Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Sigues pallasso

Cursos de clown amb Àlex Navarro
Veure imatge de Sigues pallasso (nova finestra)
del 19 al 20 de novembre
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Preu: 145 €
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

NO ÉS NECESSÀRIA EXPERIÈNCIA PRÈVIA
El treball principal del curs és la recerca del pallasso propi mitjançant exercicis d'improvisació i jocs específics de la tècnica del clown. Viuràs una potent experiència personal i clownesca, i passaràs dos dies rient com no recordes fer-ho.
Els cursos intensius de clown impartits per Alex Navarro t'ajudaran tant professionalment si et dediques al món del clown o t'estàs iniciant, com personalment si el que vols és descobrir el món del pallasso des de dins, treballar la teva por al ridícul, la por escènica, o potenciar el teu sentit de l'humor.

DATES: 19 de Novembre de 2022 de 10 a 14h i de 16 a 19 h i 20 de Novembre de 10 a 14 h

INSCRIPCIÓ
Per a inscriure't visita https://www.cursosdeclown.com/cursos/2022-10-19y20

Si durant el procés de pagament poses la paraula LABOBILA a l'apartat cupón tens 10€ de descompte.

CONTINGUT
En aquestes pautes es troba l'art del pallasso: ser orgànic, jugar, expressar el que sents, compartir amb el públic, tenir problemes, fer ximpleries, estar interessat, fracassar, mostrar-te vulnerable, usar el teu sentit de l'humor, exagerar, sentir els ritmes còmics, repetir els teus èxits, gaudir, caure en les temptacions, ser honest, transgredir, redescobrir el món, reinterpretar els fets.
Saber quines són les pautes del pallasso no és el mateix que ser capaç de manejar-les en escena. No t'enganyaré – arribar a ser un pallasso professional, capaç de fer riure a qualsevol públic en qualsevol circumstància, requereix anys de practica. La tècnica és molt complexa, però arribar a experimentar el teu pallasso…això és molt més fàcil!
“El boig es creu entenimentat, mentre l'entenimentat reconeix que no és sinó un boig”
W. Shakespeare
Sí, tu ets boig, ets ridícul, i una mica idiota… tots ho som (potser no tot el temps, però sí sovint). Per tant, l'aprenentatge clown consisteix a reconèixer i exposar hàbilment tots aquests elements còmics que ja tens a la teva disposició. Coneixeràs com és el teu pallasso (quines coses és capaç de fer, comunicar i sentir) quan surts a improvisar amb el nas vermell davant un públic.
El teu pallasso apareixerà sense esforç si:
1: tens disponibilitat cap al treball
2: et permets sentir i expressar el que estàs sentint
3: entres en el joc (estàs disposat a jugar?)
Si el que cerques és un taller on puguis ser exactament com ets – expressiu, ridícul, explosiu, maldestre, idiota… (i rebre aplaudiments per això) aquest és el teu taller!
Temes que treballarem:
· Sentir-se relaxat i confortable en escena
· L'escolta activa
· La vulnerabilitat
· L'estupidesa
· Acceptació del fracàs i recreació de l'èxit
· L'expressió lúdic de les emocions
· Deixar-se portar per l'exageració
· Gaudir de ser ridícul
Aprendràs a: sentir-te confortable en escena, crear un vincle afectiu amb el públic, i usar les teves maneres de ser i la teva part ridícula per a provocar el riure.
Treballarem individualment, en duos i trios. I encara que es donarà prioritat a les necessitats del grup, també es fa un treball molt individualitzat.
En cada classe hi ha una primera part de jocs d'escalfament, exercicis de confiança, atenció, presència, i altres que ajuden en l'escolta, l'obertura, la sensibilitat i la trobada de l'humor propi. En la segona part de la classe es treballen exercicis específics de clown.
Haureu d'improvisar, participar com a públic actiu, i ajudar-vos mútuament a descobrir els trets importants del vostre clown. Sobretot hauràs de buscar fer riure, sense més elements que els teus propis gestos i tics, les teves pròpies maneres d'enfrontar-te a les situacions, “nu” i navegant entre l'aventura i el possible enfonsament del vaixell.
La meta del curs és ajudar-te a trobar les coses que funcionen i donar-te suport a seguir els teus propis impulsos bojos.
La disponibilitat dels participants cap al treball és essencial. Han d'estar disposats a llevar-se les màscares, sentir, i sobretooot… jugar com si no hi hagués un demà.

Informació sobre Álex Navarro

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400