Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Espectacle: " El corazón no olvida"

Dins la programació del Summer Experience
Data: 10 de juliol de 2019
Hora: 19h
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Àrea d'Innovació i Cultura
ESPECTACLE: "EL CORAZÓN NO OLVIDA, UNA HISTORIA SOBRE ALZHEIMER"
Auguste Deter acabava de fer cinquanta anys quan va començar a sentir gelosia del seu marit. Aquest va ser el primer símptoma. El va seguir la pèrdua de memòria, cada vegada més gran, fins que un dia va sortir de casa i no va saber tornar. Quan va començar a cridar dient que volien matar-va ser ingressada a l'Hospital Psiquiàtric de Frankfurt. El Dr Alois Alzheimer la va seguir durant mesos i es va adonar que estava davant d'un estrany cas. Auguste no estava boja, d'això n'estava segur. Quan Auguste va morir i Alois va poder analitzar el seu cervell, l'autòpsia va revelar que el seu cervell estava atrofiat i, sota el microscopi, presentava unes lesions rares que mai havia vist.

El 4 de novembre de 1906, el Dr. Alzheimer va presentar les seves conclusions en una conferència i poc després les va publicar en un article titulat "Sobre una peculiar malaltia de l'escorça cerebral", que va passar gairebé desapercebut per la comunitat científica.

Aquest és el punt de partida d'aquesta conferència teatralitzada que gira entorn de la figura del Dr. Alzheimer i el descobriment de la malaltia que porta el seu nom. És un viatge en el temps, 
en el que farem un recorregut per les troballes més rellevants de la malaltia, des del seu descobriment fins als nostres dies.
  • Dia: 10 de juliol de 2019
  • Hora: 19 h
A càrrec d'INCITE, Institut de la Ciència i el Teatre
Activitat realitzada dins del Summer Experience. Espectacle recomanat a partir de 12 anys. Entrada lliure.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400