Ajuntament de L'Hospitalet

Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Curs de fotografia (nova finestra)
  del 9 de gener al 7 d'abril
  Per a totes a aquelles persones que volen començar el món de la fotografia creativa fent pràctiques des d’un començament.  
 • Veure imatge de A l'agenda i en vermell! (nova finestra)
  del 9 de gener al 31 de març
  Activitats al barri Collblanc - la Torrassa
  Per començar amb bon peu l'any: Progamacions musicals, exposicions, tallers, intercanvis... tot al vostre abast.

  Veniu i gaudiu!
 • Veure imatge de Cursos de dibuix i pintura (nova finestra)
  del 10 de gener al 6 d'abril
  Per experimentar i aprendre tècniques pictòriques, on el color i la forma són la base..  
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (nova finestra)
  del 30 de gener al 27 de març, de 19 a 21 h
  La restauració s’ocupa de recuperar l'aspecte i estat original d’un moble respectant en tot moment la seva essència i el pas del temps. La customització creativa s’ocupa d’actualitzar i de transformar un moble vell per tal d’aconseguir una peça plena de personalitat que farà que  la nostra casa sigui única.
 • Veure imatge de Ceci n'est pas un teler (nova finestra)
  del 3 de febrer al 2 d'abril
  Mirades contemporànies envers la col·lecció del Museu de l'Hospitalet
  Mostra de la reinterpretació que diferents artistes internacionals han fet d’una de les peces més emblemàtiques del fons del Museu: el teler de l’antiga fàbrica Can Vilumara. Tercera edició  de la col·laboració entre el Museu i el TPK en el marc de la proposta Mirades contemporànies envers la col·lecció del Museu de L’Hospitalet,
 • Veure imatge de Exposició d’aniversari: Arranz-Bravo 75/75 (nova finestra)
  del 9 de febrer al 23 d'abril
  La Fundació Arranz-Bravo celebra el 75è aniversari de l’artista amb una exposició molt especial. A Arranz-Bravo 75/75, personalitats del món de la cultura i de la societat civil comenten obres del pintor; tots els moments artístics d’Arranz-Bravo hi són representats.
 • Veure imatge de Adoptar una altra naturalesa, exposició de Regina Giménez a la Galeria Ana Mas (nova finestra)
  del 11 de febrer al 7 d'abril
  Exposició de l’artista Regina Giménez (Barcelona, 1966) que recull un conjunt de peces, la majoria de producció recent, connectades per un mateix denominador comú: l’objecte. L'artista parteix d’un minuciós procés d’investigació, agafa imatges originalment concebudes com a suport o il•lustració de textos/documents i les aïlla fins al punt d’atorgar-los-hi una autonomia formal i conceptual pròpia, convertint-les en obres d’art.
 • Veure imatge de Le Sol, 2007 (nova finestra)
  del 16 de febrer al 28 de maig
  Margarita Andreu (1953-2013), va tenir un especial interès en aquells elements més intangibles com l’espai, la llum, el moviment. La seva forma de treballar, com si d’un laboratori es tractés, estableix les relacions necessàries entre la concepció de la idea, amb petites maquetes i dibuixos i la formalització a l’espai públic, per modificar-lo i crear nous suggeriments i emocions.
 • Veure imatge de Taller de joieria creativa (nova finestra)
  del 16 de febrer al 20 d'abril
  El taller vol donar a conèixer diferents tècniques de la joieria contemporània i , gràcies a  elles, desenvolupar la creativitat individual, amb el metall com a mitja d’expressió. Va adreçat a persones d’entre 16 i 70 anys amb ganes de crear objectes contemporanis i  de passar-s’ho bé; amb ganes d’xperimentar amb nous materials i de fer-se un complement del tot personalitzat. Una joia exclusiva i  molt viscuda per cada participant.

