Ajuntament de L'Hospitalet

Cinema i audiovisuals

RSS
 • Veure imatge de Cinemes d'Àsia (nova finestra)
  del 16 al 30 de gener, 18.30 h
  Cicle de pel·lícules per aproximar el cinema asiàtic d'autor poc freqüent en els circuits comercials. És cinema de gènere amb predomini del drama, que explora la vida domèstica i quotidiana de les societats on es mouen els protagonistes. L'objectiu del cicle és fer presents cultures poc conegudes.
 • Veure imatge de Projecció del documental “PayasAs. Una mirada al mundo del clown” (nova finestra)
  Divendres, 19 de gener, 18 h
  Aquest documental és un petit homenatge a l'espai infinit d'emoció, llibertat i creativitat que suposa la "filosofia pallassa" a través de les reflexions de set magnífiques pallasses. La projecció es complementarà amb un col·loqui sobre "El clown com a agent social", amb la participació de les pallasses Macarena G. de la Vega, Cristi Garbo i Anna Montserrat, que han col·laborat en iniciatives arrelades al territori i/o fent gires amb Pallassos Sense Fronteres http://www.clowns.org.
 • Veure imatge de Pel·lícula: Personal shopper, d'Olivier Assayas (nova finestra)
  Dimarts, 23 de gener, 17m 19.15 i 21.30 h
  El que m'interessava mostrar és que Maureen, la protagonista, no disfruta amb la feina que fa i se sent alienada per ella, un fet que s'ha anat tornant més i més comú en la nostra societat, fins al punt de ser acceptat culturalment.
 • Veure imatge de Dijous de cinema. Lion de Garth Davis. En col·laboració amb el Centre Cultural Bellvitge (nova finestra)
  Dijous, 25 de gener 2018, 18 h
  Saroo Brierley és un nen que amb tan sols cinc anys es va perdre als carrers de Calcuta, a milers de quilòmetres de casa. Després d'un llarg viatge va acabar sent adoptat per una parella australiana. Vint-i-cinc anys després, amb l'única ajuda de Google Earth, Saroo intentarà trobar a la seva família biològica.
  Dijous, 25 de gener, a les 18 h.
 • Veure imatge de Gru, el meu dolent preferit 3 (nova finestra)
  Dijous, 25 de gener, 18h
  Cinema familiar amb valor afegit: en 10 minutets coneixereu contes relacionats amb el tema de la pel•lícula.
 • Veure imatge de Cinema al barri: 15 anys a Venus de Mariona Giner i Sergi Pujolar Castillo (nova finestra)
  Divendres, 26 de gener, 18.30 h
  "15 anys a Venus" aborda la precarietat de l'habitatge del barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. El documental explica aquesta situació a través de dues històries personals i la participació d'altres veïns, representants de l'administració i experts.
 • Veure imatge de Cinema familiar: ¡Canta! (nova finestra)
  Dissabte, 27 de gener, 11 h
  Cada últim dissabte de mes projectem a la secció infantil una de les últimes pel•lícules, de caire familiar, que hem incorporat al fons de la biblioteca.
   
  Aquest mes, l'escollida ha sigut: ¡Canta!
 • Veure imatge de Pel·lícula: Toni Erdmann de Maren Ade (nova finestra)
  Dimarts, 30 de gener
  Ets humana?, li deixa anar de sobte Winfried a la seva filla Inés, tip ja de les seves sortides de to i del seu egoisme. La seva breu trobada a Alemanya havia delatat una relació molt distant. Les excentricitats de Winfried, el seu peculiar sentit de l'humor o que s'hagi presentat d'improvis a Bucarest, no ajuden.
 • Veure imatge de Documental: James Ellroy: "American Dog" (nova finestra)
  Dimarts, 6 de febrer, 18h
  Projecció en versió original en anglès de James Ellroy: "American Dog" (2005), sobre l'anomenat "The Demon Dog" de les lletres nord-americanes. En aquest documental de Clara i Robert Kuperberg, amb la seva poderosa personalitat, Ellroy visita i narra els llocs on han passat la seva vida i les seves novel.les.
 • Veure imatge de Dimecres de cinema: Madre! (nova finestra)
  Dimecres, 7 de febrer, 18 h
  La pel•lícula escollida per a la projecció d'aquest mes a la biblioteca ha estat Madre!, de Darren Aronofsky.

