Ayuntamiento de L'Hospitalet

Consejo Niños y Niñas

El Consejo de Chicos y Chicas es un proyecto de participación ciudadana a través de la implicación de los chicos y chicas en temas de interés ciudadano que les preocupan y les interesan y en torno a las cuales hacen propuestas para mejorar la ciudad. Ponen estas propuestas a disposición del Gobierno municipal.

En el marco de la Carta de Ciudades Educadoras , la ciudad es entendida como agente y espacio educador que se transforma y mejora a través de la educación, y se beneficia de su capacidad de escuchar la opinión y el punto de vista de los chicos y las chicas.

Encàrrecs al Consell de Nois i Noies pel curs 2022-2023

Els encàrrecs que l’alcaldessa ha fet als consellers i a les conselleres:

PRIMÀRIA

El Consell de primària podrà participar enguany del desenvolupament de tres propostes de treball. D’una banda, en col·laboració amb el Servei d'Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat - Ajuntament de l'Hospitalet, donarà continuïtat al projecte d’ accions davant l’emergència climàtica. Aquest projecte implicarà la col·laboració amb els Casals de Gent Gran de la ciutat.

DONEM A CONÈIXER LES ILLES VERDES DE L’HOSPITALET ALS CASALS DE LA GENT GRAN DE LA CIUTAT

El consell pot col·laborar en aquest projecte a través de diverses actuacions:

 • Redissenyant el logotip de refugi climàtic.
 • Identificant nous espais propers a l’escola susceptibles de ser illes verdes.
 • Dissenyant un cartell per difondre aquests espais entre la ciutadania
 • Participant de la difusió de les illes verdes entre els casals de la gent gran de la ciutat. Recordem que aquest col·lectiu és un dels més vulnerables als efectes de l’escalfament global i l’increment de les temperatures.
 • Col·laborant en les accions de plantació que té previstes l’ajuntament als barris de la ciutat.
CONSULTA: QUIN ESPAI PÚBLIC ÉS EL QUE MÉS M’AGRADA DEL MEU BARRI?

El propòsit d’aquesta consulta és conèixer la diversitat de factors que els infants perceben com a positius o agradables de l’espai públic del seu barri.

El Consell pot participar:

 • Dissenyant la consulta
 • Dinamitzant la recollida d’informació a l’aula.
 • Elaborant un informe amb els resultats que posteriorment enviarà a l’ajuntament.
POSEM ACCIÓ AL TREBALL AMB LES REGIDORIES

El Consell, cada curs, recull propostes, millores i felicitacions sobre els  barris de la ciutat a través de l’instrument la “Bústia del Consell”. Posteriorment els infants preparen un informe resum que exposen a les reunions amb les Regidories de cada districte.

SECUNDÀRIA

Els projectes que el Consell de Nois i Noies – Secundària desenvoluparà al llarg del curs 2022-2023 giraran tots entorn d’un mateix eix temàtic: L’ÚS DE L’ESPAI PÚBLIC DES D’UNA PERSPECTIVA DE GÈNERE.

L’elecció d’aquest tema de treball té a veure amb els bon resultat de l’experiència realitzada en el Segon Plenari del curs passat, durant el qual es van presentar als consellers i consellers els resultats de l’estudi Estudi amb perspectiva de gènere d’espais públics sense resoldre Elaboració d’una metodologia per identificar, analitzar i proposar millores als espais públics en clau de gènere a L’Hospitalet de Llobregat, encarregat per l’ajuntament de L’Hospitalet i coordinat per Susana Pinto.
 

El Consell de Nois i Noies de secundària funcionen en els següents grups de treball: 

 • GRUP D’OCI I TEMPS LLIURE
 • GRUP URBANISME, ESPAI PÚBLIC I SOSTENIBILITAT
 • GRUP D’EDUCOMUNICACIÓ-DESMUNTATÒPICS

En el marc del CNiN de secundària es crea el gabinet de comunicació del CNiN que durant el curs 2022-2023 col·labora amb el programa Aula L'H.

