Ajuntament de L'Hospitalet

Formació Professional

Què és la FP?

La formació professional (FP) és el conjunt d’ensenyaments que donen a l’alumnat les competències necessàries per poder exercir una professió.

Què s’hi pot estudiar?

Hi ha diferents tipus de FP: els programes de qualificació professional inicial (PQPI), els cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, la formació contínua, la formació ocupacional, etc.

On es pot fer la formació professional?

Hi ha diversos centres públics i privats de L’Hospitalet que ofereixen aquesta mena de formació. En la guia hi trobareu informació sobre els centres.

Què es pot fer un cop acabada la formació professional?

Després de cursar qualsevol de les modalitats de FP i d’obtenir la titulació corresponent, es pot iniciar un itinerari laboral, però també es pot continuar la formació en un àmbit superior. L’aprenentatge d’un ofici o d’una professió es pot mantenir al llarg del temps i sempre tindrà una repercussió positiva en l’àmbit laboral.

# Consell de la Formació Professional

# Guia de la Formació Professional

# Observatori de la Formació Professional

Notícies

Veure imatge de  Es presenta a Gornal Activa l’informe sobre l’estat de l'FP inicial a l’Àrea Metropolitana  (nova finestra)
17/11/2017

Es presenta a Gornal Activa l’informe sobre l’estat de l'FP inicial a l’Àrea Metropolitana 

A L’Hospitalet, el curs 2016-2017 va haver una oferta de 68 titulacions d’ensenyament d’FP 

.L’informe aborda indicadors estructurals del sistema de la Formació Professional i del teixit econòmic de l’AMB, de la mobilitat de l’alumnat de l’FP inicial intermunicipal i, a més, s’identifica i detalla els perfils professionals associats a l’FP més buscats.

Pel que fa a la ciutat de L’Hospitalet, durant el curs 2016-2107 l’oferta  d’ensenyaments d’Formació Professional va ser de 68 titulacions.
  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Guia formació professional a L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • Prevenció
  • D
  • Institut Obert de Catalunya
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400