Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Empremtes de dones

Veure imatge de Empremtes de dones (nova finestra)
Data: del 15 de setembre al 23 d'octubre
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Aquesta exposició vol mostrar el treball desenvolupat en aquesta última dècada per quatre artistes del món del gravat, quan una de les integrants, concretament l’argentina però establerta a Barcelona des de fa cinc lustres, Alicia Gallego va decidir crear un grup dedicat a l’obra gràfica. El grup es denomina Empremtes de dones i el componen Neus Colet, Pilar Masip, Rosa Permanyer i la mateixa Alicia Gallego.

Durant aquests més de deu anys el col·lectiu ha realitzat més d’una vintena d’exposicions arreu del món. Ha visitat països com Argentina -dues vegades-, Canadà, França i Bèlgica, a banda de les Balears i diferents localitats de Catalunya. En moltes de les mostres han participat també altres artistes invitats, bé individualment o en grup.

Ara, a l’Auditori Barradas, trobem un recull d’aquests anys, que són ben representatius de l’evolució experimentada en aquest període, on han emprat diversos procediments tècnics, cas del fotogravat, l’stencil, el collage, el gofrat i la litografia offset aplicats per Rosa Permanyer a través de la contemplació de la natura i del paisatge urbà. Pilar Masip també s’interessa per la natura mitjançant la xilografia, la litografia, el fotogravat, el collage i el gofrat. Alicia Gallego utilitza preferentment la xilografia en les seves composicions impossibles, on la línia corba esdevé essencial. I finalment, Neus Colet amb l’aiguafort, el collage i el collagraph aprofundeix en la perspectiva reproduint tant l’espai interior com l’exterior.

Ramon Casalé Soler
Comissari de l’exposició

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400