Ajuntament de L'Hospitalet

Exposicions

RSS
 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  des del 26 de gener
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
 • Veure imatge de Marcel Juliana. Surfeit, a la Fundació Arranz-Bravo (nova finestra)
  del 26 d'abril al 24 de setembre
  Els dibuixos d’un jove artista de l’anomenada generació dels garrofistes
  La Fundació Arranz-Bravo presenta l’exposició de l’artista Marcel Juliana, una de les figures de la generació dels garrofistes, nascuda els anys noranta i formada durant els anys de la crisi. A través del dibuix, l’artista plasma el seu imaginari exultant i la seva sensibilitat incisiva, onírica i nostàlgica.
 • Veure imatge de Exposició:Art&Decó (nova finestra)
  del 4 al 28 de setembre
  d'Inma Estévez
  L’"Art Decoratiu" consisteix a transformar objectes que normalment tirem en alguna cosa útil i decorativa. Aquestes obres de caràcter sostenible són un reflex de l’ idealisme que impregna les meves creacions, contribuint a reanimar alguna cosa considerada inservible en una peça única. Són  idees pròpies  i originals. Cada llum és únic i exclusiu.
  Inauguració: 12 de setembre a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Cartell: Una literatura pròpia, dones escriptores (nova finestra)
  del 5 al 28 de setembre
  L'exposició Una literatura pròpia, dones escriptores, vol fer visible el treball de les dones en l'àmbit de la literatura catalana, així com la incidència de les seves aportacions a la producció cultural del nostre país.

  Produïda per la Generalitat de Catalunya i l'Institut Català de les Dones.
 • Veure imatge de Ciutat i lluita. Fotografies d’Esteve Lucerón (nova finestra)
  del 6 de setembre al 28 d'octubre
  Fotografies de l’Esteve Lucerón a l’Hospitalet, en especial el barri de La Florida, entre els anys 1948 i 1980. Retrat d’aquella ciutat, tot mostrant la cruesa d’uns barris infradotats, de la vida al carrer, de la força col·lectiva i veïnal en la demanda d’equipaments i solidaritat davant la crisi econòmica que feia estralls als anys 80.

  Inauguració dijous 6 de setembre a les 19:30 h.
 • Veure imatge de Exposició de fotografia:Festes Populars al Centre-oest de Brasil (nova finestra)
  del 7 al 28 de setembre
  Perseverança, esforç i dedicació són les principals marques personals de Vinícius Machado Luz. El seu treball està replet de color, moviment i humanitat. Els seus registres de les festes populars tradueixen aquest món de cultura i religiositat ingènua plagada d'alegria i música. Fins i tot podem sentir a través de les seves imatges als cavalls, als nens, a aquests senyors tocant i ballant. Pura festa imagética i auditiva per als nostres sentits.

  Inauguració: 7 de setembre a les 20 hores
 • Veure imatge de  IRIS (nova finestra)
  del 13 de setembre al 5 d'octubre
  de Xavier Manrique
  Iris és l’energia que es nodreix de notes de color i d’espurnes de llum, i que es transforma en alegria i optimisme per impregnar el nostre alè.
 • Veure imatge de Exposició de dibuixos i pintures: "Moments d'aigua", grup Moments d'Art. (nova finestra)
  del 13 al 27 de setembre
  “Moments d’aigua” pertany al grup Moments d’art que, per tercera vegada, ens mostra els treballs realitzats durant el curs. Aquest any l’exposició l’hem anomenada “Moments d’aigua” perquè les tècniques utilitzades han estat aquarel·les i acrílics, amb les quals s’ha investigat i treballat des del món de l’aigua. També hem aprofundit en el dibuix i tot el que comporta el blanc i negre, amb les tècniques pertinents.
 • Veure imatge de L'Hospitalet Fotogènic (nova finestra)
  del 14 de setembre al 3 d'octubre
  de Teresa Canturri
  Aquest recull d’imatges pretén que ens detinguem a mirar-les i a gaudir-les, i quina manera millor que fer-ho amb els propis ciutadans com a protagonistes i amb la moda que els professionals de la nostra ciutat ens ofereixen.
 • Veure imatge de Any de Manuel de Pedrolo (nova finestra)
  del 20 al 23 de setembre
  Enguany se celebra el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, un dels escriptors més prolífics de la història de la literatura catalana. Biblioteques de L’Hospitalet s’adhereixen a l’efemèride amb diverses activitats com clubs de lectura i una exposició tant biogràfica com literària.
 • Veure imatge de Artbaho’18 (nova finestra)
  del 22 al 26 de setembre
  L'Espai 120 organitza la setena edició d'Artbaho, una exposició que reuneix tres-centes peces d'uns cent artistes contemporanis. Obres de diferents tècniques, tendències i moviments d'avantguarda. Una cita imprescindible per veure com evoluciona el panorama artístic nacional i internacional.
 • del 26 de setembre al 25 de novembre

  Primera exposició dedicada a dos artistes joves d’un nou taller instal•lat a L’Hospitalet.
  Nascuts a la dècada dels anys noranta, han realitzat nombroses exposicions col•lectives entre les que destaquen la participació a la Biennal d’Art Europe i una mostra individual de Mònica Planas a la Fundació Suñol de Barcelona.

