Formació Professional

Què és la FP?

Veure imatge de Què és la FP? (nova finestra)
La formació professional (FP) capacita per a l'exercici de diverses professions, i per a la incorporació qualificada al món laboral.

Proporciona la formació necessària per adquirir la competència professional i el coneixement propis de cada sector.

La formació professional s'organitza per famílies professionals que ordenen els ensenyaments en cicles de grau mitjà o de grau superior.

Què s’hi pot estudiar?

Hi ha diferents tipus de Formació Professional:
 • els cicles formatius de grau mitjà i de grau superior
 • els programes de qualificació professional inicial (PQPI)
 • la formació contínua
 • la formació ocupacional

On es pot fer la formació professional?

Hi ha diversos centres públics i privats de L’Hospitalet que ofereixen aquesta mena de formació. En la guia hi trobareu informació sobre els centres.

Què es pot fer un cop acabada la formació professional?

Després de cursar qualsevol de les modalitats de FP i d’obtenir la titulació corresponent, es pot iniciar un itinerari laboral, però també es pot continuar la formació en un àmbit superior. L’aprenentatge d’un ofici o d’una professió es pot mantenir al llarg del temps i sempre tindrà una repercussió positiva en l’àmbit laboral.

Informe de la Formació Professional de l'Hospitalet 2018

A continuació podeu consultar l'Informe de la Formació Professional de l'Hospitalet-2018- que es va presentar durant la 6a Setmana de l'FP.

També podeu consultar la presentació amb les dades més rellevants d'aquest Informe.

6a Setmana de l'FP a L'H del 6 al10 de maig

L'Orientació Local és futur professional: Models i paper de les ciutats
Veure imatge de 6a Setmana de l'FP a L'H del 6 al10 de maig (nova finestra)
Un any més, l'Ajuntament de l'Hospitalet organitza conjuntament amb els centres de formació professional de la ciutat, la 6a SETMANA DE L'FP a L'Hospitalet, que tindrà lloc del 6 al 10 de maig, i que té per objectiu difondre i impulsar l'oferta de la Formació Professional a la nostra ciutat.

La Sessió Inaugural que obrirà els actes i les activitats programades pels centres educatius, i d'altres agents del sector, portarà per títol:

"L'Orientació local és futur professional: models i paper de les ciutats",  i tindrà lloc el dilluns, 6 de maig, a les 16'15h, a la sala d'actes de Gornal Activa (carrer Can Trias, 20).

Per tal d'assistir a la sessió cal omplir la següent butlleta: INSCRIPCIÓPODEU TROBAR TOTA LA LA INFORMACIÓ DEL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ DELS ESTUDIS DE POSTOBLIGATORIS EN EL SEGÜENT ENLLAÇ: Preinscripció

Notícies

 • Veure imatge de 6a Setmana de l’FP a L’Hospitalet  (nova finestra)
  07/05/2019

  6a Setmana de l’FP a L’Hospitalet 

  Del 6 al 10 de maig es faran jornades de portes obertes, xerrades, trobades i seminaris Més de 4.100 joves estudien FP a L’Hospitalet La demanda i l’oferta d’FP dual continua augmentant 

  La Setmana de l’FP, que porta l’eslògan “L’orientació local és futur professional: models i paper de les ciutats”, té per objecte posar en valor l’àmplia oferta de l’ensenyament professional que s’ofereix a la ciutat, així com el compromís amb un ensenyament de qualitat, impulsant l’oferta formativa a L’Hospitalet, especialment la relacionada amb els nous focus econòmics de la ciutat, com la sanitat, els esports, l’hoteleria i el turisme.
 • Veure imatge de 5a Setmana de l'FP a L'H del 7 a l'11 de maig   (nova finestra)
  25/04/2018

  5a Setmana de l'FP a L'H del 7 a l'11 de maig  

  FORMACIÓ PROFESSIONAL: ELS ROBOTS JA SÓN AQUÍ! NOUS ESCENARIS PER A L'FP
   

 • Veure imatge de 19enes Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat a l'Hospitalet   (nova finestra)
  20/04/2018

  19enes Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat a l'Hospitalet  

  Aquest divendres, 15 de juny, a les 12h tindrà lloc la Clausura de les 19es Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat al Tecla Sala
   

  Les Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat són una iniciativa de l'Ajuntament que fomenta la creativitat científica i tecnològica, i l'actitud de recerca i innovació de l'alumnat dels centres d'ensenyament secundari de l'Hospitalet (Batxillerat).
 • Veure imatge de Es presenta a Gornal Activa l’informe sobre l’estat de l'FP inicial a l’Àrea Metropolitana  (nova finestra)
  17/11/2017

  Es presenta a Gornal Activa l’informe sobre l’estat de l'FP inicial a l’Àrea Metropolitana 

  A L’Hospitalet, el curs 2016-2017 va haver una oferta de 68 titulacions d’ensenyament d’FP 

  L’informe aborda indicadors estructurals del sistema de la Formació Professional i del teixit econòmic de l’AMB, de la mobilitat de l’alumnat de l’FP inicial intermunicipal i, a més, s’identifica i detalla els perfils professionals associats a l’FP més buscats.

  Pel que fa a la ciutat de L’Hospitalet, durant el curs 2016-2107 l’oferta  d’ensenyaments d’Formació Professional va ser de 68 titulacions.
 • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
 • Pacte educació
 • Prevenció
 • Consorci per a la Normalització lingüistica
 • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400