Ajuntament de L'Hospitalet

Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de I tu què has fet per l’art? | Eugenio Ampudia (nova finestra)
  del divendres 9 de novembre de 2018 al diumenge 2 de juny de 2019
  L’exposició «Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?» aplega un conjunt de vint-i-tres obres multidisciplinàries realitzades entre el 1991 i el 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició, les quals, a partir de la utilització dels llenguatges habituals de la publicitat i dels mitjans de comunicació, ens traslladen a una ironia subtil i a associacions inesperades que sovint arriben a l’absurd.
 • Cartell del IV Concurs Còmics D2 Collblanc - la TorrassaVeure imatge de IV Concurs de Còmics D2 Collblanc - la Torrassa (nova finestra)
  del dimarts 8 de gener al diumenge 28 d'abril
  Organitza: Coordinadora d’AMPA Endavant de Collblanc – la Torrassa i CCCT
  Arriba la quarta edició del concurs de còmics, que a les anteriors va assolir amb escreix el que s’esperava de participació i acceptació

  Amb diferents categories per edats (de 6 mesos a 25 anys) els participants poden optar per pintar les imatges proposades, o be dibuix lliure sobre qualsevol element identificable amb el barri (edifici, plaça, monument...)

  Inscripcions i entrega de treballs: del 8 de gener al 5 d’abril de 2019, a les AMPA, AFA’s, escoles, comerços col•laboradors i instituts del Districte II.
 • Veure imatge de Punt Fotogràfic (nova finestra)
  del dimecres 30 de gener al dimecres 26 de juny
  amb Teresa Canturri
  La Teresa Canturri, de la Cia General de Fotos proposa una nova activitat amb la voluntat que aquest espai sigui un Punt Fotogràfic per a totes les persones interessades en la fotografia. Al Centre Cultural Collblanc –la Torrassa s’inicia una sèrie de trobades  en les quals, un cop a la setmana, es podrà xerrar, escoltar i, en resum, compartir i realitzar activitats relacionades amb la fotografia.

  Horari: els dimecres, de 19 a 20 hores.
 • Veure imatge de Exposició Arranz-Bravo a Cadaqués (nova finestra)
  del dijous 14 de febrer al diumenge 5 de maig
  Exposició dedicada a la producció artística que va dur a terme Eduard Arranz-Bravo durant els seus anys d’estada a Cadaqués (1973-1992). És una de les seves èpoques més prolífiques, i amb més vincles internacionals.
 • Veure imatge de Propers esdeveniments a Collblanc - la Torrassa (nova finestra)
  del divendres 1 de març al dimarts 30 d'abril
  En aquest primer trimestre concerts, exposicions i altres actes que no et pots perdre... i tot sense sortir del barri:
 • Veure imatge de Exposició Fotogràfica (nova finestra)
  del dimecres 20 de març al dimarts 30 d'abril
  Inauguració: Dimecres, 20 març, a les 17 hores.
  Horari: dilluns a divendres, de 17 a 21 hores.
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (nova finestra)
  del dilluns 1 d'abril al dilluns 3 de juny, de 19 a 21 h
  Ja fa temps que t’agradaria aprendre com recuperar mobles i no acabes de fer el pas? Dona-li una segona vida a aquell moble de la tieta transformant-lo, ja sigui amb la cura i la tècnica de la restauració tradicional o alliberant la teva creativitat amb la customització creativa.

  Coneixeràs els productes i les tècniques centenàries per a restaurar un moble antic respectant la seva pàtina: cola animal, cera d’abella, estucs, goma laca a monyeca ... I et divertiràs amb les tendències més actuals en pintura decorativa: chalk paint, milk paint, stencil, decoupage, decapé, taping

