Ajuntament de L'Hospitalet

Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Bernat Daviu. Garrofistes (nova finestra)
  del 27 d'abril al 24 de setembre
  L’artista i galerista Bernat Daviu presenta a la Fundació Arranz-Bravo l’exposició “Garrofistes”, els retrats que ha fet dels amics i companys que formen part del col•lectiu garrofista. El grup el formen artistes, músics, creadors, poetes i escriptors de l’escena emergent, que es reuneixen al voltant de la garrofa, utilitzada com a metàfora de la precarietat i de la resistència.
 • Veure imatge de El Club de la llana (nova finestra)
  del 5 de setembre al 19 de desembre, dimarts de 17 a 19h.
  Trobada de persones amb ganes de compartir i gaudir del plaer de fer mitja, ganxet i  punt de creu a la Sala Taller de la Biblioteca, entre cabdells, fils, agulles i tisores. Porteu les labors, les farem plegats..
 • Veure imatge de Art Nou (nova finestra)
  del 5 al 23 de setembre
  Art Nou torna als seus orígens, obrint la temporada amb una explosió d’art jove que impulsarà l’escena de la creació emergent. Durant el mes de setembre es presenta un complert programa d’exposicions i activitats paral·leles en diferents sales de Barcelona i L’Hospitalet. En aquesta sisena edició les galeries Ana Mas Projects i Nogueras Blanchard , que tenen la seu al Districte Cultural de L’Hospitalet, també participen al programa.
 • Veure imatge de Exposició d'il·lustracióBateig de Mar (nova finestra)
  del 7 al 30 de setembre
  Bateig de Mar és un llibre de poesia il•lustrat creat per mans de l’artista llançanenc
  Gerard Fulcarà, resultat del TFG del CFGS d’Arts i Disseny en Il•lustració que va cursar els anys 2015-2017.
  El llibre està format per 15 il·lustracions pintades en aquarel•la líquida (anilines) sobre paper i té una enquadernació japonesa feta amb fil de xarxa de pescar. És un treball íntim i personal, on l’artista expressa les emocions amb cada pinzellada.
 • Veure imatge de Exposició d'artesania:Coneguem Brasil (nova finestra)
  del 7 al 30 de setembre
  Organitzada per l'Associació Brascat, l'Associació Món Net i Maria Ivonete de Souza
  Més enllà de les grans obres d’art o els grans noms, la cultura popular defineix totes les manifestacions culturals d'un determinat país, estat o ciutat. Estem parlant de les  danses, la tradició oral, el folklore, les festes, els jocs, la gastronomia i la música amb els seus instruments. Estem parlant del què hom fa servir a casa seva i el què transmet als seus fills i als seus nets.
  "Coneguem Brasil" reuneix una petita mostra de la cultura popular brasilera, destacant principalment les danses, la cultura musical i l'art indígena brasiler.
 • Veure imatge de Destellos de color de Foto-Viva (nova finestra)
  del 8 al 30 de setembre
  Amb aquesta exposició, l’associació FOTO-VIVA vol tornar a transmetre la imatge captada per la càmera en un format que el món actual –ple de mòbils, tauletes i portàtils– està perdent. Ficats de ple en l'era de la imatge digital, la fotografia acompleix aquí el seu paper d'element per a la comunicació, capturant la instantània del moment precís.
 • Veure imatge de Dibuix i pintura (nova finestra)
  del 12 de setembre de 2017 al 12 de juliol de 2018
  Per experimentar i aprendre tècniques pictòriques, on el color i la forma són la base.
 • Veure imatge de Exposició: Homenatge a Prudenci i Aurora Bertrana (nova finestra)
  del 12 al 26 de setembre
  Mostra divulgativa de petit format amb motiu de l’Any Bertrana, que commemora la doble efemèride dels 150 i 125 anys del naixement de Prudenci i Aurora Bertrana.
 • Veure imatge de Exposició (nova finestra)
  del 14 de setembre al 21 d'octubre, 16:00 a 21:00 h
 • Veure imatge de Tallers i Activitats (nova finestra)
 • Veure imatge de Exposició: Paisatges de cine (nova finestra)
  del 21 de setembre al 16 de novembre
  Dins el projecte Botigart
  L’exposició que presentem es vertebra entorn d’una sèrie d’imatges que suggereixen paisatges de cinema, de vegades reals i d’altres imaginaris, però sempre familiars. Com diu Jean Luc Godard: "Les pel·lícules són un món de fragments".
 • Veure imatge de Exposició fotogràfica "Històries del carrer" de Sisqu Tena (nova finestra)
  del 26 de setembre al 17 d'octubre, 19.30 h
  Durant molts anys Sisqu Tena s'ha dedicat a la fotografia del patrimoni cultural i ha publicat gran nombre de fotografies en catàlegs d'exposicions, catàlegs monumentals, monografies diverses i llibres turístics.
 • Veure imatge de Exposició Art Contemporani (nova finestra)
  del 26 de setembre al 10 d'octubre
  Exposició primera parte 
  Jonathan Millán 
  " Honestly ...I  don' t  Know "
 • Veure imatge de Lluís Lleó. All Mighty Pencil (El lápiz todopoderoso) (nova finestra)
  del 28 de setembre de 2017 al 7 de gener de 2018
  All Mighty Pencil (El llapis totpoderós)
  Lluís Lleó (Barcelona, 1961) viu i treballa a Nova York des de 1989. Recentment ha tornat a Catalunya impulsat per un pressentiment, potser per una necessitat de retrobament. Els papers d’All Mighty Pencil (El llapis totpoderós) són, d’alguna manera, el testimoni d’aquest viatge mental i físic, uns treballs plens d’emoció, despullats i transparents, poderosos com els seus grans formats i sincers com la mà que els executa.
 • Veure imatge de Exposició: Experiències plàstiques de Pere Blanco i Molina (nova finestra)
  del 28 de setembre al 19 d'octubre

