Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Ferran Garcia Sevilla. Cosmos-Caos

Ultims dies!
Veure imatge de Ferran Garcia Sevilla. Cosmos-Caos (nova finestra)
Data: del 14 de desembre de 2022 al 27 de maig de 2023
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala(Centre d'Art Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

COSMOS-CAOS. Centre d’Art Tecla Sala

L’univers és ordre i desordre, cosmos i caos. La humanitat també es balança entre aquests dos pols contradictoris i solidaris. Els avenços de la física moderna, la fascinació per la naturalesa misteriosa del món o la denúncia de les perversions del poder són preocupacions constants i trenades en el treball de Ferran Garcia Sevilla. És i ha estat sempre un artista radical, que ha travessat diversos episodis clau de l’avantguarda. Des de la seves pràctiques pioneres en l’art pobre o conceptual, a finals dels anys setanta, passant per el seu neo-expressionisme dels temps de la postmodernitat fins a la pintura de denúncia vehement que l’ocupa avui, Garcia Sevilla fa un ús polític i poètic de l’art, sense concessions.

Allunyant-se d’una ambició retrospectiva convencional, l’exposició presenta una selecció de treballs de períodes i llenguatges diferents que ens permeten intuir problemes existencials i morals de plena actualitat. Sempre experimental, des-sacralitzador, irònic i impactant, però profund per la multiplicitat de preguntes que les seves obres plantegen, l'aportació de Ferran Garcia Sevilla és un magnífic exemple de la militància de l'art d'avantguarda enfrontada a la postmodernitat.

  • Comissariat: Àlex Mitrani
  • Exposició fins al 27 de maig de 2023
  • Full de sala

TENSIONS I REVOLTES. Museu Nacional d’Art de Catalunya

L'artista Ferran Garcia Sevilla dona al Museu Nacional d’Art de Catalunya un important conjunt d'obres del període entre 1966 i 1974. Abans de la seva immersió en la pintura, que el va fer cèlebre als anys vuitanta, Garcia Sevilla va ser un dels més destacats pioners de l'art conceptual. Amb propostes molt diverses i radicals, Garcia Sevilla va utilitzar objectes, materials pobres i fotografies, sovint com a documentació de les performances. Una de les seves vies de recerca és la natura, des d’allò minúscul, com unes simples agulles de pi, fins a l’ordre còsmic, a partir del ritme i les forces dinàmiques que el determinen. Un altre pol del seu treball és la crítica de les estructures simbòliques i de les accions violentes de l’autoritarisme, que el porten a una denúncia implacable del franquisme.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400