Ajuntament de L'Hospitalet

Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Bernat Daviu. Garrofistes (nova finestra)
  del 27 d'abril al 24 de setembre
  L’artista i galerista Bernat Daviu presenta a la Fundació Arranz-Bravo l’exposició “Garrofistes”, els retrats que ha fet dels amics i companys que formen part del col•lectiu garrofista. El grup el formen artistes, músics, creadors, poetes i escriptors de l’escena emergent, que es reuneixen al voltant de la garrofa, utilitzada com a metàfora de la precarietat i de la resistència.
 • Veure imatge de Mein Berlin, fotografies de Dayana Lloria (nova finestra)
  del 8 de juny al 26 de juliol

  Els seus carrers, el mur, el fred, però sobretot l'art, la manera de fer-ho, el valor atribuït, una altra cultura ... Em vaig enamorar de la ciutat; de les seves línies, dels petits detalls com un petit raig de Sol a una ciutat freda i gris.
 • Veure imatge de Lisboa con amor, fotografies de Dayana Lloria (nova finestra)
  del 8 de juny al 26 de juliol
  “Un projecte que neix d’un viatge a la ciutat de Lisboa, a la terra d’un dels nostres amics. Un lloc que no deixa indiferent. Contrastos entre riquesa i pobresa... la inquietud de voler captar tot allò que percebien els meus ulls a través de la retina”.
 • Veure imatge de Aura, exposició del col·lectiu CMR (nova finestra)
  del 15 de juny al 3 de setembre
  El col·lectiu d’artistes del carrer de Miquel Romeu, CMR,  ens apropa al seu llenguatge artístic amb el projecte “Aura” a través dels seus treballs com a obres d’art en l’època de la seva reproductibilitat tècnica, en referència al llibre de Walter Benjamin.
 • Veure imatge de Exposició amb motiu del Dia de l'Orgull Gay. Paisatges interiors (nova finestra)
  del 27 de juny de 2017 al 21 de juliol de 2018
  Són un escenari per somniar. Els mitjans són els colors, les textures i les formes rodones amb les quals us convido a mirar a través d’aquests “ulls de bou” i deixar-vos anar, somniar i participar en la creació de paisatges del ( no lloc). En observar aquestes obres, cadascú aporta les seves pròpies vivències, la forma de percepció personal, les emocions individuals, contradiccions i sentiments, creant així els seus propis paisatges interiors.
 • Veure imatge de XX Biennal d’Art Contemporani Català (nova finestra)
  del 28 de juny al 7 de setembre
  TPK acull l’exposició de cloenda de la XX  Biennal d’Art Contemporani Català corresponent a la convocatòria de 2016. La Biennal s’adreça a artistes emergents de Catalunya. Els artistes seleccionats són Lluc Baños, Gara Basilio, Clara Cortés, Daniel Gasol, Ivan Morales, Àlex Palacín i Javier Pretel.
 • Veure imatge de Exposició: Mira'ns (nova finestra)
  del 3 al 21 de juliol
  de l'Asociación ALPI
