Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Zumba Solidària per la Síndrome de Rett

Veure imatge de Zumba Solidària per la Síndrome de Rett (nova finestra)
Data: 11 de març de 2017
Hora: 12.30 h
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Servei d'Esports i Joventut
Coincidint amb la setmana de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), el bloc ElRetto (Bloc d'informació i suport a la recerca sobre la síndrome de Rett) i l’Associació Catalana de la Síndrome de Rett, s’han aplegat per sumar esforços per una malaltia que provoca, en les pacients que la pateixen, pèrdua de l'ús de les mans, pèrdua del llenguatge i, molt sovint, epilèpsia.

La síndrome de Rett és una malaltia congènita vinculada al cromosoma X. Afecta 1 de cada 10.000 dones i provoca una afectació neurològica que es manifesta, generalment, durant el segon any de vida. A partir de llavors, les afectades esdevenen dependents dels altres per a la resta de la seva vida. La síndrome de Rett es podrà curar, però a dia d’avui calen recursos econòmics que assegurin que es podran dur a terme els projectes de recerca biomèdica que han de permetre identificar dianes moleculars per al seu tractament. En aquest sentit, l’IDIBELL és un institut líder en la recerca d’aquesta malaltia minoritària, gràcies a la tasca d’un equip de científics dirigits pel Dr. Manel Esteller i la Dra. Sònia Guil.

L’entrada a la sessió de Zumba Solidària serà lliure, i tots els assistents podran fer els seus donatius a l’estand que l’Associació Catalana de Síndrome de Rett tindrà instal•lat al Poliesportiu Municipal Bellvitge.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400