 • Veure imatge de Exposició de pintures: “Sensaciones” (nova finestra)
  del 26 de setembre al 22 d'octubre
  Carlos Clemares, veí del barri de la Torrassa i d’ofici formador ocupacional esdevé, al llarg dels anys, un entusiasta aficionat  a diverses disciplines , com murals de trencadís, manualitats, maquetació i, en un lloc preferent, la pintura. Benvinguts a les Sensacions de colors!

 • Veure imatge de Barcelona Gallery Weekend a L'Hospitalet (nova finestra)
  del 26 al 30 de setembre
  El cap de setmana del 26 al 30 de setembre tindrà lloc una nova edició del Barcelona Gallery Weekend, que un any mes s’extendrà fins a L’Hospitalet.
 • Veure imatge de Invoice. Jaume Pitarch (nova finestra)
  del 27 de setembre al 4 de novembre
  Tecla Sala | Produccions
  Invoice és una instal•lació de vídeo on tres cantants interpreten una adaptació del cant gregorià O Virgo Splendens, substituint el text original per l’enumeració de les factures emeses durant el procés de realització de l’obra.
 • Veure imatge de Exposició:  “Matèria Primera” (nova finestra)
 • Veure imatge de Merletti (nova finestra)
  del 2 al 23 d'octubre
  Us presentem aquí una selecció d’imatges del fons Merletti de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC. Moltes d’aquestes fotografies van ser utilitzades en el seu dia per il·lustrar el fet esportiu en la premsa especialitzada de l’època.

  Coproduïda per IEFC i el Club Lleuresport.

 • Veure imatge de Exposició: Abracadabra pota de cabra! Elaborada pel ClijCAT (Consell Català pel Llibre Infantil i Juvenil) (nova finestra)
  del 2 al 23 d'octubre
  Una exposició que presenta una selecció de llibres, agrupats i presentats per temàtiques i centres d’interès, que parlen de la màgia, dels mags, dels bruixots i de les coses que els envolten.
 • Veure imatge de Exposició : Viatge cap a l'Univers fosc (nova finestra)
  del 3 al 18 d'octubre
  El cel nocturn és ple d’imatges espectaculars que atrauen la nostra mirada i ens fan volar la imaginació. Tot i això, allà fora hi ha molt més del que podem veure, molt més per descobrir.
 • Veure imatge de Out.Side 2018 (nova finestra)
  del 20 d'octubre al 24 de novembre
  3ª edició del cicle de noves músiques als centres d'art
  Sota la coordinació de Luis Codero Pouzo, el cicle ofereix un programa de concerts experimentals en diversos centres d'art, entre ells: Arts Santa Mònica, Centre d'Art la Panera, Fàbrica de Creació Fabra i Coats (Barcelona), Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre i el Centre d'Art Tecla Sala.

  El programa es va iniciar el passat mes de febrer a Barcelona i Amposta, respectivament, amb un concert monogràfic del compositor suís Beat Furrer. Els concerts de la temporada tardor-hivern s'inicien aquest Octubre al Centre d'Art Tecla Sala amb la col•laboració dels ZA! i els alumnes de l'EMMCA el duo Erica Wise i Lluïsa Espigolé entre d'altres.
 • Veure imatge de Exposició de dibuixos i pintures: "Viatge als sentits" de Blue3 (nova finestra)
  del 25 d'octubre al 15 de novembre

  Som un col·lectiu format per tres artistes plàstiques especialitzades en diferents disciplines. Ens uneixen la passió i els sentiments que ens produeix crear.
 • Veure imatge de © Eugenio Ampudia. 'En juego', 2006 (nova finestra)
  del 8 de novembre de 2018 al 2 de juny de 2019
  I tu què has fet per l’art?
  L’exposició «Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?» aplega un conjunt de vint-i-una obres multidisciplinàries realitzades entre el 1991 i el 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició, les quals, a partir de la utilització dels llenguatges habituals de la publicitat i dels mitjans de comunicació, ens traslladen a una ironia subtil i a associacions inesperades que sovint arriben a l’absurd.
 • Veure imatge de Mundo obrero - Teatro del Barrio (nova finestra)
  Divendres, 16 de novembre, 20.30 h
  Café La Tranquilitat, avinguda del paral·lel, Barcelona anys 20 del segle passat. Un indigent s’apropa a una taula i demana una moneda a un home. Aquest treu una pistola de la jaqueta, la posa a la ma de l’indigent i li diu: “Ves al banc i agafa tot allò que necessitis. Es teu”.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400