  Pere Blanco i Molina neix a Barcelona el 1945. El 1970 es trasllada a la nostra ciutat, al barri de Sant Josep, on resideix des de llavors.
  Als quinze anys entra com a aprenent als estudis Lloan per aprendre l’ofici de pintor de cartells d’anuncis de cinema, feina que desenvoluparà durant catorze anys. Posteriorment, col•labora en diferents tallers del sector, fent rètols de tota mena, anuncis publicitaris de gran format i decorats en tot tipus de suports.
 • Veure imatge de Barcelona Gallery Weekend a L'Hospitalet (nova finestra)
  del 28 de setembre a l'1 d'octubre
  Exposicions i activitat al voltant de l'art
  El Districte Cultural de L'Hospitalet participa en la tercera edició del BCN Gallery Weekend amb una programació pròpia plagada d’exposicions, presentacions, performances, concerts, tallers, i visites guiades a museus, galeries, tallers i espais d’art.
 • Veure imatge de CREA - La Festa del Districte Cultural (nova finestra)
  Divendres, 29 de setembre, de 16 a 24 h
  La 1a festa del Districte Cultural de L’Hospitalet arrenca, per primer cop, per mostrar la vitalitat i el talent creatiu de la ciutat. CREA és un esdeveniment obert als artistes i creadors de la ciutat i a tota la ciutadania. La festa es concep com un lloc de trobada i posada en comú de la capacitat creadora de les industries culturals i creatives que conformen el Districte Cultural de L’Hospitalet.
 • Veure imatge de Fotografia (nova finestra)
  del 2 d'octubre de 2017 al 20 de juny de 2018
  Per a totes a aquelles persones que volen començar el món de la fotografia creativa fent pràctiques des d’un començament.
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (nova finestra)
  del 2 d'octubre al 6 de novembre, de 18.45 a 21.15 h

