Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Fito Conesa: Anòxia. Un preludi constant

9a Edició del Premi de Videocreació
Anoxia. Un preludi constantVeure imatge de Anòxia. Un preludi constant © Fito Conesa, Barcelona, 2023  (nova finestra)
Data: del 14 de novembre al 10 de desembre
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala(Centre d'Art Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Anòxia. Un preludi constant, és una peça audiovisual que ens acosta a la degeneració de l’ecosistema a la vegada que ens parla d’un ecocidi imminent. És una òpera que, de manera escalonada, va relatant algunes de les problemàtiques més evidents a les quals s’ha vist sotmès el mar Mediterrani; un cant visual que narra les foscors que vindran però sense detindre’s en la fatalitat com a única melodia possible. Un treball audiovisual construït en diverses fases, amb veus diverses i sensibilitats múltiples.


Fito Conesa (Cartagena, 1980) és artista i programador. Va cursar els estudis de Belles Arts a l’Universitat de Barcelona. Ha treballat impartint i elaborant tallers per al departament educatiu de la Fundació «la Caixa». Va treballar com a director d'art de la campanya «Santo Domingo Verda» per a l'ajuntament de Santo Domingo (República Dominicana) i va formar part de l'equip tutorial de la Sala d’Art Jove (2012). Els seus treballs han estat exposats a diferents museus i festivals com Oslo Screen Festival 2010, Barcelona Loop Fair 2009-2012, Festival Internacional de Poesia de Barcelona, Centre Cultural Espanyol de la República Dominicana, Matadero Madrid i CaixaForum (Lleida, Tarragona, Barcelona)


-
*Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya: ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies, Vic; Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació; Centre d’Art Tecla Sala, L’Hospitalet de Llobregat; Centre d’Art la Panera, Lleida; M|A|C Mataró Art Contemporani; Bòlit. Centre d’Art Contemporani, Girona; Lo Pati. Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Amposta, i Mèdol Centre d'Arts contemporànies de Tarragona.

  • Exposició en el marc del festival LOOP Barcelona
  • Fins al 10 de desembre de 2023


Inauguració: dimarts 14 de novembre, a les 19 h

  • L’acte d’inauguració també comptarà amb la performance Naumàquia coral a càrrec de la cantant Claudia Schneider i de Fito Conesa, que interpretaran alguns fragments i variacions de la banda sonora d’aquesta obra.
  • Posteriorment, en el marc de l’obertura del festival LOOP Barcelona, la DJ La Niña Jacarandá presentarà la seva proposta sonora Sexpiritual.

Activitats associades

Visita comentada amb Fito Conesa
Activitat en el marc de l'exposició Anòxia. Un preludi constant

Dimarts 28 de novembre, a les 18:30 h

Amb motiu de la presentació del 9è Premi de Videocreació al Centre d’Art Tecla Sala tindrà lloc una visita comentada amb l’artista Fito Conesa, creador del projecte “Anòxia. Un preludi constant”.

— Gratuïta adreçada a tots els públics.
— No cal realitzar inscripció prèvia.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400