Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Exposició "De Paris a New York". Gravats de la col•lecció Gelonch-Viladegut

del 5 de setembre a l'1 de desembre
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia(Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia)
PL Josep Bordonau i Balaguer 6  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
"El fil conductor de la Col·lecció Gelonch Viladegut és la permanència del gravat a través del temps, a través de les èpoques, amb els seus canvis estètics i amb la incorporació de noves tècniques i llenguatges". Antoni Gelonch

Els segles XIX i XX van ser testimonis d'una gran evolució en el món de l'art i en el mercat artístic. Concretament, el segle XIX va ser l'època de la revolució permanent: aquell temps en què tot evolucionava, tot estava en moviment i constantment es buscaven nous camins. Així, el final del segle va ser un període d'experimentació artística en què s'examinaven nous temes, nous reptes, noves maneres d'entendre la creació artística. En definitiva, la febre del descobriment.

En canvi, al segle XX, la història de l'art va resultar ser una història sense fi: tot es descobreix i es redescobreix; els camins més curts a vegades donen una volta, i els artistes volen menjar-se la vida i el món a mossegades. És un segle excitat, però també excitant. Un segle de mescla: el millor i el pitjor, el vell i el nou, l'eclosió de vida i la mort. Fins i tot, durant aquests segles es veuran canvis de capitalitat: veuran com el món de l'art i el mercat artístic passen de París a Nova York, en una sòlida transició inacabada.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400