Ajuntament de L'Hospitalet

Exposicions

RSS
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del s. XX. (nova finestra)
  del 12 de febrer de 2011 al 30 de juny de 2017
  L’exposició vol retre homenatge a les dones i als homes que van contribuir en fer de L’Hospitalet una ciutat viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però especialment als que van lluitar per la democràcia i sacrificaren la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.  
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història. Exposició permament (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així..  
 • Veure imatge de Un Museu també per als infants (nova finestra)
  des del 24 d'abril
  Presentació del treball d’adaptació de l’exposició permanent a partir de les propostes realitzades pels nens i nenes de primària de la ciutat, com ara la inclusió del textos i altres elements explicatius, un fulletó amb propostes didàctiques i altres sorpreses..  
 • Veure imatge de Le Sol, 2007 (nova finestra)
  del 16 de febrer al 28 de maig
  Margarita Andreu (1953-2013), va tenir un especial interès en aquells elements més intangibles com l’espai, la llum, el moviment. La seva forma de treballar, com si d’un laboratori es tractés, estableix les relacions necessàries entre la concepció de la idea, amb petites maquetes i dibuixos i la formalització a l’espai públic, per modificar-lo i crear nous suggeriments i emocions.
 • Veure imatge de Exposició Jaume Pitarch (nova finestra)
  del 30 de març al 31 de desembre
  La pràctica impossibilitat del dejuni
  Jaume Pitarch (Barcelona, 1963) és un artista català que treballa sobre la qüestió de l'extraviament com a aspecte consubstancial a l'ésser humà. Inicialment interessat en la pintura, ha anat desplaçant el seu camp de treball cap a una investigació dels usos i abusos de la imatge en el món d'avui.
 • Veure imatge de Espai d'intercanvi: Receptes de la meva iaia. (nova finestra)
  del 3 d'abril al 30 de juny
  Dins del Projecte "De l'hort a la Biblioteca"
  Volem que coneguis els productes de proximitat i temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat i apropar-te a una vida i una dieta més saludable i natural aprofitant els recursos que tenim més a prop. Per això, hem creat un espai de trobada: Receptes de la meva Iaia.
  Busca a la Biblioteca Bellvitge l’espai d’intercanvi de receptes i comparteix aquella recepta de la teva iaia que vols que no es perdi.
  Hi ha vida més enllà de la pizza!
 • Veure imatge de Bernat Daviu. Garrofistes (nova finestra)
  del 27 d'abril al 24 de setembre
  L’artista i galerista Bernat Daviu presenta a la Fundació Arranz-Bravo l’exposició “Garrofistes”, els retrats que ha fet dels amics i companys que formen part del col•lectiu garrofista. El grup el formen artistes, músics, creadors, poetes i escriptors de l’escena emergent, que es reuneixen al voltant de la garrofa, utilitzada com a metàfora de la precarietat i de la resistència.
 • Veure imatge de GO, la intervenció del col•lectiu BYG en el marc del projecte 12+1 (nova finestra)
  del 2 al 31 de maig
  Durant el mes de maig es pot veure al carrer de Rosalía de Castro, a la sortida del Metro la Torrassa, el mural del col•lectiu BYG, format per Patricia i Luis. La intervenció forma part del projecte 12+1 d’art mural que converteix la ciutat en un museu a l’aire lliure.
 • Veure imatge de AmaGATS. Exposició sobre els gats de L'Hospitalet (nova finestra)
  del 4 al 31 de maig
  Un apropament al món dels gats de carrer de la ciutat i la gestió d'aquests animals protegits
  A través de dotze rollups informatius que s'aniran exposant a diferents equipaments de la ciutat, es tractarà sobre els gats de carrer i com es gestionat aquest tema, explicant les diverses situacions que es poden donar en relació a aquests animals i les acutacions que realitza l'ajuntament.
 • Veure imatge de Fotografia de Roberto Ruiz (nova finestra)
  del 6 de maig al 7 de juliol
  La mostra instal·lada a la galeria Ana Mas Projects recull 61 de les desenes de fotografies que el fotògraf va realitzar durant els seus inicis i que van més enllà de la seva icònica obra dels seminaristes. Masats fou i és el gran de la fotografia espanyola, pertanyent a una generació extraordinària de fotògrafs que en els 50 ens van endinsar en la modernitat mitjançant el seu treball.
 • Veure imatge de Exposició: Llibres d'artista (nova finestra)
  del 8 al 26 de maig
  de Núria Fernández Estopà
  Aquesta mostra tracta sobre els llibres, el caràcter l'aporta el fet de tractar-se d'intervencions sobre aquests objectes ja editats, el que es coneixen com llibres alterats. És al segle XX quan apareix aquesta modalitat artística, formant part de les avantguardes artístiques que pretenien apropar l'art al ciutadà del carrer. Entre ells, els surrealistes primer, els seguidors del grup Fluxus després, o els propers al Pop Art, van produir llibres d'artista, com també els integrants de l'Art conceptual van utilitzar ja aquesta pràctica artística.

