Ajuntament de L'Hospitalet

Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Le Sol, 2007 (nova finestra)
  del 16 de febrer al 28 de maig
  Margarita Andreu (1953-2013), va tenir un especial interès en aquells elements més intangibles com l’espai, la llum, el moviment. La seva forma de treballar, com si d’un laboratori es tractés, estableix les relacions necessàries entre la concepció de la idea, amb petites maquetes i dibuixos i la formalització a l’espai públic, per modificar-lo i crear nous suggeriments i emocions.
 • Veure imatge de Exposició Jaume Pitarch (nova finestra)
  del 30 de març al 31 de desembre
  La pràctica impossibilitat del dejuni
  Jaume Pitarch (Barcelona, 1963) és un artista català que treballa sobre la qüestió de l'extraviament com a aspecte consubstancial a l'ésser humà. Inicialment interessat en la pintura, ha anat desplaçant el seu camp de treball cap a una investigació dels usos i abusos de la imatge en el món d'avui.
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (nova finestra)
  del 3 d'abril al 19 de juny, de 19 a 21h
  La restauració s’ocupa de recuperar l'aspecte i estat original d’un moble respectant en tot moment la seva essència i el pas del temps. La customització creativa s’ocupa d’actualitzar i de transformar un moble vell per tal d’aconseguir una peça plena de personalitat que farà que  la nostra casa sigui única.
 • Veure imatge de Cursos de dibuix i pintura (nova finestra)
  del 18 d'abril al 13 de juliol
  Per experimentar i aprendre tècniques pictòriques, on el color i la forma són la base.
 • Veure imatge de Curs de fotografia (nova finestra)
  del 21 d'abril al 30 de juny
  Per a totes a aquelles persones que volen començar el món de la fotografia creativa fent pràctiques des d’un començament
 • Veure imatge de Bernat Daviu. Garrofistes (nova finestra)
  del 27 d'abril al 24 de setembre
  L’artista i galerista Bernat Daviu presenta a la Fundació Arranz-Bravo l’exposició “Garrofistes”, els retrats que ha fet dels amics i companys que formen part del col•lectiu garrofista. El grup el formen artistes, músics, creadors, poetes i escriptors de l’escena emergent, que es reuneixen al voltant de la garrofa, utilitzada com a metàfora de la precarietat i de la resistència.
 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom II (nova finestra)
  del 2 de maig al 20 de juny, de 17 a 18:30 h
  Taller de fotografia en el que aprofundirem en el coneixement de la tècnica i el llenguatge fotogràfic. Treballarem el llenguatge del color, la composició, el control de la llum i explorarem la capacitat expressiva de la fotografia a través de l’anàlisi d’autors i realitzant exercicis de creació. El taller també vol mostrar diferents processos d’optimització de la imatge, centrant-se en les necessitats del fotògraf per aconseguir la màxima qualitat a les fotografies
 • Veure imatge de GO, la intervenció del col•lectiu BYG en el marc del projecte 12+1 (nova finestra)
  del 2 al 31 de maig
  Durant el mes de maig es pot veure al carrer de Rosalía de Castro, a la sortida del Metro la Torrassa, el mural del col•lectiu BYG, format per Patricia i Luis. La intervenció forma part del projecte 12+1 d’art mural que converteix la ciutat en un museu a l’aire lliure.
 • Veure imatge de Fotografia de Roberto Ruiz (nova finestra)
  del 6 de maig al 7 de juliol
  La mostra instal·lada a la galeria Ana Mas Projects recull 61 de les desenes de fotografies que el fotògraf va realitzar durant els seus inicis i que van més enllà de la seva icònica obra dels seminaristes. Masats fou i és el gran de la fotografia espanyola, pertanyent a una generació extraordinària de fotògrafs que en els 50 ens van endinsar en la modernitat mitjançant el seu treball.
 • Veure imatge de My LH Photo project (nova finestra)
