Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Joaquim Chancho | En Blanc i Negre

del 10 de gener al 16 de març
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Galeria Ana Mas Project
C. d'Isaac Peral, 7
La galeria Ana Mas Projects acull l’exposició En Blanc i Negre, una mostra individual de Joaquim Chancho que reuneix una selecció dels seus treballs en blanc i negre, des dels inicis de la seva producció artística fins a l’actualitat. L’exposició aplega obres de 1972 a 2017, algunes de les quals no s’han mostrat en quatre dècades.

Una mostra on s’interrelacionen dibuixos sobre paper en els quals destaca la gestualitat i el desplaçament del traç per la superfície, similar al procés d’escriptura; una successió de pintures que ens apropen al pensament de Chancho en les diferents etapes de la seva obra. En la selecció d’aquestes obres, el cromatisme és redueix a la mínima expressió, i preval el compromís tant formal com conceptual amb la geometria.

Els inicis de la seva carrera, als anys 70, representen una etapa molt productiva i de gran activitat per a l’autor, que se centra en una recerca metòdica que pren com a base d’utilitat la geometria, la composició, l’espai, les relacions tonals, la intensitat, la lluminositat, i la vibracions. Durant aquests anys, Chancho treballa amb els elements més simples, reduint el color al blanc i negre, i utilitzant principalment línies horitzontals i verticals. Als anys 80, incorpora el paper com a suport, incloent en el seu procés l’error i l’accident, aspectes que el portarien a desplegar amb major llibertat el seu treball sobre el llenç. En els últims anys, s’ha centrat de forma progressiva en la superfície de la pintura com a pura abstracció. Chancho ens apropa a la pintura en el seu estat més refinat: la línia com a signe i el color com una vibracions intensa i essencial. El resultat d’aquesta juxtaposició de vegades ens apropa als camps visuals de quietud i silenci i, de vegades, a tensions clarament expressives.

Joaquim Chancho (Tarragona, 1943) desenvolupa el seu treball artístic des dels anys setanta, primer en la interpolació del gest a la geometria i, posteriorment, realitzant successives seqüències que incorporen signes i elements cal•ligràfics. La seva dilatada trajectòria, sempre al marge de les escoles i els moviments artístics que anaven succeint a l’escena artística espanyola, l’han convertit en un dels artistes abstractes més influents d’Espanya, amb una creació molt personal i de gran unitat.

El treball de Chancho forma part d’importants col•leccions nacionals i internacionals, entre les quals destaquem al Museu Stedelijk a Amsterdam, el MACBA, la Fundació Juan March a Madrid, al Centre Atlàntic d’Art Contemporani a Les Palmes i la Fundació la Caixa a Barcelona.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400