Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Cicle de cinema negre: La dolça subversió de Costa-Gavras

Tots els divendres de novembre
Veure imatge de Cicle de cinema negre: La dolça subversió de Costa-Gavras (nova finestra)
Data: del 5 al 26 de novembre
Hora: 18hh
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Biblioteca la Bòbila(Biblioteca la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Divendres 5: Los raíles del crimen (Compartiment tueurs), França, 1965

Sis persones viatgen en un cotxe-llit que fa el trajecte de Marsella a París. Quan arriben al seu destí descobreixen que una dona ha estat assassinada a un dels llits. La policia inicia una investigació que involucra els altres cinc passatgers, sospitant que l'autor del crim ha de ser un d'ells. Misteriosament, els sospitosos comencen a aparèixer assassinats un a un.
Primera pel·lícula del director. Adaptació de la novel·la El tren de la muerte de Sébastien Japrisot (disponible a la biblioteca).

Divendres 12: Z, Argèlia-França, 1969

En un país regit per una corrupta democràcia, on el govern utilitza a la policia i a l'exèrcit per eradicar qualsevol amenaça esquerrà, un diputat de l'oposició és assassinat al mig del carrer quan acabava de presidir un míting de caràcter pacifista. De la investigació de el cas s'encarrega un jove magistrat, conscient que es tracta d'un crim polític comès per dos sicaris a sou. Adaptació de la novel·la homònima de Vasilis Vasilikós.

Divendres 19: Consejo de familia (Conseil de famille), França, 1986

Després de complir una condemna de cinc anys, un lladre professional surt de la presó. Amb la col·laboració d'un fidel amic reprèn les seves activitats delictives, i la seva família prospera econòmica i socialment. Amb els anys se suma a la feina el fill, excepcionalment dotat per a l'obertura de caixes fortes. No obstant això, quan es fa adult, descobreix l'amor i la seva veritable vocació. Llavors la família, per tal de tornar-lo al bon camí, convoca una assemblea. Adaptació de la novel·la homònima de Francis Ryck

Divendres 26: Arcadia (Le couperet), França, 2005

Bruno Davert és un alt executiu que treballa des de fa quinze anys en una fàbrica de paper. A causa de la reestructuració econòmica de l'empresa, ell i centenars d'empleats són acomiadats de la nit al dia. En principi la mesura no el preocupa; és jove (ronda els quaranta), té una preparació excel·lent i confia a trobar aviat un lloc de treball similar. Tres anys després, encara sense feina, només pensa en sobreviure i garantir el futur de la seva família. Per això, decideix, amb l'ajuda d'una arma, passar a l'acció i aniquilar a la competència d'una forma ordenada i lògica. Adaptació de la novel·la The Ax de Donald E. Westlake.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400