  del 7 de maig al 19 de juny, diumenges, de 11:30 a 14:00h. dilluns, de 18:30 a 20:30h
  Rutes fotogràfiques per Hospitalet
  Sessions pràctiques de fotografia urbana en que recorrerem rutes de
  L’Hospitalet amb l’app L’H Smart Edu. Al dia següent a cada ruta realitzarem un
  taller d’educació a Torre Barrina.
 • Veure imatge de De l'analògic al digital: Fotografia (nova finestra)
  del 9 de maig al 22 de juny, de 18:30 a 20:30h
  Inscripcions obertes a partir de 18 d’abril.
  Cicle de tallers on s'exploren des de les tècniques més tradicionals de fotografia fins les més punteres en tecnologia digital.
 • Veure imatge de Jaume Pitarch. Jabón de Alepo, 2014-2016 (nova finestra)
 • Veure imatge de Silver Songs. La música d’Andy Warhol (nova finestra)
  del 13 de maig al 18 de juny
  Exposició muntada quan es compleixen 30 anys de la desaparició d’Andy Warhol i 50 de l’edició del disc The Velvet Underground & Nico. La mostra ofereix una nova lectura de l’obra del polifacètic artista i intenta demostrar que la música va ser un dels substrats emocionals, iconogràfics i conceptuals sobre els quals es va construir la producció artística del pare de l’art pop.
 • Veure imatge de Introducció a la Serigrafia (nova finestra)
  del 16 de maig al 20 de juny, de 19 a 21 h
  Taller d'introducció a la serigrafia amb explicació teòrica i pràctica de tot el procés: emulsioment, insolatge, revelatge, registres, estampació i recuperació de les pantalles. Hi aprendràs tot el necessari per poder muntar un petit taller de
  serigrafia a casa, sense necessitat de fer una gran inversió! • Veure imatge de Exposició poesia visual de Toni Prat (nova finestra)
  del 20 de maig al 9 de juny
  Un poema visual sol funcionar bàsicament com una metàfora, o millor dit com un símbol. Un símbol és una imatge que pot tenir dues lectures, pel lloc on és i per connotació.
 • Veure imatge de Exposició: Infraestructures de Gemma Tauler Ametller (nova finestra)
  del 23 de maig al 30 de juny
  Recopilació d'estructures imaginàries que s'enllacen entre elles per construir un paisatge, una atmosfera, un tot.
 • Veure imatge de Exposició "Dejándose ver" (nova finestra)
  del 25 de maig al 14 de juny
  d'Antonio Calderón, Willy
  En l'obra de tot artista hi ha alguna cosa d'aquest univers personal que cadascun sol guardar a la motxilla. En aquest món íntim de temes i obsessions que portem a dins solen ser-hi molt presents alguns dels nostres descobriments infantils. En el meu cas, una de les estranyeses que de nen m’inquietava eren les velles fotografies.
 • Veure imatge de Exposició fotogràfica: 10 anys donant canya (nova finestra)
  del 26 de maig al 23 de juny
  Mostra en imatges els 10 anys d'existència dels Grallers i Gralleres de Bellvitge
  Els Grallers i Gralleres de Bellvitge commemoren el 10è aniversari amb una exposició fotogràfica al Centre Cultural de Bellvitge, que porta per títol: 10 anys donant canya. Es vol mostrar en imatges deu anys de matinades gralleres al barri de Bellvitge i fer un resum del de grup, compromès amb la ciutat i amb el barri.
 • Veure imatge de Exposició d'esmalt:Adorn (nova finestra)
  del 30 de maig al 23 de juny
  Exposició del departament d'esmalts artístics de l'ESDA Llotja, 2017.
  Alumnes del Cicle Formatiu Esmalts-Joieria.
  La cita anyal del departament d’esmalt artístic de la Llotja al Centre Cultural la Bòbila és ja una tradició i reflecteix  sempre el moment i el tarannà del curs acadèmic, les seves circumstàncies les persones que el componen i la situació dels arts i oficis.
  Moltes de les peces presentades s’ha treballat incorporant la col•laboració d’altres disciplines de la Llotja com la forja o emprant possibilitats de les noves tecnologies com l’ús del tall en làser o materials poc habituals com el níquel, aportant frescor, joventut i actualitat.