 • Veure imatge de Cinema Negre: La tapadera (1976), de Martin Ritt (nova finestra)
  Divendres, 9 de febrer, 18h
  Durant l’època de la “cacera de bruixes” a Hollywood, el guionista de televisió Alfred Miller és un dels escriptors condemnats a l’ostracisme per les seves d’idees d’esquerres. Per tal de seguir treballant, ofereix diners a Howard Prince, un excompany del col•legi, a canvi que li permeti utilitzar el seu nom per a signar els textos. No serà l’únic escriptor que demani els serveis d’Howard com a testaferro.
 • Veure imatge de Cinema: Florence Foster Jenkins (2016),  dir. Stephen Frears (nova finestra)
  Dimecres, 14 de febrer
  Narra la història real de Florence Foster Jenkins, una dona que, en heretar la fortuna del seu pare, va poder complir el seu somni d'estudiar per ser soprano. El problema era que no tenia talent, però la gent anava a les seves recitals per comprovar si de veritat era tan dolenta cantant com deien els crítics. (FILMAFFINITY)
 • Veure imatge de Cinema Negre: Caza de brujas (1991), d'Irwin Winkler (nova finestra)
  Divendres, 16 de febrer, 18h
  Ha començat la cacera de bruixes. No es tracta de grups esvalotats a l’aguait amb torxes. Els caçadors són uns polítics davant els flaixos de les càmeres a les audicions públiques convocades pel Comité d’Activitats Antiamericanes. Hollywood està sent jutjat i a David Merrill li demanen donar noms. Merrill és el director que encapçala la llista negra, i que pot salvar la seva estancada carrera si testifica contra els seus amics, sospitosos de ser comunistes.
 • Veure imatge de Cinema Negre: Trumbo. La lista negra de Hollywood (2015), de Jay Roach (nova finestra)
  Divendres, 23 de febrer, 18h
  Als anys 40, Dalton Trumbo, el guionista millor pagat de Hollywood i afiliat al partit comunista, disfruta dels seus èxits. Però llavors comença la cacera de bruixes: la Comissió d’Activitats Antiamericanes inicia una campanya anticomunista. Trumbo, un dels anomenats “10 de Hollywood”, entra a la llista negra per les seves idees polítiques i li prohibeixen treballar. Biòpic del famós guionista que va haver d’escriure amb pseudònim després de ser acusat de comunista.
 • Veure imatge de Cinema al barri en català: La familia Bélier d' Eric Lartigau (nova finestra)
  Divendres, 23 de febrer, a les 18:30 h.
  En la peculiar família Bélier, tots són sords menys la Paula, que té 16 anys. Ella és indispensable per al seu pares en el dia a dia, sobretot en l'explotació de la granja familiar. Animada pel seu professor de música que ha descobert en ella un sorprenent do per al cant, la noia decideix preparar la prova per a un concurs de ràdio nacional. Una elecció vital que podria significar allunyar-se de la seva família i un pas inevitable cap a l'edat adulta. ¿Podran els Bélier sobreviure sense qui ha estat sempre els seus llavis i les seves orelles ... o triomfarà l'esperit d'una família que faria qualsevol cosa per seguir unida?
 • Veure imatge de Cinema familiar: Tadeo Jones 2: El secreto del rey Midas (nova finestra)
  Dissabte, 24 de febrer, 11 h
  Cada últim dissabte de mes projectem a la secció infantil una de les últimes pel•lícules, de caire familiar, que hem incorporat al fons de la biblioteca.
   
  Aquest mes, l'escollida ha sigut: Tadeo Jones 2: El secreto del rey Midas.
 • Veure imatge de Petits tresors de butxaca (nova finestra)
  Diumenge, 25 de febrer, 12:00 h
  Cine-concert per a tota la família
  Vols gaudir d’una manera melòdica i creativa d’un conjunt de curtmetratges especialment seleccionats? Doncs aquest és el teu espectacle! Set projeccions per a tota la família acompanyades de música i veus en directe.
 • Dimecres, 28 de febrer, 18 h
  Pel•lícules sobre artistes plàstics.
  La xerrada pretén donar a conèixer els mecanismes visuals, de producció i de narració interna que regulen les pel•lícules sobre artistes plàstics.
  Dimecres, 28 de febrer a les 18h.
 • Veure imatge de Cinema Negre: Buenas noches, y buena suerte (2005), de George Clooney (nova finestra)
  Divendres, 2 de març, 18h
  Ambientada el 1953, narra l’enfrontament real que, en defensa del periodisme independent, van mantenir el famós periodista i presentador de la CBS Edward R. Murrow i el seu productor Fred Fiendly contra el poderós senador anticomunista Joseph McCarthy, fet que determinà el final de la “cacera de bruixes”.
 • Veure imatge de Taller d’audiovisuals i narratives (nova finestra)
 • Veure imatge de Producció d'una idea, crea el teu vídeo (nova finestra)
  del 7 al 14 de març, de 18 a 20.30h
  Inscripcions obertes a partir del 14 de febrer
  Aprèn i experimenta totes les fases de producció d’un vídeo: construcció d’una idea, gravació i edició.
 • Veure imatge de Cinema al barri: La estación de las mujeres de Leena Yadav (nova finestra)
  Divendres, 23 de març, a les 18:30 h.
  En un petit poble de la regió nord-occidental de l'Índia viuen quatre dones atrapades per les velles tradicions ancestrals de l'entorn. No obstant això, fartes de la situació, les quatre dones s'uniran gràcies a la seva amistat i els seus desitjos de llibertat, enfrontant-se una societat hostil.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400