 • Veure imatge de Exposició de pintura:Wall Pieces (nova finestra)
  del 9 al 26 de maig
  Aquesta sèrie d'obres -Wall Pieces- se centra a experimentar amb la recreació de superfícies envellides, deteriorades, parets decadents i murs plens de capes de textures, taques, tipografies, colors, i graffiti que han estat aplicades i manipulades en alguna forma pels éssers humans, la naturalesa i el temps. En aquesta sèrie d'obres, he tractat de reinterpretar aquestes parets, aquests murs, aquestes superfícies deteriorades que ens expliquen infinitat d'històries i emocions, originant altres noves, retroalimentant-se en el temps i l'espai durant el seu procés de creació.

  Inauguració: Dimarts dia 9 a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Exposició: Entrevies: Okupas en L’H (nova finestra)
  del 9 al 26 de maig
  Exposició de fotografies, fliers, fanzines, documents i cartells originals que testimonien els 25 anys d’història del moviment okupa a L’Hospitalet de Llobregat.
 • Veure imatge de Exposició: L'invisible nanomón (nova finestra)
  del 10 al 24 de maig
  Contempla imatges espectaculars obtingudes mitjançant els microscopis d’alta tecnologia habituals en el món de la nanotecnologia, com el microscopi de forces atòmiques, el microscopi electrònic i el microscopi d’efecte túnel. L’objetiu d’aquesta mostra és divulgar la nanociència d’una manera visual i accessible per a tots els públics.
  La mostra ens ha estat cedida pel CSIC i per Nanodivulga i CCiTUB de la Universitat de Barcelona

  Dins del II Festival de Nanociència i Nanotecnologia: 10alamenos9. • Veure imatge de Silver Songs. La música d’Andy Warhol (nova finestra)
  del 13 de maig al 18 de juny
  Exposició muntada quan es compleixen 30 anys de la desaparició d’Andy Warhol i 50 de l’edició del disc The Velvet Underground & Nico. La mostra ofereix una nova lectura de l’obra del polifacètic artista i intenta demostrar que la música va ser un dels substrats emocionals, iconogràfics i conceptuals sobre els quals es va construir la producció artística del pare de l’art pop.
 • Veure imatge de Les Brigades Internacionals a Castelldefels (nova finestra)
  del 18 de maig a l'1 d'octubre
  Durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) les Brigades Internacionals van ser unes unitats militars compostes, principalment, per voluntaris estrangers que procedien de més de 50 països. Ens aproparem a uns fets transcendents de la nostra  història contemporània i alhora retrem un homenatge a aquests homes i dones d’arreu que ho varen sacrificar-ho tot per lluitar contra la lacra del feixisme.
 • Veure imatge de Exposició poesia visual de Toni Prat (nova finestra)
  del 20 de maig al 9 de juny
  Un poema visual sol funcionar bàsicament com una metàfora, o millor dit com un símbol. Un símbol és una imatge que pot tenir dues lectures, pel lloc on és i per connotació.
 • Veure imatge de Exposició: Infraestructures de Gemma Tauler Ametller (nova finestra)
  del 23 de maig al 30 de juny
  Recopilació d'estructures imaginàries que s'enllacen entre elles per construir un paisatge, una atmosfera, un tot.
 • Veure imatge de Exposició "Dejándose ver" (nova finestra)
  del 25 de maig al 14 de juny
  d'Antonio Calderón, Willy
  En l'obra de tot artista hi ha alguna cosa d'aquest univers personal que cadascun sol guardar a la motxilla. En aquest món íntim de temes i obsessions que portem a dins solen ser-hi molt presents alguns dels nostres descobriments infantils. En el meu cas, una de les estranyeses que de nen m’inquietava eren les velles fotografies.
 • Veure imatge de En Residència - Jaume Pitarch (nova finestra)
  Dijous, 25 de maig
  Instal·lació del projecte artístic de Jaume Pitarch i els alumnes de l’INS Moisès Broggi de Barcelona, als jardins del Tecla Sala.
  En Residència és un programa promogut per l’Institut de Cultura de Barcelona -Consorci d’Educació de Barcelona, que dóna suport a l’educació artística. Els artistes residents intervenen als instituts com a creadors, i desenvolupen els seus projectes acompanyats pels alumnes d’un grup-classe, que participen en el procés de creació.
 • Veure imatge de 18es Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat de l'Hospitalet (nova finestra)
  dijous, 25 de maig, de les 9h a les 17h
  El proper 25 de maig comença la nova edició de les Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat de L'Hospitalet, amb l'exposició a la Sala d'actes de la Tecla Sala dels treballs de recerca presentants pels alumnes de Batxillerat dels centres educatius de la ciutat.