  La restauració s’ocupa de recuperar l'aspecte i estat original d’un moble respectant en tot moment la seva essència i el pas del temps. La customització creativa s’ocupa d’actualitzar i transformar un moble vell per tal d’aconseguir una peça plena de personalitat que farà la nostra casa única
  Tot i que pel seu aspecte final puguin semblar opcions antagòniques, totes dues intervencions s'ocupen de garantir la conservació de la peça i allargar-ne  la  vida útil.
  Treballar en un moble no exigeix una gran habilitat manual ni cap talent ocult; només requereix de sentit comú, respectar uns criteris bàsics i seguir l'ordre del procés pas a pas.
  En aquests moments la matriculació està complerta. Si voleu podeu enviar-nos per e-mail a ccultural.santjosep@l-h.cat el vostre nom , cognoms i un telèfon de contacte i us passarem a la llista d'espera.
 • Veure imatge de Les distàncies còsmiques (nova finestra)
  del 2 al 27 d'octubre
  Aquesta exposició mostra com, a partir de la mesura del radi de La Terra, i tot i encadenant mètodes, s'ha aconseguit determinar la distància als objectes més llunyans de l'Univers conegut.
 • Veure imatge de Taller de targetes de paper en pop-up tridimensional (nova finestra)
  del 3 d'octubre al 28 de novembre
  Vols fer les teves pròpies targetes de Nadal, de felicitació o de regal? Vols fer aquestes targetes tan xules que quan les obres tenen vida propia? Doncs apuntat al nostre taller de targetes pop-up!

  El pop-up juga amb les possibilitats que ofereix el paper per crear figures tridimensionals i dinàmiques mitjançant diferents tècniques de doblegat.

  Dimarts de 19.00 – 21.30h
  Dates: 03/10/17 – 28/11/2017
  Màxim 15 alumnes
  Preu del taller: 20€
  Inscripcions a ccultural.labobila@l-h.cat o trucant al 93.403.26.50
 • Veure imatge de Marvels (nova finestra)
  Dimarts, 3 d'octubre, 19h
  Que molts despreciaven els prodigis? Que no els apreciàvem? Això no era l'important. No eren aquí per guanyar-se l'aprovació dels mesquins i els ruïns. Eren aquí per salvar els innocents. Per salvar gent com Gwen.
 • Veure imatge de Exposició fotogràfica: Roa en tres tiempos (nova finestra)
  del 4 al 20 d'octubre
  Exposició fotogràfica de Lea Rodas amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor paraguaià Augusto Roa Bastos.
 • Veure imatge de Taller de joieria creativa (nova finestra)
  del 5 d'octubre al 14 de desembre
  El taller vol donar a  conèixer diferents tècniques de la joieria contemporània i , gràcies a elles, el desenvolupar la creativitat individual amb el metall com a mitja d’expressió. Va adreçat a persones d’entre 16 i 70 anys amb ganes de crear objectes contemporanis i de passar-s’ho bé; amb ganes d’experimentar amb nous materials i de fer-se un complement del tot personalitzat.

  Inscripció online
 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom (nova finestra)
  del 5 d'octubre al 30 de novembre, de 19 a 21 h
  Curs teòric/pràctic adreçat a qui vulgui adquirir coneixements  bàsics de fotografia. Gràcies al control dels conceptes fonamentals aprendrem a treure el màxim profit de la nostra càmera mitjançant l'estudi de tots els seus paràmetres: diafragma, obturació, sensibilitat, profunditat de camp, flaix, ...

  En aquests moments la matriculació està complerta. Si voleu podeu enviar-nos per e-mail a ccultural.santjosep@l-h.cat el vostre nom , cognoms i un telèfon de contacte i us passarem a la llista d'espera.
 • Veure imatge de Jaume Pitarch. La pràctica impossibilitat del dejuni (nova finestra)
  del 10 d'octubre al 14 de desembre
  Jaume Pitarch acostuma a fer ús d’elements i objectes senzills i quotidians, tant per raons econòmiques com ecològiques. Li interessen els objectes trobats, aquells que, fora del seu context real, contenen més capacitat de ressonància.
 • Veure imatge de Introducció a la serigrafia (nova finestra)
  del 10 d'octubre al 12 de desembre, de 19 a 21 h
  Taller d'introducció a la serigrafia amb explicació teòrica i pràctica de tot el procés: emulsioment, insolatge, revelatge, registres, estampació i recuperació de les pantalles. Hi aprendràs tot el necessari per poder muntar un petit taller de serigrafia a casa, sense necessitat de fer una gran inversió!