El Consell Informa

Noticias

 • 21/04/2023

  El Consell de Nois i Noies avança les propostes sobre l'ús de l'espai públic des d'una perspectiva de gènere

  S'han reunit amb la directora del Servei Municipal d'Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat per presentar-li algunes de les millores que proposaran a final de curs en diferents punts de la ciutat

  Membres del Grup d’urbanisme, espai públic i sostenibilitat del Consell de Nois i Noies de secundària de L’Hospitalet s’han reunit aquesta setmana per avançar en l’elaboració de les propostes que presentaran quan acabi el curs. Aquest any el grup aborda l’ús de l’espai públic des d’una perspectiva de gènere.

 • 18/10/2022

  Constitució del Consell de Nois i Noies 2022-2023

  Durant tot el curs treballaran amb el suport de diferents serveis i equipaments municipals i fent d’interlocutors amb els seus companys

  Aquest matí s’ha constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2022-2023, en un acte que ha comptat amb el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, la regidora delegada d’Educació, Iman Aisa, i la regidora del Districte VI, Maite Revilla. A l’acte hi han assistit també les direccions dels centres, el professorat i familiars dels nois i de les noies.

  El Consell de primària abordarà les illes verdes i els donarà a conèixer a la gent gran dels casals de la ciutat. El Consell de secundària analitzarà i farà propostes en relació amb l’ús de l’espai públic des d’una perspectiva de gènere.

 • 14/12/2021

  Constituït el Consell de Nois i Noies 2021-2022

  El Consell està integrat per 55 alumnes de primària i 47 de secundària

  El 26 d'octubre de 2021 es va constituir el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2021-2022, en un acte presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, el tinent d'alcaldia de l'Àrea d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, i la regidora delegada d’Educació, Iman Aisa. A l’acte hi han assistit també les direccions dels centres, el professorat i familiars dels nois i de les noies. El Consell ha recuperat aquest curs la presencialitat de les reunions després que la pandèmia obligués el curs passat a fer-les de manera telemàtica.

 • 14/12/2021

  A prop de 83 consellers i conselleres del Consell de Nois i Noies van participar durant el curs 2020-2021

  El Consell de Nois i Noies durant el curs 20-21  va continuar amb la seva activitat, malgrat la situació provocada per la Covid-19, amb una participació de 14 centres de primària amb 40 consellers i conselleres i 18 centres de secundària amb 43 consellers i conselleres.
   

 • 02/11/2017

  Es constitueix el Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2017-2018  

  L’integren 132 alumnes de primària i de secundària de centres públics i concertats de la ciutat

  Avui s’ha constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2017-2018, en un acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament.

  El CNiN és un òrgan participatiu format aquest curs per 132 alumnes de 17 centres de primària i 19 centres de secundària escollits entre l’alumnat dels centres educatius públics i concertats de la ciutat. Enguany s’incorporen al Consell 41 nous consellers i conselleres de primària i 36 de secundària. • Consell
  27/10/2015

  El nuevo Consejo de Chicos y Chicas, se ha constituido en el salón de plenos del Ayuntamiento  El nuevo Consejo de Chicos y Chicas para el curso 2015-2016 se ha constituido en el salón de plenos del Ayuntamiento. La alcaldesa les ha hecho los encargos que tendrán que desarrollar durante el curso, los 98 consejeros de primaria y secundaria.
  El Consejo de Chicos y Chicas es un proyecto participativo, que tiene como objetivo formar ciudadanos y ciudadanas críticos y comprometidos. El Consejo es constituido por chicos y chicas de 10 a 16 años elegidos, al principio de curso, entre el alumnado de los diferentes centros de primaria y secundaria de la ciudad y cuenta con la implicación de los tutores y de las familias.
  Leer más ...
 • Pacto local por la Educación
 • Red de Jardines de Infancia Municipales del Hospitalet
 • Red de Jardines de Infancia Municipales del Hospitalet
 • Prevenció
 • Consorcio para la Normalización linguística
 • D

Ayuntamiento de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400