 hores a les 221 hores al Centre Cultural Bellvitge-Gornal

Apertura de l’exposició i presentació de La memòria de l’aigua: testimonis d’un paisatge absent.

17 de juny: Visita guiada amb escoles (IES Pare Enric d’Ossó) a les 10 hores.

30 de juny a les 19 hores al Centre Cultural Bellvitge- Gornal, Tancament de l’exposició i presentació de la publicació. La publicació visualitza tres projectes de recerca: Industries & tallers, Ciutadanies i territoris i la memòria de l’aigua, apropaments experimentals i sensibles a la ciutat de l’Hospitalet. Investigacions i produccions artístiques que contribueixen a la construcció del coneixement d’un territori a partir de processos de trobada i diàleg, que tenen el potencial d’estimular afectes, debats i discussions sobre temàtiqu4es contingents en un àmbit més ampli.

Taula de diàleg: Moderada per Andrea Leria, artista investigadora i directora d’Assaig 7.

La publicació ha estat realitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Hospitalet i el Districte Cultural.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400