Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Conferència: Z.B.E (Zona de Baixes Emissions), contaminació i salut

Pessics de Ciència
Data: 15 de gener de 2020
Hora: a les 19 h
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre Cultural Sant Josep
Lloc: Centre Cultural Sant Josep(Centre Cultural Sant Josep)
AV Isabel la Catòlica 0032  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

L’1 de gener de 2020 es va posar en funcionament la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona que limitaran l’accés dels vehicles més contaminants als municipis de Barcelona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià del Besòs.
S’espera la reducció d’uns 50.000 vehicles que no podran accedir a dins de les Zones de Baixes Emissions delimitades per les Rondes del Besòs i Litoral.
Però tot i que la disminució de vehicles produirà una circulació més fluida en el trànsit aquesta limitació d’accés es fa per la reducció de la  Contaminació. Els nivells de NOx i PM10 superen els estàndards fixats per l’Organització Mundial de la Salut i la Unió Europea.
Les línies d’investigació que s’estan portant a terme demostren que la contaminació afecta directament a la salut dels ciutadans.
Parlarem molt sobre els nivells de contaminació i els efectes sobre la salut. L’elevada contaminació atmosfèrica té uns efectes directes sobre la salut de les persones que la comunitat científica ha pogut parametritzar en més de 3000 morts prematurs anuals a l’entorn metropolità europeu.

A càrrec d’ Ioar Rivas Lara, Investigadora  postdoctoral al Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal).

La conferència serà  conduïda per Josep Antonio Bonvehí, biòleg.

Programa: Pessics de Ciència
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400