Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Arrels ancestrals 

Haydèe Sampaio
Veure imatge de Arrels ancestrals  (nova finestra)
Data: del 5 al 29 de setembre
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre Cultural la Bòbila
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Haydèe Sampaio va néixer en un poble de l'Amazònia brasilera, conegut com Marabá, província de Pará, en 1958. El seu treball és un acte d'amor a la seva terra volguda i a les dones que van fer part de la seva infància i imaginari. Ella proposa narratives visuals que descriuen les arrels dels seus ancestres.

En el seu treball artístic, ella captura i remarca la màgia del visual. Ensenya espais i persones amb una intenció de connectar amb les seves memòries. Mostra colors alegres i formes variades, amb l'objectiu d'explorar les interconnexions ancestrals. Al costat d'aquesta manera de definir la seva sensibilitat i repertori tècnic, intenta provocar qüestionaments sobre les diferències estructurals establertes en la societat. El seu desig és crear possibilitats de reveure trajectòries, obtenir coneixements i enriquir el seu procés creatiu. La seva inspiració ve de la possibilitat de mostrar la bellesa de l'invisible i la vulnerabilitat de les persones en la societat contemporània

Inauguracio 5 setembre a 19h
En commemoració del Dia del Brasil 2023 a Barcelona.

Comissària de l'exposició: Etel Reis
@etelreis

Breu biografia

Haydèe Sampaio és llicenciada en Arts Visuals per la Universitat Federal de Goiás (2004), i en Museologia (2022), per la mateixa universitat. La seva vida laboral va estar entre ser professora d'arts en escoles secundàries públiques, ara ja jubilada, i ser pintora. Va realitzar exposicions individuals al Brasil, els EUA i ara a Espanya. Viu i treballa com a artista visual en Goiânia, una capital amb més de 2 milions d'habitants en el centre del Brasil.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400