Història coral que pretén donar prioritat al territori ia les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l'explicació de perquè la ciutat és així.
Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet, enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
El conjunt de la mostra compartida i en xarxa revisa el desplegament de l’ambiciós pla d’ensenyament de la República, considerat un dels més progressistes i innovadors de l’època, que tenia per objectiu la creació d’una escola pública, unificada, laica, obligatòria, mixta i fonamentada en els valors de la solidaritat.
Emmarcada en un rigorós tractament històric, l'exposició mostra amb les impactants fotografies d'Ester Pérez Berenguer el dia a dia de diferents famílies palestines immerses en la seva lluita per la supervivència com a poble.
En el marc del cicle Districte Tecla Sala es presenta l’exposició fontane de l’artista Alba Mayol (Barcelona, 1979), una mostra que aborda la idea de la fragilitat dels cossos i dels volums ancestrals com a fonts generadores de matèria i sentit.
S’obre fins al 24 de setembre el període d'inscripció de les activitats del Pla de Formació de Zona (PFZ) de l'Hospitalet de Llobregat. Es tracta d'un programa que s'impulsa des dels Serveis Educatius de l’Hospitalet, del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i que incorpora diferents activitats de formació permanent adreçades a escoles i professionals de l’educació.
Durant el curs 2023-2024, amb la implicació del Centre d'Art Tecla Sala, s’ofereixen dues activitats associades a aquest programa.
L'exposició "Esquitxos d'una vida", de Ferran Soriano, és un petit conjunt d'escultures, pintures i dibuixos de més de cinc dècades de treball. Encara que la mostra s'hagi hagut d'adequar a les condicions i dimensions del Museu de l'Hospitalet-L'Harmonia, les peces que s'hi exhibeixen reflecteixen perfectament el camí recorregut per l'artista, ja que l'escultura més antiga correspon al Discòbol, 1971 i la més propera Ara què fem? Rodin, 2022.
Inauguració dijous 21 a les 19 h.
“El soporte y el lenguaje son importantes, pero lo que queda es la idea”
deia Yesca, un Filòsof tanguer al costat de la finestra d'un bar amb vistes al Riu de la Plata, uns quants anys enrere.
La frase m'agrada per introduir aquesta primera mostra de làmines i animacions en la qual intento, mitjançant el collage fix i animat, transmetre aquestes idees i reflexions experimentades al llarg dels anys, amb el focus en personatges i llocs quotidians.
Val la pena recordar el concepte del collage com a una tècnica basada en tallar trossos de fotos, revistes, textures que en una vida anterior van comunicar alguna cosa, retocar-los, sense que perdin la seva essència original, organitzar-los i donar-los un nou significat, és una operació de renaixement que donen un valor afegit a la nova obra, un segon naixement.
Aquesta mostra inclou una selecció de treballs d?il·lustracions i un reel de collage animat corresponent al període 2021-2023.
Germán Cardoso Martinez Montevideo 1970, dedicat fa més de dues dècades al disseny gràfic i l'animació 2d a l'àmbit comercial i el màrqueting, però sempre deixant un
lloc per produir obra personal inspirada en les seves pròpies fotos i textures amb cura
recol·lectades al llarg del camí.
L’exposició “Papers treballats” presenta una selecció de gravats de la donació feta recentment per Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet. Són obres d’artistes, galeries, entitats, editorials i fundacions que li han estat lliurades al llarg de la seva trajectòria professional com a crític d’art, comissari d’exposicions i director d’institucions culturals i artístiques.
Activitats al voltant de l'exposició per a públic familiar i públic general.
Paisatge i canvi són dues paraules que sempre van unides. Però quan parlem de geologia, aquesta unió indissoluble no és tan evident. Serà possible que en tan sols cent anys puguem apreciar canvis evidents en aquest univers de roca i gel que és el Pirineu?
Mostra els records de les persones que han viscut i viuen al barri. Exposició realitzada sota el treball de la comissió de Savis i Sàvies del Procés Comunitari.
A la biblioteca Josep Janés.
Una exposició col·lectiva d'art i fotografia que es transformarà en una festa el dia de la seva inauguració, amb música, poesia i performances, entre altres coses. Crear una bona sinergia entre tots és el nostre objectiu.
La idea d'anar ocupant els espais no convencionals dels centres de cultura és una cosa molt actual, i que està succeint en diversos espais culturals. Estem enmig d'una exposició/esdeveniment contemporani, viu, que flueix i ocuparà els espais que se'ns ocorri, a més de les vitrines del CC La Bòbila.
El grup Moments d’Art, format per persones adultes, majoritàriament dones, aquesta vegada exposen treballs de format mig i petit que s’han realitzat durant aquest curs 2022-2023. S’han utilitzat tècniques d’aigua: aquarel·les i acrílics, així com també dibuixos a carbó.
Tenim el goig de presentar aquests treballs desprès d’uns temps complicats que ens va portar la pandèmia.
Gaudiu, doncs, d’aquests “Petits moments”.
Moments d’Art és un grup que treballa des del Casal d’Entitats de Sant Josep, al carrer de la Mare de Déu de la Mercè.
El formen:
Isabel Redondo Piñeiro, Laura Samper Vandellós, Gloria Gracia Farré, Rosa Beltran Beltran, Teresa Rodríguez Granados, Mari Carmen Alonso Lara, Manuela Fabián Andreu, Joan Dempere Alarma, Conxi Badenas Follana, Carmen Noguera Cabello
Dirigits per la professora Marga Riera.
Salut mental a les biblioteques
Visita guiada a l'exposició Ferran Soriano "Esquitxos d'una vida" a càrrec de Ramón Casalé, comissari de l'exposició, acompanyat de l'artista.
Dijous 19 d'octubre a les 20 h. Museu de l'Hospitalet - L'Harmonia.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí
No haver-te conegut seria terrible… és una exposició de quinze micropoemes, frases o petits textos de diferents autors catalans contemporanis il·lustrats per Lluís Cadafalch.
Teresa es fotògrafa i viu a L´Hospitalet. Soraya es periodista però es defineix com a poeta i viu a Erandio prop de Bilbao. Les dues es van conèixer l´any 2015 i des de llavors mantenen el contacte i segueixen a les xarxes els seus respectius treballs i/o publicacions. D´aquesta amistat en la distància i de l´admiració mútua neix aquesta col·laboració que, esperen, sigui la primera de moltes.
El que l´espectador pot contemplar en aquesta exposició, es el resultat d´unir imatge i text , foto-poesia vinculada a una temàtica que mostra tres aspectes en un: els tatuatges, la ciutat i el retrat.
Ajuntament de L'Hospitalet