  PLACES COMPLETES. Inscripcions a llista d'espera
 • Veure imatge de Exposició d'il·lustració: Blackout (nova finestra)
  del dimarts 2 al dimarts 30 d'abril
  Blackout dóna nom a aquesta exposició en la qual veiem plasmats dos estils: realisme i còmic, estils als quals l'artista Manoluts dóna vida amb els seus retrats. L'estil realista és un joc de llums i ombres amb un fos a negre que insinua imatges de rostres cèlebres i fantàstics. El món del còmic, en canvi, adopta un estil clàssic i bidimensional en el qual  Manoluts combina el blau, el blanc i el vermell sobre fons negre, transportant-nos al còmic dels anys 50. Les il•lustracions s'han plasmat en diferents suports: quadres, vinils musicals i taules de skateboard.
 • Veure imatge de Exposició: Senyores, les de sempre de Sandra Olivé (nova finestra)
  del dimarts 2 al dimarts 30 d'abril
  A la sala d'exposicions del Centre Cultural Sanfeliu
  Sandra Olivé va nèixer a Barcelona tot i que de petita tenia un gran talent per dibuixar, es va dedicar gran part de la seva vida al teatre i a la dansa. No va ser fins que s'en va anar a viure a Sevilla que va tornar a agafar els pinzells amb la necessitat de transmetre i expressar aquesta nova experiència. Aquesta exposició es compon aproximadament de 15 obres i mostra la figura de la dona en tota la seva plenitut. En paraules de la propia autora: " Senyores que són autentiques, reals, que totes elles comparteixen no sols el fet de ser mares, àvies, tietes o veïnes, també el fet de ser dona."
 • Veure imatge de 1a Edició Festival del Llibre d’Artista de L’H (nova finestra)
  del dimarts 2 al dimarts 30 d'abril
  El Districte Cultural de L'Hospitalet, en col·laboració amb el Centre Cultural la Bòbila, organitza, amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2019, la primera edició del “Festival del Libro de artista de L’Hospitalet”. L’Objectiu d’aquesta mostra es promocionar el llibre d’artista elaborat de manera artesanal.
 • Veure imatge de Melting Landscapes (nova finestra)
  del dijous 4 d'abril al dissabte 11 de maig
  Fotografies de Fernando Moleres
  El fotògraf Fernando Moleres ens presenta una mostra amb 36 fotografies que ha recopilat després de diverses expedicions a l’Àrtic. La mirada de Moleres ofereix una perspectiva personal de la fragilitat d’aquests paisatges que estan desapareixent a causa de l'escalfament global.
 • Veure imatge de Exposició: No estem sols, vivim amb la memòria (nova finestra)
  del dimecres 10 d'abril al diumenge 12 de maig, 19:00 h
  "Aquesta col·lecció de pintures s’inspira en fotografies fetes durant la guerra civil espanyola, escenes que desprenen una gran emotivitat i duresa. Han estat dos anys de treball pictòric, de reflexió personal, per arribar a transmetre amb la meva pintura una visió lliure i abstracta dels moments d’aquell conflicte. Proposo observar les pintures en silenci per sentir l’experiència viscuda i el que ens explicaven els nostres avis sobre la guerra, l’exili i la privació de llibertat".  
 • Veure imatge de Obra de Milena Rossignoli (nova finestra)
  del dijous 11 d'abril al divendres 7 de juny
  La galeria Ana Mas Projects presenta l'exposició individual de Milena Rossignoli, formada per obres elaborades in-situ que continuen el fil de pensament dels últims projectes de l'artista. Tendø es podria entendre com tenir o estendre, el seu origen en llatí seria intentar, acompanyada del símbol ø que en matemàtiques fa referència al buit.
 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom. Nivell avançat. (nova finestra)
  del dijous 11 d'abril al dijous 6 de juny, de 19 a 21 h
  Taller de fotografia en el què aprofundirem en el coneixement de la tècnica i el llenguatge fotogràfic. Treballarem el llenguatge del color, la composició i el control de la llum, i explorarem la capacitat expressiva de la fotografia a través de l’anàlisi d’autors i realitzant exercicis de creació. El taller també vol mostrar diferents processos d’optimització de la imatge i com aconseguir la màxima qualitat de les fotografies. El flux del treball, els ajustos de correcció de l’exposició més importants, com millorar el color i corregir les dominants així com els mètodes més pràctics i eficients per convertir i treballar les imatges segons les nostres necessitats.