  Inuguració: 30 de maig a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Exposició:Full Color (nova finestra)
  del 30 de maig al 23 de juny
  de Monkey Fingers
  És una mostra del treball artístic desenvolupat per Monkey Fingers en els últims dos anys. Explorant formes geomètriques i colors per crear composicions dinàmiques plenes de ritme i formes animals. La mostra es compon d'un seguit de llenços de mitjà i gran format, acompanyats de fotografies i vídeos d'intervencions artístiques al carrer com a murals, passos subterranis, pistes de bàsquet i altres suports del carrer.

  instagram: @Monkey.Fingers

  Inauguració: 30 de maig a les 19:30
 • Veure imatge de Laboratori de lletres i imatges. L'armari de l'Olívia (nova finestra)
  Dissabte, 3 de juny, 11:00 h
  Heu fet mai de dissenyadors de moda? Un dels personatges més famosos dels darrers temps reclama la nostra creativitat.
 • Veure imatge de Exposició: L'acompanyament (nova finestra)
  del 5 al 23 de juny
  Exposició commemorativa dels 30 anys de l'Associació Amics de la Gent Gran.

  A càrrec de Ferran Taberner.
 • Veure imatge de Mein Berlin, fotografies de Dayana Lloria (nova finestra)
  del 8 de juny al 26 de juliol

  Els seus carrers, el mur, el fred, però sobretot l'art, la manera de fer-ho, el valor atribuït, una altra cultura ... Em vaig enamorar de la ciutat; de les seves línies, dels petits detalls com un petit raig de Sol a una ciutat freda i gris.
 • Veure imatge de Lisboa con amor, fotografies de Dayana Lloria (nova finestra)
  del 8 de juny al 26 de juliol

  Un proyecto que nace a partir de viajar a la ciudad de Lisboa, a la tierra de uno de nuestros amigos. Un lugar que no deja indiferente a nadie. Contrastes entre riqueza y pobreza...la inquietud de querer captar lo que percibían mis ojos a través de la retina. 
 • Veure imatge de Quins són els professionals que intervenen en la creació d’un videojoc? (nova finestra)
  Divendres, 9 de juny, de 11:00 a 13:00h
  En aquesta sessió explorarem des de la part més artística de la creació de videojocs fins la més tècnica. Veurem com aquests professionals s’han d’entendre des dels diferents llenguatges i punts de vista per tal de fer del videojoc un èxit.
 • Veure imatge de Exposició: S'ha escrit un crim. Històries de detectius, lladres i serenos (nova finestra)
  del 12 al 30 de juny
  Produïda per Clijcat i cedida pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona
  Recorregut literari i lúdic per un gènere que atrapa lectors de totes les edats. Tenim un cas: Un robatori? Una desaparició? Un crim? Un assassinat? Necessitem: Un detectiu famós? Un detectiu proper? Un detectiu afeccionat? Cal trobar... el culpable!
  Ens ajudes a solucionar el cas?
 • Veure imatge de #FotografiaLH (nova finestra)
  del 13 al 27 de juny, de 18:30 a 20:30h
  Inscripcions obertes a partir del 23 de maig
  Porta les teves fotografies dels indrets més representatius de L'Hospitalet i les compartirem amb fonts d'interès públic (Wikimedia / Blog col·laboratiu / Xarxes socials).
 • Veure imatge de Perspectives (nova finestra)
  del 16 de juny al 15 de juliol, de 14:30h a 21:30h.
  Inscripcions obertes a partir del 26 de maig
  Taller fotogràfic Time Lapse i capta el pas del temps. L'objectiu d'aquest taller serà posar a la disposició dels alumnes tots els coneixements necessaris, tant en producció com en edició, per realitzar el Time Lapse amb els més alts estàndards de qualitat, tant tècnica com conceptualment.
 • Veure imatge de Cinquena sessió de CulturLab: Compartir (nova finestra)
  Dijous, 22 de juny, de 16:00 a 20:00h
  Inscripcions obertes a partir de 1 de juny
  En la sessió de tancament del CulturLab compartirem els avenços dels projectes individuals i col·laboratius.  Aprendrem diferents formes de fer sostenible un projecte cultural i establirem objectius a curt i mig termini.
 • Veure imatge de Wonders, Carles Congost (2016) (nova finestra)
  del 26 d'octubre de 2017 al 14 de gener de 2018
  2a. edició del Premi de Videocreació - Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i Arts Santa Mònica
  Wonders va ser la proposta guanyadora de la 2a edició del Premi de Videocreació impulsat la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona i l’Arts Santa Mònica, un vídeo que qüestiona el model cultural, social i econòmic del món de la cultura de masses.
 • Veure imatge de Andy Warhol. L'artista (nova finestra)
  Diumenge, 19 de novembre, 11:00 h.
  Tallers familiars
  Us proposem un taller en què explicarem la vida de l’artista nord-americà a partir d’un conte i aprofundirem en la seva obra a partir d’un memory i per acabar fent-vos una obra d’art amb la tècnica de la serigrafia.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400