Educació

NotíciesHistòric de notícies [+]

Veure imatge de Com afecta la covid-19 als infants?? “El Pediatre respon” (nova finestra)
30/11/2020

Com afecta la covid-19 als infants?? “El Pediatre respon”

El “Pediatre respon” neix d’una iniciativa del treball conjunt dels diferents professionals que participen de les Xarxes de Criança i Educació 0-6, i a les AFA’s i AMPA’s de les Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet, i d’escoles de primer cicle d’educació infantil.

Veure imatge de 30 anys de ciutats educadores (nova finestra)
30/11/2020

30 anys de ciutats educadores

Avui es commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

L’Hospitalet va ser un dels primers municipis que es va adherir a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), que actualment compta amb més de 500 ciutats adherides, amb el compromís de desenvolupar les potencialitats educadores de la ciutat, com a element de transformació social i de millora de la vida comunitària.

Veure imatge de L'Escola Bressol Municipal La Casa del Molí treballa en el marc d'una Escola Sostenible (nova finestra)
30/11/2020 8:10:00

L'Escola Bressol Municipal La Casa del Molí treballa en el marc d'una Escola Sostenible

L'Escola Bressol Municipal La Casa del Molí ens explica la seva experiència com a Escola Sostenible amb tota una sèrie d'actuacions que impulsen des de l'escola per aportar a la millora del medi ambient.

Veure imatge de El Consell Educatiu de L’Hospitalet es reuneix per abordar l’inici de curs (nova finestra)
17/11/2020

El Consell Educatiu de L’Hospitalet es reuneix per abordar l’inici de curs

És un òrgan de participació que pot fer propostes i assessorar en matèria educativa i està presidit pel regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós

El Ple del CEL’H va mantenir ahir la primera reunió d’aquest curs, marcat per la situació sanitària. A la reunió es va donar compte de l'incrementat en prop del 10% l’aportació a les escoles bressol municipals i de la posada en marxa un projecte d’acompanyament a les famílies en la digitalització.

Veure imatge de El Consell de Nois i Noies col·laborarà amb el Pla d’illes escolars saludables i segures (nova finestra)
10/11/2020

El Consell de Nois i Noies col·laborarà amb el Pla d’illes escolars saludables i segures

L’objectiu del Consell de Nois i Noies és donar veu als infants i adolescents per impulsar la seva participació en projectes de ciutat

Aquest matí s’ha constituït el Consell de Nois i Noies per al curs 2020-2021 en una sessió virtual, amb la participació de l’alcaldessa, Núria Marín, i del regidor d’Educació, Cultura i Innovació, David Quirós. Els nois i noies participaran en la reorganització dels entorns escolars que al setembre va posar en marxa l’Ajuntament. També col·laboraran amb el Projecte d’intervenció comunitària de Collblanc-la Torrassa mesurant la contaminació acústica als entorns escolars

Veure imatge de Les Escoles Bressol Municipals milloren el servei en aquest nou curs 2020-2021 (nova finestra)
06/11/2020

Les Escoles Bressol Municipals milloren el servei en aquest nou curs 2020-2021

El servei de les Escoles Bressol Municipals continua millorant la seva prestació, amb els nous contractes s’ha incrementat gairebé el 9,6% de l’aportació municipal. Aquest increment ha significat passar dels quasi 1,4 milions d’euros anual a més d’1,7 milions d’euros. Les quotes que abonen les famílies es mantenen sense cap increment de preus des de l’any 2017.

Veure imatge de Es posa en marxa un programa per enfortir la convivència als centres educatius  (nova finestra)
29/10/2020

Es posa en marxa un programa per enfortir la convivència als centres educatius 

UN COP FINALITZIN ELS TALLERS, ES POSARÀ EN MARXA LA XARXA DE CONEIXEMENT I INTERCANVI DE BONES PRÀCTIQUES

Es forma la comunitat educativa en la metodologia restaurativa, basada en el diàleg, que ofereix eines per prevenir, detectar, gestionar i resoldre situacions de conflicte o problemes en diferents àmbits

L’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura impulsa el programa, que compta amb la col·laboració de l’Àrea de Convivència i Seguretat i el Departament d'Educació, a través del Centre de Recursos Pedagògics

Veure imatge de Lliçó inaugural del curs 2020-2021: “Reimaginant l’escola, transformant l’educació. Agenda 2030” (nova finestra)
06/10/2020 10:00:00

Lliçó inaugural del curs 2020-2021: “Reimaginant l’escola, transformant l’educació. Agenda 2030”

L’acte ha comptat amb l’alcaldessa, Núria Marín, i amb el tinent d'alcaldia d'educació, innovació i cultura, David Quirós.

El Teatre Joventut va acollir ahir la lliçó inaugural del curs 2020-2021, “Reimaginant l’escola, transformant l’educació. Agenda 2030”, a càrrec de Lucía González, cofundadora i directora general d’Edenway, i coordinadora del programa INSPIRA STEAM a Catalunya.

Veure imatge de Un jurat professional escollirà el projecte de la nova Escola Paco Candel (nova finestra)
06/10/2020

Un jurat professional escollirà el projecte de la nova Escola Paco Candel

El nou edifici s’aixecarà als mateixos terrenys que ocupen ara els mòduls provisionals on s’imparteixen les classes, al carrer de l’Aprestadora, a Santa Eulàlia.

Un jurat format per arquitectes designats per l’Associació de Famílies d’Alumnes del centre, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de L’Hospitalet serà l’encarregat d’elegir el projecte de construcció de la nova Escola Paco Candel.
 

Veure imatge de Dues noves publicacions digitals de les xarxes de criança i educació 0-6  (nova finestra)
02/10/2020

Dues noves publicacions digitals de les xarxes de criança i educació 0-6

La importància de les vacunes com a prevenció de contagis i dubtes sobre el COVID-19

En les Xarxes de criança i educació participen professionals que vetllen per donar suport i acompanyar a les famílies en els temes que més els puguin interessar. Per aquestes dues publicacions han comptat amb l'estreta col·laboració dels equips de pediatria dels CAP de L'Hospitalet. 

  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400