  Per primera vegada, l’Associació Alpi us ofereix una mostra de l’artesania que fem a l’entitat, en el Centre Cultural la Bòbila. Estem especialitzats en ceràmica de molts tipus (refractari, esmalts…) i també treballem altres tècniques com el vidre i el paper maixé. Volem que conegueu el procés d’elaboració i de personalització, ja que totes les peces estan fetes a mà per persones amb discapacitat intel•lectual.
 • Veure imatge de Exposició fotogràfica: Bicicat, la bicicleta torna a les ciutats catalanes (nova finestra)
  del 5 de juliol al 15 de setembre
  Passeig visual per la recuperació de la bicicleta urbana a les ciutats de Catalunya. Les fotografies de bicicletes, dels diversos usos i d’infraestructures ciclistes ens mostren com aquest mitjà de transport està cada cop més present en molts àmbits de la nostra societat.
 • Veure imatge de Exposició fotogràfica: Viaje a la ilusión en Bolondo d'Asunción Torrero (nova finestra)
  del 6 al 27 de juliol
  Després de tota una vida dedicada a la infermeria, em faltava complir una il·lusió: participar com a cooperant en un projecte internacional. El meu destí va ser el poblat de Bolondo a Guinea Equatorial. Tot i la precarietat dels recursos i el desconeixement de moltes patologies, l'experiència roman com un record inesborrable.
 • Veure imatge de Exposició: Super Women, Super Inventors (nova finestra)
  del 7 al 28 de juliol
  Exposició que ret homenatge a 25 dones que buscaven llibertat i igualtat, de la mà de la il•lustradora i escriptora Sandra Uve.
 • Veure imatge de Aprestadora RAW (nova finestra)
  del 14 de juliol al 7 d'agost
  Exposició col•lectiva de pintura i dibuix amb obres de Georg Óskar, Adrien Vermont, Mirix, Joshua Perkin, Johan Entchev i Alejandro Acosta. Exposició organitzada per Aprestadora, un col•lectiu i una galeria dedicada a joves creador de diferents àmbits artístics.
 • Veure imatge de La nada más que infinito, el mural de Miedo 12 a la Torrassa (nova finestra)
  del 19 al 31 de juliol
  El mur de la sortida del Metro de La Torrassa s’ha omplert amb les lletres i el color de Miedo 12, un dels artistes que forma part del projecte 12+1. La nada más que infinito és un mural on es presenta un cicle creador.
 • Veure imatge de Visita guiada i activitat a l'exposició Super Women, Super Inventors (nova finestra)
  Dijous, 20 de juliol, 11 h
  Qui et penses que va inventar la calculadora?  I el rentavaixelles? I el primer ordinador? Si has pensat en noms d’homes, t’has equivocat.
 • Veure imatge de Exposició: Retrats de la paraula (nova finestra)
  del 3 al 30 d'agost
  Retrats de Carles Rodríguez i Marín a escriptors, periodistes, il•lustradors... tots ells amb el denominador comú del llibre com a mitjà d’expressió en algun moment de la seva vida.
 • Veure imatge de Exposició: D9 Moments d'Art (nova finestra)
  del 7 al 21 de setembre
  Escola de persones adultes del Barri de Sant Josep
  Ja vam tenir el gust de presentar les nostres obres el darrer curs. Aquest any tornem amb les mateixes ganes i mostrant tot el que s’ha fet durant aquests mesos.