  PLACES COMPLETES. Inscripcions a llista d'espera
 • Veure imatge de Azul, llibre de Montse Barba (nova finestra)
  Dimarts, 23 d'abril
  Presentació del llibre Azul, de Montse Barba
  Montse Barba, fotògrafa, poetessa i artista vinculada al TPK, ens presentarà el seu últim llibre, Azul, tot aprofitant la data del 23 d'abril.
 • Veure imatge de Ceci n’est pas una cariàtide (nova finestra)
  del dijous 25 d'abril al diumenge 30 de juny
  Una cariàtide del segle XVI, del fons del Museu de l'Hospitalet, és el motiu triat aquest any pel col·lectiu TPK amb el qual convidar a diversos artistes europeus contemporanis a presentar un treball al cicle Ceci n'est pas de l’edició 2019. 
 • Veure imatge de Autopista 2019. Béatrice B. Bonhomme - Victorien Ézard - Kang Byung Ki - William Van Straten  (nova finestra)
  del divendres 26 d'abril al dijous 6 de juny
  Inauguració i performance a càrrec dels artistes de l'exposició Autopista 2019
  És una proposta col·lectiva del grup 4, Barbier de Nîmes, dins del cicle Autopista d'aquest any, del que formen part els quatre artistes:  Béatrice B. Bonhomme  (França),  Victorien Ézard (França),  Kang Byung Ki (Corea) i  William Van Straten (Bèlgica).
 • Veure imatge de Drawing blues (nova finestra)
  del divendres 26 d'abril al divendres 31 de maig
 • Veure imatge de IV Concurs de Còmics D2 Collblanc - la Torrassa (nova finestra)
  Diumenge, 5 de maig, a partir de les 17 h
  Acte de cloenda i entrega de premis
   L'acte de cloenda i entrega de premis i concessió del "III Premi Especial Antonio Bernal", que estava previst per a diumenge 28 d'abril, per coincidir amb dates d'eleccions s'ha decidit ajornar-ho fins diumenge 5 de maig de 2019, a partir de les 17 hores, a l'auditori la Torrassa (c. Santiago Apòstol, 40).
 • Veure imatge de Taller infantil: Cabanes de lectura (nova finestra)
  Dimarts, 7 de maig, 17:30 h
  Pintem, decorem i muntem cabanes de lectura on ens amagarem per llegir!
 • Veure imatge de Pablo del Pozo. Nadie sabe lo que pñuede un cuerpo (nova finestra)
  del dijous 9 de maig al diumenge 14 de juliol
  Inauguració de l'exposició de l'artista Pablo del Pozo
  Primera exposició individual de Pablo del Pozo. Instal·lat al Districte Cultural de L'Hospitalet (Col·lectiu Fase), la mostra vol fer present el lligam de la fundació amb els artistes nouvinguts a la ciutat, alhora que donar suport a un artista emergent com ell, un dels escultors més interessants de la jove escena artística contemporània.
 • Veure imatge de Guillotina. Lluís Hortalà (nova finestra)
  del divendres 10 de maig al diumenge 21 de juliol
  Lluís Hortalà transforma el trompe-l’oeil en una màquina de pensar. Una formació estricta en les antigues tècniques de la pintura decorativa a l’escola Van der Kelen Logelain (Brussel·les), així com quatre anys de treball de taller, constant i minuciós, han estat necessaris per enllestir una trilogia que qüestiona l’art com a tecnologia de poder des de les seves mateixes qualitats formals i materials.
 • Veure imatge de La Nit dels Museus a l'Hospitalet (nova finestra)
  del dissabte 18 al diumenge 19 de maig, 18 h.
  Quatre anys gaudint d'aquesta festa del patrimoni cultural a la ciutat.
  Visites guiades a les fosques, decoració lumínica de façanes, espectacles de llum, circ contemporani, dansa, màgia, concerts i molt més!

  Vine amb tota la família a celebrar-la al Museu de L’Hospitalet i al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

  #NitMuseusLH #pedraxpedra #bcnesmuseu
 • Veure imatge de Decoració i il·luminació de façanes (nova finestra)
  del dissabte 18 al diumenge 19 de maig, 19 h
  La Nit dels Museus a l'Hospitalet.
  Quatre anys gaudint d'aquesta festa del patrimoni cultural a la ciutat.
  Les intervencions artístiques ens permetran gaudir d'una visió singular dels edificis patrimonials i del carrer del Xipreret amb una il·luminació especial acompanyada d'elements decoratius que no deixaran indiferent a ningú.
 • Veure imatge de Exposició (nova finestra)
  del dijous 20 de juny al diumenge 21 de juliol
  Exposició del treball dels artistes i col•lectius residents als espais de creació del TPK, a partir dels criteris experimentals propis d’aquest centre de creació.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400