Ajuntament de L'Hospitalet

Consell Nois i Noies

El Consell de Nois i Noies és un projecte de participació ciutadana a través de la implicació dels nois i noies en temes d'interès ciutadà. Cada curs escolar, un centenar de nois i noies entre 10 i 16 anys estudien i discuteixen sobre temes d'àmbit ciutadà que els preocupen i els interessen, i fan propostes per millorar la ciutat que després posen a disposició del Govern Municipal.

Amb una dinàmica de funcionament que s'ha anat consolidant al llarg de més de 10 anys d'experiència, i en el marc de la Carta de Ciutats Educadores, la ciutat és entesa d'aquesta manera com a agent i espai educador que es transforma i millora a través de l'educació, i es beneficia de la seva capacitat d'escoltar l'opinió i el punt de vista dels nois i les noies.

El projecte està basat en la metodologia d'Aprenentatge Servei (APS), i és col·laboratiu amb serveis municipals i entitats de la Ciutat.

El Consell de Nois i Noies contribueix al desenvolupament de les línies estratègiques "Mitjans de comunicació i educació", "Ús de l'espai urbà", i "Participació activa i associacionisme" del Projecte Educatiu de Ciutat.

A l'hora d'organitzar el funcionament del Consell, els grups de treball es constittueixen per criteris de proximitat geogràfica i equilibri numèric.


 

Encàrrecs al Consell de Nois i Noies pel curs 2023-2024

PRIMÀRIA: 

Tenim veu!
I Fòrum de participació del Consell de Nois i Noies

El treball del Consell de Nois i Noies – Primària del curs 2023 -2024 se centrarà en l’organització del I Fòrum de participació del Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet.

QUÈ ÉS EL FÒRUM?

El Fòrum de participació no és només una extensió de les activitats del Consell, sinó que pretén ser un procés d’empoderament dels consellers i les conselleres, a través del qual desenvoluparan mecanismes de participació col·lectiva per recollir les reflexions i les propostes dels infants de la ciutat al voltant d’un tema concret, més enllà de la mateixa estructura del consell.

TEMA DE DEBAT I OBJECTIUS:

La participació dels nois i les noies al voltant del seu interès per les tecnologies, les xarxes i les pantalles. Com fer un ús de forma crítica i saludable.

 • Explorar l’ús que fan els infants de les tecnologies.
 • Identificar què els interessa de la tecnologia i què els preocupa.
 • Recollir les seves reflexions i propostes i divulgar-les a nivell de ciutat.
 • Plantejar accions a la ciutat que permetin educar en un ús saludable i responsable de la tecnologia.
 • Fer propostes per a la inclusió de les tecnologies en els processos de participació infantil a la ciutat i, específicament, en el funcionament del CNiN.

SECUNDÀRIA: 

Ens sentim bé aquí!

L’Hospitalet, una ciutat emocionalment saludable

Aquest curs 2023-2024 els tres grups del Consell de Nois i Noies – Secundària treballaran sobre el mateix tema acostant-s’hi des de perspectives diferents.


Es parteix de la idea que el món que ens envolta i l’entorn urbà influeixen directament en la salut emocional dels nois i noies i que és important que les administracions municipals coneguin les seves preocupacions i punts de vista en aquest camp a l’hora de decidir actuacions de prevenció i millora.

El treball dels nois i noies posarà tanmateix l’èmfasi en la dimensió comunitària i ciutadana del benestar emocional, amb l’objectiu de reflexionar i proposar intervencions concretes que posin en valor la ciutat i l’espai urbà com a espai de salut i benestar emocional per als nois i noies.

PROJECTES CURS 2023-2024
 • Píndoles de benestar emocional: els nois i noies produiran i difondran reflexions, suggeriments, consells sobre el seu benestar emocional a la ciutat.
 • Silenci a la ciutat: els nois i noies identificaran indrets silenciosos a la ciutat (en edificis públics o a l’espai urbà) i hi proposaran petites intervencions per gaudir-los (mobiliari, senyalització, il·luminació...).
 • Aportacions dels nois i noies al Pla Local de Benestar Emocional:amb la col·laboració del servei de salut amb l'objectiu d'aprofundir en la diagnosi sobre salut emocional dels adolescents, conèixer diferents recursos que donen suport emocional als adolescents. 