  “D9 Moments d’Art” està format pel grup que treballa des del Casal d’Entitats del barri de Sant Josep, al carrer de la Mare de Déu de la Mercè, 20 2n pis, aula 6.
 • Veure imatge de Fotografia (nova finestra)
  del 2 d'octubre de 2017 al 20 de juny de 2018
  Per a totes a aquelles persones que volen començar el món de la fotografia creativa fent pràctiques des d’un començament.
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (nova finestra)
  del 2 d'octubre al 6 de novembre, de 18.45 a 21.15 h

  La restauració s’ocupa de recuperar l'aspecte i estat original d’un moble respectant en tot moment la seva essència i el pas del temps. La customització creativa s’ocupa d’actualitzar i transformar un moble vell per tal d’aconseguir una peça plena de personalitat que farà la nostra casa única
  Tot i que pel seu aspecte final puguin semblar opcions antagòniques, totes dues intervencions s'ocupen de garantir la conservació de la peça i allargar-ne  la  vida útil.
  Treballar en un moble no exigeix una gran habilitat manual ni cap talent ocult; només requereix de sentit comú, respectar uns criteris bàsics i seguir l'ordre del procés pas a pas.
 • Veure imatge de Taller de joieria creativa (nova finestra)
  del 5 d'octubre al 14 de desembre
  El taller vol donar a  conèixer diferents tècniques de la joieria contemporània i , gràcies a elles, el desenvolupar la creativitat individual amb el metall com a mitja d’expressió. Va adreçat a persones d’entre 16 i 70 anys amb ganes de crear objectes contemporanis i de passar-s’ho bé; amb ganes d’experimentar amb nous materials i de fer-se un complement del tot personalitzat.
 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom (nova finestra)
  del 5 d'octubre al 30 de novembre, de 19 a 21 h
  Curs teòric/pràctic adreçat a qui vulgui adquirir coneixements  bàsics de fotografia. Gràcies al control dels conceptes fonamentals aprendrem a treure el màxim profit de la nostra càmera mitjançant l'estudi de tots els seus paràmetres: diafragma, obturació, sensibilitat, profunditat de camp, flaix, ...
 • Veure imatge de Introducció a la serigrafia (nova finestra)
  del 10 d'octubre al 12 de desembre, de 19 a 21 h
  Taller d'introducció a la serigrafia amb explicació teòrica i pràctica de tot el procés: emulsioment, insolatge, revelatge, registres, estampació i recuperació de les pantalles. Hi aprendràs tot el necessari per poder muntar un petit taller de serigrafia a casa, sense necessitat de fer una gran inversió!
 • Veure imatge de Wonders, Carles Congost (2016) (nova finestra)
  del 26 d'octubre de 2017 al 14 de gener de 2018
  2a. edició del Premi de Videocreació - Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i Arts Santa Mònica
  Wonders va ser la proposta guanyadora de la 2a edició del Premi de Videocreació impulsat  per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i Arts Santa Mònica, un vídeo que qüestiona el model cultural, social i econòmic del món de la cultura de masses.
 • Veure imatge de Càpsula: Ordena i classifica les teves fotografies amb adobe lightroom (nova finestra)
  Dimecres, 15 de novembre, de 16 a 20 h
  Tens molt desordre en les teves fotografies? No saps ni què tens? En aquesta càpsula veurem programes que facilitaran mètodes de treball en fotografia digital per tal de tenir el nostre arxiu fotogràfic personal ben classificat
 • Veure imatge de Tastet Creatiu: Pintura decorativa, Decapé. (nova finestra)
  Dimecres, 15 de novembre, de 17 a 21 h

  Només fas que sentir a parlar de decapés i shabby chic... però no saps per on
  començar? Pots recuperar aquell moble vell i convertir-lo en una peça lleugera i elegant o en una peça moderna i plena de vida que reflecteixi la teva personalitat, amb aquesta mateixa tècnica. En aquest taller aprendràs com jugar amb les pintures i colors per a aconseguir qualsevol resultat que desitgis.
 • Veure imatge de Andy Warhol. L'artista (nova finestra)
  Diumenge, 19 de novembre, 11 h
  Tallers familiars
  Us proposem un taller en què explicarem la vida de l’artista nord-americà a partir d’un conte i aprofundirem en la seva obra a partir d’un memory i per acabar fent-vos una obra d’art amb la tècnica de la serigrafia.
 • Veure imatge de Càpsula: Treu profit a la càmera fotogràfica del teu mòbil (nova finestra)
  Dimecres, 20 de desembre, de 16 a 20 h

  Aprendrem a utilitzar les possibilitats fotogràfiques que ens donen els nostres telèfons mòbils, els programes més coneguts i les apps més interessants de fotografia.

 • Veure imatge de Exposició Jaume Pitarch (nova finestra)
  del 30 de març al 31 de desembre
  La pràctica impossibilitat del dejuni
  Jaume Pitarch (Barcelona, 1963) és un artista català que treballa sobre la qüestió de l'extraviament com a aspecte consubstancial a l'ésser humà. Inicialment interessat en la pintura, ha anat desplaçant el seu camp de treball cap a una investigació dels usos i abusos de la imatge en el món d'avui.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400