Ajuntament de L'Hospitalet

Preinscripció curs 2020-2021

Postobligatòria. Calendari de preinscripció

Preinscripció dels Ensenyaments Postobligatoris: Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà, i Programes de Formació i Inserció  

Un cop finalitzada l'educació secundària obligatòria, l'alumne pot triar entre fer batxillerat, cicles de grau mitjà, o programes de formació i inserció. Són els ensenyaments de postobligatòria de la franja d'edat de 16 a 18 anys.

Els ensenyaments de batxillerat, es cursen, generalment, entre els 16 i els 18 anys, però s'hi pot accedir a qualsevol edat, amb el requisiti d'haver obtingut el graduat en educació secundària obligatòria. Cursen l'ensenyament de batxillerat dona accés als cicles formatius de grau superior, i als estudis universitaris.

La formació professional capacita per a l'exercici de diverses professions, i per a la incorporació qualificada al món laboral. S'organitza en cicles de grau mitjà o de grau superior. Per accedir a un curs de formació professional cal formalitzar la sol·licitud de preinscripció encara que es cursin altres ensenyaments en el mateix centre.

Ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny capaciten per a les professions relacionades amb el disseny, les arts aplicades i els oficis artístics.

Programes de formació i inserció (PFI) són programes adreçats a joves que compleixin com a mínim 16 anys d'edat, i com a màxim 21 l'any d'inici del programa, que han deixat l'Educació Secundària Obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa.

Podeu consultar tota la informació d'aquests ensenyaments a la pàgina web del Departament d'Ensenyament: "Estudiar a Catalunya".

Us recomanem consultar el desplegable dels ensenyaments postobligatoris que es poden cursar  a Cataluny.a:  ensenyaments postobligatoris.

 

Calendari de Preinscripció dels ensenyaments postobligatoris

Preinscripció dels ensenyaments postobligatoris serà:

 • Batxillerat: del 27 de maig al 3 de juny
 • Cicles de grau mitjà d'FP, d'arts plàstiques i disseny: del 2 al 8 de juny
 • Cicles de grau superior d'FP, d'arts plàstiques i disseny: del 10 al 17 de juny
 • Programes de Formació i Inserció (PFI): del 25 de maig al 5 de juny

 

Programes de Formació i Inserció (PFI)

Els programes de formació i inserció (PFI), que són voluntaris i duren un curs acadèmic, estan pensats per a joves d'entre 16 i 21 anys que han deixat l'educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa.

L'objectiu dels PFI és proporcionar-los, d'una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional) i, de l'altra, l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball.

Els PFI s'adscriuen a diferents famílies professionals.

A la web del Departament d'Educació: Que estudiar podeu trobar més informació.

L'Ajuntament de l'Hospitalet amb conveni amb la Generalitat de Catalunya promou un PFI-PTT que es realitza a l'Institut Provençana amb les següents opcions:

 • Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic
 • Auxiliar de pastisseria i fleca
 • Auxiliar de muntatge i manteniment i equips informàtics
 • Auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers

Per fer la preinscripció heu d'omplir la sol·licitud i adjuntar la documentació. En el següent enllaç trobareu la informació sobre com fer la preinscripció: PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ

Les dates de preinscripció és del 25 de maig al 5 de juny.

En aquest apartat trobareu un díptic informatiu que us podrà ajudar.

 

 • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
 • Pacte educació
 • Prevenció
 • Consorci per a la Normalització lingüistica
 • D
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400