El CNiN L'H continuarà aquest curs col·laborant amb TV L'H: El Consell Informa

Notícies

 • 15/11/2023

  El Consell de Nois i Noies impulsarà un fòrum participatiu i abordarà el benestar emocional

  El Consell de primària organitzarà una trobada d’infants de la ciutat per abordar l’ús de la tecnologia Els nois i les noies de secundària treballaran, des de diferents àmbits, la prevenció i l’abordatge del benestar emocional

  Aquest matí s’ha constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2023-2024, en un acte en el qual ha participat el regidor de Serveis a les Persones, David Quirós.

  El Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet està integrat per 151 consellers i conselleres (81 de primària i 70 de secundària), i continuarà donant veu als infants i adolescents de la ciutat. L’objectiu és propiciar la seva intervenció a partir del desenvolupament de projectes concrets, tot creant xarxa amb els serveis i equipaments municipals, així com altres entitats i iniciatives ciutadanes.

 • 21/04/2023

  El Consell de Nois i Noies avança les propostes sobre l'ús de l'espai públic des d'una perspectiva de gènere

  S'han reunit amb la directora del Servei Municipal d'Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat per presentar-li algunes de les millores que proposaran a final de curs en diferents punts de la ciutat

  Membres del Grup d’urbanisme, espai públic i sostenibilitat del Consell de Nois i Noies de secundària de L’Hospitalet s’han reunit aquesta setmana per avançar en l’elaboració de les propostes que presentaran quan acabi el curs. Aquest any el grup aborda l’ús de l’espai públic des d’una perspectiva de gènere.

 • 18/10/2022

  Constitució del Consell de Nois i Noies 2022-2023

  Durant tot el curs treballaran amb el suport de diferents serveis i equipaments municipals i fent d’interlocutors amb els seus companys

  Aquest matí s’ha constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2022-2023, en un acte que ha comptat amb el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, la regidora delegada d’Educació, Iman Aisa, i la regidora del Districte VI, Maite Revilla. A l’acte hi han assistit també les direccions dels centres, el professorat i familiars dels nois i de les noies.

  El Consell de primària abordarà les illes verdes i els donarà a conèixer a la gent gran dels casals de la ciutat. El Consell de secundària analitzarà i farà propostes en relació amb l’ús de l’espai públic des d’una perspectiva de gènere.

 • 14/12/2021

  Constituït el Consell de Nois i Noies 2021-2022

  El Consell està integrat per 55 alumnes de primària i 47 de secundària

  El 26 d'octubre de 2021 es va constituir el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2021-2022, en un acte presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, el tinent d'alcaldia de l'Àrea d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, i la regidora delegada d’Educació, Iman Aisa. A l’acte hi han assistit també les direccions dels centres, el professorat i familiars dels nois i de les noies. El Consell ha recuperat aquest curs la presencialitat de les reunions després que la pandèmia obligués el curs passat a fer-les de manera telemàtica.

 • 14/12/2021

  A prop de 83 consellers i conselleres del Consell de Nois i Noies van participar durant el curs 2020-2021

  El Consell de Nois i Noies durant el curs 20-21  va continuar amb la seva activitat, malgrat la situació provocada per la Covid-19, amb una participació de 14 centres de primària amb 40 consellers i conselleres i 18 centres de secundària amb 43 consellers i conselleres.
   

 • 02/11/2017

  Es constitueix el Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2017-2018  

  L’integren 132 alumnes de primària i de secundària de centres públics i concertats de la ciutat

  Avui s’ha constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2017-2018, en un acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament.

  El CNiN és un òrgan participatiu format aquest curs per 132 alumnes de 17 centres de primària i 19 centres de secundària escollits entre l’alumnat dels centres educatius públics i concertats de la ciutat. Enguany s’incorporen al Consell 41 nous consellers i conselleres de primària i 36 de secundària. • Consell
  27/10/2015

  El nou Consell de Nois i Noies, s'ha constituït al saló de plens de l'Ajuntament    El nou Consell de Nois i Noies per al curs 2015-2016 s'ha constituït al saló de plens de l'Ajuntament. L'alcaldessa els ha fet els encàrrecs que hauran de desenvolupar durant el curs els 98 consellers de primària i secundària.
  El Consell de Nois i Noies és un projecte participatiu, que té com a objectiu formar ciutadans i ciutadanes crítics i compromesos. El Consell és constituït per nois i noies de 10 a 16 anys elegits, a principi de curs, entre l’alumnat dels diferents centres de primària i secundària de la ciutat i compta amb la implicació dels tutors i de les famílies.
  Llegir més...
 • Formació de persones adultes de L’Hospitalet
 • Prevenció
 • Consorci per a la Normalització lingüistica
 • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400