Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Papers treballats

La donació d’obra gràfica de la col·lecció de Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet
Papers treballatsVeure imatge de © Fotografia: autor desconegut, 1996 Arxiu Giralt-Miracle, Barcelona, 2023 (nova finestra)
Data: del 28 de setembre de 2023 al 21 de gener de 2024
Tipus d'entrada: Lliure
DiaHora
28 de setembre (inauguració)19:00

Organitzadors: 
Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala(Centre d'Art Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Els gravats són “papers treballats”, perquè l’artista s’implica en tot el procés creatiu d’elaboració i estampació, fins a la signatura final, a diferència de les imatges impreses i reproduïdes de manera mecànica i industrial. 

En aquesta primera aproximació, la idea de paper treballat també volem que faci referència a la relació que tenen els gravats amb la producció crítica de Daniel Giralt-Miracle. La major part de les obres són regals per agrair els textos escrits per ell sobre exposicions dels i les artistes contemporanis.

L’exposició vol presentar aquestes obres des d’una perspectiva artística, però també com a documents, testimonis d’un mapa de relacions professionals i personals que formen un ecosistema artístic d’un període determinat, aproximadament des dels anys seixanta fins al 2012, a Catalunya. 

Daniel Giralt-Miracle va rebre amb agraïment aquests gravats, els va conservar amb gran cura i, com ha fet amb altres conjunts del seu patrimoni artístic i cultural, ara en fa donació. Aquests papers treballats posen de manifest la seva passió pel gravat, que ha defensat “com un apòstol” al llarg de la seva vida, tot propiciant ocasions per incentivar-lo i explicar-lo. 

Aquestes obres i documents són una nova entrada a l’arxiu de la història de l’art de la segona meitat del segle xx a Catalunya i conviden a “gravar” històries, memòries i descobertes estètiques en els ulls oberts i encuriosits que els acullin.

  • Comissariat: Assumpta Bassas
  • Exposició fins al 21 de gener de 2024
  • Amb la col·laboració del Museu de L'Hospitalet

Activitats associades

"Per contacte: és Nadal"
Dissabte 23 de desembre, a las 11 h

«Per contacte» és el nom d’aquesta activitat nadalenca en la qual els participants aprendran a transferir imatges des d’una matriu a una superfície, experimentant amb les tècniques de l’estampació i fomentant el reciclatge.

Activitat ideada per l’artista Montse Montero de TPK Art i Pensament Contemporani, i conduïda per l’equip educatiu del Centre d’Art Tecla Sala.

— Gratuïta adreçada al públic general
— No cal fer inscripció prèvia

 

Per contacte: fruit d’un miratge
Dissabte 13 de gener a les 11 h

Una passejada per l’exposició i experimentació amb tècniques del gravat adaptades a tothom, fomentant la creativitat i el reciclatge.

— Adreçada al públic familiar (infants a partir de 5 anys).
— No cal fer inscripció prèvia.

Visita comentada a l’exposició
Dissabte 13 de gener a les 12.30 h

Un recorregut per l’exposició que revisa les obres més significatives, i en destaca aspectes relacionats amb les tècniques del gravat, la reproducció de les imatges i el col·leccionisme, entre d’altres.

— Adreçada al públic general.
— No cal fer inscripció prèvia.


Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400