  Inscripció online
 • Veure imatge de Taller: Cor en un llibre (nova finestra)
  Dissabte, 21 d'octubre, 11:30 h
  Taller de book folding en el que aprendrem a doblegar les fulles d'un llibre per formar un cor.
 • Veure imatge de Wonders, Carles Congost (2016) (nova finestra)
  del 26 d'octubre de 2017 al 7 de gener de 2018
  2a. edició del Premi de Videocreació - Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i Arts Santa Mònica
  Wonders va ser la proposta guanyadora de la 2a edició del Premi de Videocreació impulsat  per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i Arts Santa Mònica, un vídeo que qüestiona el model cultural, social i econòmic del món de la cultura de masses.
 • Veure imatge de Càpsula: Ordena i classifica les teves fotografies amb adobe lightroom (nova finestra)
  Dimecres, 15 de novembre, de 16 a 20 h
  Tens molt desordre en les teves fotografies? No saps ni què tens? En aquesta càpsula veurem programes que facilitaran mètodes de treball en fotografia digital per tal de tenir el nostre arxiu fotogràfic personal ben classificat

  Inscripció online
 • Veure imatge de Tastet Creatiu: Pintura decorativa, Decapé. (nova finestra)
  Dimecres, 15 de novembre, de 17 a 21 h

  Només fas que sentir a parlar de decapés i shabby chic... però no saps per on
  començar? Pots recuperar aquell moble vell i convertir-lo en una peça lleugera i elegant o en una peça moderna i plena de vida que reflecteixi la teva personalitat, amb aquesta mateixa tècnica. En aquest taller aprendràs com jugar amb les pintures i colors per a aconseguir qualsevol resultat que desitgis.

  Inscripción online
 • Veure imatge de Andy Warhol. L'artista (nova finestra)
  Diumenge, 19 de novembre, 11 h
  Tallers familiars
  Us proposem un taller en què explicarem la vida de l’artista nord-americà a partir d’un conte i aprofundirem en la seva obra a partir d’un memory i per acabar fent-vos una obra d’art amb la tècnica de la serigrafia.
 • Veure imatge de Laboratori de creativitat fotogràfica (nova finestra)
  del 21 al 23 de novembre, de 18 a 21 h
  Inscripcions obertes a partir del 31 d’octubre
  Els participants seran convidats a crear un projecte col·laboratiu que tingui una sola regla: que sigui alguna nosa nova, diferent!
 • Veure imatge de Càpsula: Treu profit a la càmera fotogràfica del teu mòbil (nova finestra)
  Dimecres, 20 de desembre, de 16 a 20 h

  Aprendrem a utilitzar les possibilitats fotogràfiques que ens donen els nostres telèfons mòbils, els programes més coneguts i les apps més interessants de fotografia.

  Inscripció online
 • Veure imatge de Escultures d'un instant (nova finestra)
  del 9 al 25 de gener
 • Veure imatge de Toca Tecla (nova finestra)
  del 30 de gener al 15 de febrer
  Activitat independent a les exposicions en la que els participants s’adrecen directament a l’espai taller, sense visita prèvia comentada. L’activitat consisteix a fer un exercici pràctic, amb l’objectiu d’oferir una via d’expressió i aprenentatge i apropar el públic als processos de creació.
 • Veure imatge de Colección OlorVISUAL © Magdalena Correa (nova finestra)
  del 20 de febrer al 25 de maig
  Activitat educativa al voltant de l'exposició
  Visites i tallers sinestèsics en relació als temes que tracta l'exposició: essències i fotografia contemporània.
 • Veure imatge de Exposició Jaume Pitarch (nova finestra)
  del 30 de març al 31 de desembre
  La pràctica impossibilitat del dejuni
  Jaume Pitarch (Barcelona, 1963) és un artista català que treballa sobre la qüestió de l'extraviament com a aspecte consubstancial a l'ésser humà. Inicialment interessat en la pintura, ha anat desplaçant el seu camp de treball cap a una investigació dels usos i abusos de la imatge en el món d'avui.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400