 • Veure imatge de Les grans batalles, l’exposició que Xesco Mercé presenta al TPK (nova finestra)
  del 16 de febrer al 26 de març
  Xesco Mercé presenta un projecte en el qual ha treballat gairebé tres anys, un projecte voluntàriament lent, segons explica l’artista. És ben diferent de les múltiples i variades aventures creatives en les quals ha treballat amb els col•legues de La Xina A.R.T. o de la Xarxa Europea Kanîbal’hopox o en solitari.
 • Veure imatge de Exposició de fotografies: Dames del Blues (nova finestra)
  de l'1 al 31 de març
  Activitat sobre Blues a la Tecla
  Amb l’exposició Dames del Blues, el fotògraf Agustín Bertol ha volgut retre homenatge a les dones que han dedicat la seva carrera a aquest gènere musical i que en algun moment li han fet viure moments inoblidables i li han permès gaudir del blues. Fotografies en blanc i negre que transmeten intensitat i força escènica amb la qual les protagonistes absolutes d’aquesta exposició viuen la seva passió per aquest gènere musical.
 • Veure imatge de Exposició “El buen vivir” Gaudir millora la salut. (nova finestra)
  de l'1 al 31 de març
  realitzada per la Taula de Salut Comunitària de Collblanc-la Torrassa i el Projecte ICI
  El 80 % dels factors que determinen la salut de les persones es troben fora del sistema sanitari: tenen un origen social.

  La sala d’exposicions del Centre Cultural Collblanc – la Torrassa acull l’exposició “El buen vivir”- Gaudir millora la salut, que ha impulsat la Taula de Salut Comunitària de Collblanc la Torrassa i el projecte ICI.

  Habitualment, es pensa que les circumstàncies que determinen la salut de les persones són les que vénen donades per la genètica. Des d’aquesta perspectiva, la conservació d’un bon estat de salut dependria, en bona part, de les possibilitats d’accedir a un sistema sanitari avançat.

  Existeixen, però, altres factors que influeixen en major mesura en la salut de les persones. Aquests depenen de les persones i el seu entorn. Així, factors com ara l’estil de vida, les xarxes de relacions, les condicions laborals i de l’habitatge, la cura durant els primers anys de vida, les possibilitats d’accedir a l’educació i a la cultura, l’estat del medi ambient i l’accés a espais verds o al transport públic són determinants per a una bona salut física, mental i social.
 • Veure imatge de Exposició fotogràfica: Capturar l'alè, de Jesús Atienza (nova finestra)
  del 3 de març al 3 d'abril
  La marioneta està unida al seu animador per un cable d’energia. Fotografiar aquesta sinergia està a l’abast de molt pocs fotògrafs. I, entre ells, Jesús Atienza documenta els temps, les persones, els espais i les mirades més tendres o més enigmàtiques entre creador i creat, amb una precisió que voreja l’esglai. I ho fa com un notari que ho testimonia curosament, però que, a més, dóna fe dels respirs voluptuosos de titella i titellaire.
 • Veure imatge de Art en femení (nova finestra)
  del 9 de març al 2 d'abril
  Exposició col•lectiva d'art des de la perspectiva de gènere amb la participació de joves artistes de la ciutat, col•lectius d’artistes i l'alumnat dels instituts públics de L'Hospitalet.
 • Veure imatge de Exposició: Passió de Gaby Kitaj (nova finestra)
  del 18 de març al 13 d'abril
  Pintures de Gaby Kitaj, nascut a Argentina l'any 1945. La seva pintura està basada fonamentalment en rostres, paisatges i bodegons.
 • Veure imatge de Exposició de Fotografia:Wallpapers (nova finestra)
  del 20 de març al 7 d'abril
  Sóc Juan Antonio Grande, 26 anys, arquitecte tècnic, i encara que el meu dia a dia és de línies rectes, construccions i tonalitats de maó, vull mostrar-vos el meu espai de llibertat, els diferents colors del món, almenys vist des dels meus ulls… o millor dit la meva càmera….