 • Veure imatge de Exposició fotogràfica: 10 anys donant canya (nova finestra)
  del 26 de maig al 23 de juny
  Mostra en imatges els 10 anys d'existència dels Grallers i Gralleres de Bellvitge
  Els Grallers i Gralleres de Bellvitge commemoren el 10è aniversari amb una exposició fotogràfica al Centre Cultural de Bellvitge, que porta per títol: 10 anys donant canya. Es vol mostrar en imatges deu anys de matinades gralleres al barri de Bellvitge i fer un resum del de grup, compromès amb la ciutat i amb el barri.
 • Veure imatge de Exposició d'esmalt:Adorn (nova finestra)
  del 30 de maig al 23 de juny
  Exposició del departament d'esmalts artístics de l'ESDA Llotja, 2017.
  Alumnes del Cicle Formatiu Esmalts-Joieria.
  La cita anyal del departament d’esmalt artístic de la Llotja al Centre Cultural la Bòbila és ja una tradició i reflecteix  sempre el moment i el tarannà del curs acadèmic, les seves circumstàncies les persones que el componen i la situació dels arts i oficis.
  Moltes de les peces presentades s’ha treballat incorporant la col•laboració d’altres disciplines de la Llotja com la forja o emprant possibilitats de les noves tecnologies com l’ús del tall en làser o materials poc habituals com el níquel, aportant frescor, joventut i actualitat.

  Inuguració: 30 de maig a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Exposició:Full Color (nova finestra)
  del 30 de maig al 23 de juny
  de Monkey Fingers
  És una mostra del treball artístic desenvolupat per Monkey Fingers en els últims dos anys. Explorant formes geomètriques i colors per crear composicions dinàmiques plenes de ritme i formes animals. La mostra es compon d'un seguit de llenços de mitjà i gran format, acompanyats de fotografies i vídeos d'intervencions artístiques al carrer com a murals, passos subterranis, pistes de bàsquet i altres suports del carrer.

  instagram: @Monkey.Fingers

  Inauguració: 30 de maig a les 19:30
 • Veure imatge de Exposició XVII Gimcana Fotogràfica Ciutat de L'Hospitalet (nova finestra)
 • Veure imatge de AmaGATS (nova finestra)
  del 2 de juny al 7 de juliol
  Exposició sobre els gats de L'Hospitalet
  L'exposició versa sobre els gats de carrer i com és tractat aquest tema per l'ajuntament, explicant les diverses situacions que es poden donar en relació a aquests animals protegits i les actuacions que es duen a terme.
 • Veure imatge de Exposició: L'acompanyament (nova finestra)
  del 5 al 23 de juny
  Exposició commemorativa dels 30 anys de l'Associació Amics de la Gent Gran.

  A càrrec de Ferran Taberner.
 • Veure imatge de Exposició: S'ha escrit un crim. Històries de detectius, lladres i serenos (nova finestra)
  del 12 al 30 de juny
  Produïda per Clijcat i cedida pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona
  Recorregut literari i lúdic per un gènere que atrapa lectors de totes les edats. Tenim un cas: Un robatori? Una desaparició? Un crim? Un assassinat? Necessitem: Un detectiu famós? Un detectiu proper? Un detectiu afeccionat? Cal trobar... el culpable!
  Ens ajudes a solucionar el cas?
 • Veure imatge de Wonders, Carles Congost (2016) (nova finestra)
  del 26 d'octubre de 2017 al 14 de gener de 2018
  2a. edició del Premi de Videocreació - Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i Arts Santa Mònica
  Wonders va ser la proposta guanyadora de la 2a edició del Premi de Videocreació impulsat la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i l’Arts Santa Mònica, un vídeo que qüestiona el model cultural, social i econòmic del món de la cultura de masses.
 • Veure imatge de Color, forma... i volum (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Renovació exposició permanent
  A les dinou taules renaixentistes i barroques presentades fins ara se sumen ara un conjunt d’onze elements arquitectònics i escultòrics provinents de l’església de Santa Eulàlia de Mèrida de l'Hospitalet, enderrocada  l’any 1936.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400