  Inauguració: 21 de març a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Exposició d'escultura: Els plans de l'ànima (nova finestra)
  del 21 de març al 7 d'abril
  A pesar que tots els homes busquen indagar la pròpia interioritat, és a dir la pròpia ànima, és impossible conèixer-la i explicar-la ja que la seva essència és tan profunda que és gairebé infinita. L'ànima és un ésser sense límits, en continu canvi i contínua mutació. Això significa que quan intentem circumscriure-la, durant el precís moment en què la “delineem”, no aconseguim comprendre que ja ha canviat, ja que és el que som i el que volem conèixer.
 • Veure imatge de Taller de Còmic on line: Clic a la Tecla (nova finestra)
  Dilluns, 27 de març, 17.30 a 20.30h
 • Jaume PitarchVeure imatge de Jaume Pitarch (nova finestra)
  del 30 de març al 31 de desembre
  La pràctica impossibilitat del dejuni
  Jaume Pitarch (Barcelona, 1963) és un artista català que treballa sobre la qüestió de l'extraviament com a aspecte consubstancial a l'ésser humà. Inicialment interessat en la pintura, ha anat desplaçant el seu camp de treball cap a una investigació dels usos i abusos de la imatge en el món d'avui.
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (nova finestra)
  del 3 d'abril al 19 de juny, de 19 a 21h
  La restauració s’ocupa de recuperar l'aspecte i estat original d’un moble respectant en tot moment la seva essència i el pas del temps. La customització creativa s’ocupa d’actualitzar i de transformar un moble vell per tal d’aconseguir una peça plena de personalitat que farà que  la nostra casa sigui única.
 • Veure imatge de Presas fáciles (nova finestra)
  Dimarts, 4 d'abril, 19h
  'Preses fàcils' (Norma) és una història "sorgida de la ràbia". A Miguelanxo Prado (La Corunya, 1958) se li va entravessar una notícia de la ràdio un matí mentre esmorzava. "Havien descobert els cadàvers d'un matrimoni d'ancians a casa seva.
 • Veure imatge de Tercera sessió de CulturLab: Dissenyar (nova finestra)
  Dijous, 6 d'abril, de 16:00 a 20:00h
  Inscripcions obertes a partir de 16/3/17
  A la tercera sessió del CulturLab concretarem diferents aspectes tant dels projectes professionals dels participants de manera individual, com de les iniciatives que puguin derivar de futures col·laboracions entre professionals de diferents disciplines artístiques. Treballarem amb eines innovadores per planificar i desenvolupar projectes de manera àgil i eficaç.
 • Veure imatge de Exposició de pintura:Textures (nova finestra)
  del 18 d'abril al 5 de maig
  Un estudi sobre l'abstracció mitjançant tècniques i llenguatges urbans. Usant les textures i acabats únics d'eines més pròpies del grafiti podem explorar nous codis dins de la pintura abstracta.

  Inauguració: 18 d'abril a les 19:30 h
 • Veure imatge de Exposició de pintura:Rites (nova finestra)
  del 18 d'abril al 5 de maig
  En les obres que presento en aquesta exposició proposo unes imatges que exploren certs rituals quotidians en els quals aquesta experiència real és transformada a partir de la modificació de l'imaginari.
 • Veure imatge de Exposició: “CREANT ÉSSERS”, d’Albert Alforcea (nova finestra)
  del 19 d'abril al 12 de maig
  Il·lustracions de personatges fantàstics
  Al Centre Cultural Collblanc – la Torrassa podeu visitar aquesta interessant exposició d’il•lustracions de l’Albert Alforcea, un polifacètic autor que, en el seu camí artístic, ha combinat la música, l'escriptura i el dibuix.

  La inauguració de l'exposició tindrà lloc dimecres 19 d'abril de 2017, a les 19 hores.

  Alforcea, com a il•lustrador, ha treballat en publicitat i també ha realitzat diverses exposicions.
  Ha escrit i il•lustrat els llibres: "El sueño azul", "Guia de los seres fantásticos del hogar", “Rescat al pic de les Bruixes", "El Llibre dels éssers fantàstics de Catalunya "," El llibre dels éssers fantàstics de l'escola "," Sis i un tros de fusta " i és autor de "Brim el cazahadas".
 • Veure imatge de pinturesd’Ana Sánchez (nova finestra)
  del 19 d'abril al 2 de maig, 19:30 h
  Desde pequeña sentí atracción por el dibujo y la pintura. No fue hasta la edad adulta que desarrollé esta afición, hasta convertirse en uno de los aspectos más importantes de mi vida.
 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom II (nova finestra)
  del 2 de maig al 20 de juny, de 17 a 18:30 h
  Taller de fotografia en el que aprofundirem en el coneixement de la tècnica i el llenguatge fotogràfic. Treballarem el llenguatge del color, la composició, el control de la llum i explorarem la capacitat expressiva de la fotografia a través de l’anàlisi d’autors i realitzant exercicis de creació. El taller també vol mostrar diferents processos d’optimització de la imatge, centrant-se en les necessitats del fotògraf per aconseguir la màxima qualitat a les fotografies
 • Veure imatge de Introducció a la Serigrafia (nova finestra)
  del 9 de maig al 13 de juny, de 19 a 21 h
  Taller d'introducció a la serigrafia amb explicació teòrica i pràctica de tot el procés: emulsioment, insolatge, revelatge, registres, estampació i recuperació de les pantalles. Hi aprendràs tot el necessari per poder muntar un petit taller de
  serigrafia a casa, sense necessitat de fer una gran inversió!Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400